open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 393/477/16-ц

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 січня 2017 року смт.Новгородка

Новгородківський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого судді Мохонько К.М.

за участю секретаря Видибура Л.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Новгородка цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Новгородківської районної державної лікарні ветеринарної медицини про стягнення заборгованості по компенсації витрат на відрядження при проходженні навчання

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з позовом про стягнення з відповідача коштів за відрядження та компенсацію понесених витрат на відрядження в розмірі 1014 грн. 51 коп.

В судовому засіданні позивач позов підтримав, надав пояснення аналогічні викладеним в позовній заяві. Представник відповідача позов визнав, надав усні та письмові пояснення.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи суд з’ясував наступні факти та відповідні їм правовідносини.

Позивач працює завідувачем Новомиколаївської дільниці ветеринарної медицини Новгородківської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Наказом від 27.05.15р. він направлений у відрядження в м. Біла Церква з 2 по 13 червня 2015 року в Інститут післядипломного навчання керівників і спеціалістів ветеринарної медицини для проходження навчання. Термін навчання з 2 по 13 червня 2015 року (а. с. 23).

Після закінчення навчання позивач отримав свідоцтво про підвищення кваліфікації 12СПК 480204 від 13.06.15р. (а. с. 7).

Відповідно до ст. 121 КЗпП України працівники мають право на відшкодування витрат та одержання інших компенсацій у зв"язку з службовим відрядженням.

Працівникам, які направляються у відрядження, виплачуються: добові за час перебування у відрядженні, вартість проїзду до місця призначення і назад та витрати по найму жилого приміщення в порядку і розмірах, встановлених законодавством.

В письмовій довідці № 203 від 12.10.16р. відповідач повідомляє, що станом на 12.10.16р. не відшкодовані витрати пов"язані з проходженням курсів по підвищенню кваліфікації ОСОБА_1 в період з 2 по 13 червня 2015 року. Загальна сума витрат на проїзд становить 82 грн. 51 коп., витрати на найм житлового приміщення - 572 грн., добові - 360 грн. (а. с. 5).

В письмових поясненнях відповідач зазначає, що після повернення з відрядження позивач не заповнив і не здав звіт у бухгалтерію для проведення виплат, хоча були здані квитки за проїзд та квитанція за проживання в гуртожитку (а. с. 22).

Як визначено в абзаці 1 пункту 3 Порядку складання звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт затвердженого наказом Міністерства фінансів України 28.09.2015 № 841 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.10.2015 за № 1248/27693, звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт (далі - Звіт), подається до закінчення п"ятого банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує таке відрядження або завершує виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок податкового агента платника податку, що надав кошти під звіт.

В судовому засіданні ОСОБА_1 пояснив, що також підтвердив і представник відповідача, що кошти на відрядження або під звіт він не отримував. В порушення пунктів 4, 11 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон затвердженої наказом Міністерства фінансів України 13.03.1998 року № 59 (з наступними змінами) підприємство не забезпечило свого працівника авансом перед від"їздом у відрядження.

Таким чином, зібраними по справі доказами підтверджено, що позивач був направлений відповідачем у службове відрядження, однак понесені ним в зв"язку з цим витрати на проїзд в загальній сумі 82 грн. 51 коп., на найм житлового приміщення - 572 грн. та добові в розмірі 360 грн., всього 1014 грн. 51 коп. йому не виплачені.

Клопотання представника відповідача про надання розстрочки виконання рішення суду задоволенню не підлягає, так як відсутні будь-які докази на підтвердження усних пояснень.

На підставі ст. 88 ЦПК з відповідача на користь позивача стягуються понесені витрати на правову допомогу в сумі 300 грн.

Тому, позовні вимоги підлягають повному задоволенню.

Враховуючи викладене та керуючись ст. 121 КЗпП України, ст. ст. 10, 11, 57-60, 88, 212-215, 218, 222 ЦПК України

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Новгородківської районної державної лікарні ветеринарної медицини про стягнення заборгованості по компенсації витрат на відрядження при проходженні навчання - задовольнити.

Стягнути з Новгородківської районної державної лікарні ветеринарної медицини смт. Новгородка вул. Маяковського 30, Новгородківського району, Кіровоградської області код ЄДРПОУ 00719375 на користь ОСОБА_1 смт. Новгородка вул. Миру 200, Новгородківського району, Кіровоградської області ідентифікаційний номер НОМЕР_1 - 1014 грн. 51 коп. заборгованості за відрядження та компенсації витрат на відрядження при проходженні навчання, 300 грн. витрат на правову допомогу.

Рішення може бути оскаржено до апеляційного суду Кіровоградської області протягом десяти днів з дня його проголошення через Новгородківський районний суд. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Копії рішення направити сторонам по справі.

Суддя Мохонько К.М.

Джерело: ЄДРСР 64520397
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку