open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 1003/1571/2012

8-а/1003/144/2012

Категорія 2

У Х В А Л А

03 лютого 2012 року Білоцерківський міськрайонний суд у складі:

головуючого судді – Кошель Л. М. ,

при секретарі – Бровченко О. В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву управління Пенсійного фонду України в м.Білій Церкві про перегляд постанови суду в зв»язку із нововиявленими обставинами,

В С Т А Н О В И В :

Постановою Білоцерківського міськрайонного суду від 03.12.2010 р. № 2-а-12930\10 р. було задоволено позов ОСОБА_1 до Управління ПФУ в м.Білій Церкві та зобов»язано відповідача провести перерахунок пенсії згідно Закону України« Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Управління ПФУ в м.Білій Церкві просило скасувати вищевказану постанову суду в зв»язку з нововиявленими обставинами, посилаючись на те, що 19.06.2011р. набув чинності Закон України від 14.06.2011р. № 3491-УІ « Про внесення змін до Закону України « Про Державний бюджет України на 2011 рік», яким передбачено, що у 2011 році положення статей 39,50,51,52,54 Закону України « Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи з наявного фінансового стану державного бюджету. На виконання даного закону КМУ прийнято постанову № 745 від 06.07.2011р. « Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету», яка набрала чинності 23.07.2011р. Рішенням Конституційного Суду України від 26.12.2011р. № 20-рп\2011р. пункт 4 розділу УІІ « Прикінцеві положення» Закону України « Про Державний бюджет України на 2011 рік» визнано такими, що відповідають Конституції України\ є конституційними\. Заявник вважає наведені обставини істотними для справи, що не були і не могли бути йому відомі на час розгляду справи, що є підставою для перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами.

Особи, які беруть участь у справі, в судове засідання не з»явилися, про день і час розгляду заяви були належним чином повідомлені, їхня неявка не перешкоджає розгляду заяви.

Згідно ст.245 КАС України постанова або ухвала суду, що набрала законної сили, може бути переглянута у зв»язку з нововиявленими обставинами.

Підставами для переглягу судовоо рішення за нововиявленими обставинами є :

1\ істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою, на час розгляду справи...

Оглянувши матеріали справи , суд прийшов до висновку про безпідставнсть вимог Управління ПФУ в м.Білій Церкві про перегляд постанови суду від 03.12.2010 по справі № 2-а-12930\10 р. в зв»язку із нововиявленими обставинами, оскільки обставини, на які посилається заявник, виникли після ухвалення судом вищевказаної постанови, а тому відповідно до положень ст.245 КАС України не можуть вважатися нововиявленими. Крім того, згідно ч.3 ст.245 КАС України перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами в разі прийняття нових законів, інших нормативно-правових актів, якими скасовані закони та інші нормативно-правові акти, що діяли на час розгляду справи, не допускається, крім випадків, коли вони пом»якшують або скасовують відповідальність фізичної особи.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.245-253 КАС України. суд,

У Х В А Л И В :

Залишити заяву управління ПФУ у м.Біла Церква про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Білоцерківський міськрайонний суд протягом п»яти днів з дня отримання її копії.

Суддя

ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 64209418
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку