open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

23 січня 2017 р.

№ 876/67/17

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Глушко І.В., перевіривши апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області на постанову Пустомитівського районного суду Львівської області від 22 грудня 2016 року у адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області про визнання дій протиправними та зобов"язання до вчинення дій, -

ВСТАНОВИВ:

Постановою Пустомитівського районного суду Львівської області від 22 грудня 2016р року адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області про визнання дій протиправними та зобов"язання до вчинення дій - задоволено.

Не погоджуючись із даною постановою, Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області подало на неї апеляційну скаргу.

Однак, оскільки подана апеляційна скарга не відповідала вимогам ч. 6 ст. 187 КАС України, ухвалою від 05 січня 2017 року її залишено без руху та надано 10-ти денний строк з моменту отримання копії цієї ухвали для усунення вказаних в ній недоліків.

Відповідно до наявного в матеріалах справи повідомлення про вручення поштового відправлення ф. 119 апелянт копію вказаної вище ухвали отримав 13 січня 2013 року, проте вказані недоліки шляхом, зазначеним в ухвалі, не усунув.

Водночас на виконання вимог ухвали суду 18 січня 2017 року на адресу Львівського апеляційного адміністративного суду від апелянта надійшло клопотання, в якому просить скасувати ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 05.01.2017 про залишення апеляційної скарги без руху та продовжити розгляд справи по суті.

Клопотання обгрунтовує тим, що бюджетом Пенсійного фонду України на 2016 рік кошти на сплату судового збору передбачені у недостатній кількості, тому управління не мало змоги сплатити судовий збір за подання апеляційної скарги на постанову Пустомитівського районного суду Львівської області від 22.12.2016. Водночас зазначає, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 06.12.2016 № 1774-19, яким внесено зміни у ч. 1 ст. 5 Закону України «Про судовий збір», органи Пенсійного фонду звільнені від сплати судового збору.

Відповідно до ч. 2 ст. 87 КАС України розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платників, об'єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначені Законом України "Про судовий збір" від 08.07.2011 N 3674-VI.

Так, Пунктом 35 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" від 06.12.2016 №1774-VIII, який набрав чинності 01.01.2017, було внесено зміни до ч.1 ст.5 Закону №3674-VI та доповнено п.18, відповідно до якого Пенсійний фонд України та його органи, органи Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального страхування України звільненні від сплати судового збору.

Оскільки апеляційна скарга Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області зареєстрована Пустомитівським районним судом Львівської області 23 грудня 2016 року (вх. № 17408/16), на апелянта не поширюються пільги щодо сплати судового збору, які передбачені п. 18 ч. 1 ст. 5 Закону України "Про судовий збір" в редакції, що набрала чинності 01 січня 2017 року.

З огляду на наведене вважаю, що у задоволенні клопотання Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області про скасування ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 05.01.2017 про залишення апеляційної скарги без руху та продовження розгляду справи по суті - слід відмовити.

Відповідно до ч.3 ст.189 КАС України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених ст.187 цього Кодексу, застосовуються правила ст.108 цього Кодексу.

Згідно п.1 ч.3 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України, позовна заява повертається, якщо не усунуто недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Станом на день винесення даної ухвали, Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області не виконало вимог ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 05 січня 2017 року, що має наслідком повернення апеляційної скарги апелянту.

Керуючись статтею 187, частиною 3 статті 189, частиною 3 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області про скасування ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 05.01.2017 про залишення апеляційної скарги без руху та продовження розгляду справи по суті - відмовити.

Апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області на постанову Пустомитівського районного суду Львівської області від 22 грудня 2016 року у адміністративній справі № 450/3198/16-а за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області про визнання дій протиправними та зобов"язання до вчинення дійи - повернути особі, яка її подала.

Роз`яснити, що Управління Пенсійного фонду України в Пустомитівському районі Львівської області не позбавлене права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Копію ухвали направити усім особам, які беруть участь у справі, а особі, яка подавала апеляційну скаргу, також додані до неї матеріали.

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення.

На ухвалу протягом двадцяти днів з моменту набрання нею законної сили може бути подана касаційна скарга безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя І.В. Глушко

Джерело: ЄДРСР 64202653
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку