open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УКРАЇНА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

49044, м. Дніпропетровськ, вул. Паторжинського, 18 “А”

№ 201/870/17-п

3/201/301/17

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 січня 2017 року

м. Дніпро

Суддя

Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Мельниченко С.П., розглянувши справу про адміністративне правопорушення, що надійшла з Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції у місті Дніпрі відділу адміністративної практики, відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянка України, не працюючої, яка мешкає за адресою: м. Дніпро, вул. Космодромна, 8/2/19, притягнутої за ч.1 ст. 156 КУпАП, –

ВСТАНОВИВ:

Посадовою особою Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції у місті Дніпрі відділу адміністративної практики 30 грудня 2016 року було складено протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 156 КУпАП у відношенні ОСОБА_1 в якому зазначено, 30.12.2016 року, близько 13 години 50 хвилин, в м. Дніпро, Бульвар Слави, 28, в приміщенні магазину «Корівка», гр. ОСОБА_1, всупереч ст.15 Закону України « Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного, плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» здійснювала роздрібну торгівлю алкогольними напоями, в тому числі для споживання на місці, чим порушила чинне законодавства, передбачене ч.1 ст.156 КУпАП.

ОСОБА_1 з’явилася до суду, провину свою не визнала, надала суду для дослідження витяг з рішення про видачу ліцензії на право роздрібної торгівлі, та свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи підприємця, пояснила що не мала змоги надати вище зазначені документи на вимогу працівників поліції, у зв’язку з тим що вони знаходились в сейфі, від якого ключі в неї були на той період часу відсутні, прохала працівників поліції зачекати до приїзду власників магазину, але останні відмовили, та почали складати протокол та вилучати товар.

Вислухавши усні пояснення ОСОБА_1, дослідивши письмові матеріали справи про адміністративне правопорушення, відеозапис, та витяг з рішення про видачу ліцензії на право роздрібної торгівлі, та свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи підприємця наданий ОСОБА_1 приходжу до висновку, що справа про адміністративне правопорушення підлягає закриттю за відсутністю складу правопорушення в діях особи, що притягається до адміністративної відповідальності, виходячи з наступних підстав.

Статтею 280 КУпАП України передбачено, що необхідною умовою для притягнення особи до адміністративної відповідальності є встановлення на підставі належних та допустимих доказів факту вчинення певного діяння такою особою та наявність в діянні цієї особи, що є суб’єктом правопорушення, всіх обов’язкових ознак складу певного адміністративного правопорушення.

Відповідно до п. 1 ст. 247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за обставин відсутності події і складу адміністративного правопорушення.

Із даного адміністративного матеріалу вбачається, що при складанні вищезазначеного протоколу посадовою особою не викладено суть адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.156, а саме: допущено порушення за роздрібну або оптову, включаючи імпорт або експорт, торгівля спиртом етиловим, коньячним або плодовим або роздрібну торгівлю алкогольними напоями чи тютюновими виробами без наявності ліцензії або без марок акцизного збору чи з підробленими марками цього збору, що не відповідає викладеному в протокол про адміністративне правопорушення посадовою особою Департаменту патрульної поліції Управління патрульної поліції у місті Дніпрі відділу адміністративної практики, а саме: зазначено що ОСОБА_1 здійснювала роздрібну торгівлю алкогольними напоями, в тому числі для споживання на місці, що по суті не є порушенням передбачене ч.1 ст.156 КУпАП, тому у суду не має можливості встановити факт вчинення певного діяння такою особою та наявність в діянні цієї особи складу правопорушення , передбаченого ч.1 ст.156 КУпАП України.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 245,247 п. 1,268, 277, 283, 284 КУпАП України, –

П О С Т А Н О В И В:

Провадження у справі про адміністративне правопорушення у відношенні ОСОБА_1, притягнутої за ч. 1 ст. 156 КУпАП України, закрити за відсутності події і складу правопорушення.

Повернути предмети торгівлі та обладнання згідно протоколу огляду – вилучення речей, документів від 30 грудня 2016 року, та квитанції про отримання речей і документів, вилучених під час здійснення провадження у справах про адміністративне правопорушення, № 318 від 30.12.2016 року .

Постанову може бути оскаржено до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Постанова набрала чинності:

Суддя:

ОСОБА

_2

Джерело: ЄДРСР 64225038
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку