open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

У Х В А Л А

про повернення апеляційної скарги

Справа № 683/2146/16-а

19 січня 2017 року

м . Вінниця

Суддя -доповідач Вінницького апеляційного адміністративного суду ОСОБА_1, перевіривши матеріали апеляційної скарги Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області на постанову Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 28 листопада 2016 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області про визнання дій незаконними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії на пільгових умовах,

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до постанови Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 28 листопада 2016 року позов задоволено.

Не погоджуючись із судовим рішенням, відповідач оскаржив його в апеляційному порядку.

Встановивши невідповідність апеляційної скарги вимогам ч.6 статті 187 КАС України, Вінницьким апеляційним адміністративним судом відповідно до ухвали від 29 грудня 2016 року залишено апеляційну скаргу Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області без руху. При цьому особі, яка подала апеляційну скаргу, запропоновано протягом десяти днів з дня отримання ухвали суду, виконати вимоги ухвали про залишення апеляційної скарги без руху та усунути виявлені недоліки.

В матеріалах справи містяться докази отримання відповідачем вищезазначеної ухвали 06.01.2017 року (рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення).

Проте, апелянтом вимоги ухвали станом на 19 січня 2017 року не виконані, натомість останнім надіслано на адресу суду клопотання про звільнення від сплати судового збору, з посиланням на те, що відповідно до п.18 ч.1 ст.5 Закону України "Про судовий збір" від 08.07.2011 року зі змінами внесеними Законом України від 06.12.2016 року №1774-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", який набирає чинності 01.01.2017 року Пенсійний фонд України та його органи звільняються від сплати судового збору в усіх судових інстанціях.

Вирішуючи питання щодо звільнення відповідача від сплати судового збору, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 5 КАС України, провадження в адміністративних справах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

З матеріалів справи вбачається, що апеляційна скарга Старокостянтинівським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Хмельницької області подана 15.12.2016 року, що підтверджується реєстраційним штампом вхідної кореспонденції суду першої інстанції.

На момент подачі апеляційної скарги відповідачем, діяв Закон України "Про судовий збір" в редакції зі змінами, що набрали чинності з 01.09.2015 року, відповідно до якого пільг щодо сплати судового збору у Пенсійного фонду України та його територіальних органів передбачено не було, а тому суд вважає необґрунтованим клопотання апелянта про звільнення від сплати судового збору з посиланням на приписи Закону України №1774-VIII, оскільки його дія поширюється на правовідносини, що виникли після 01.01.2017 року.

Згідно з частиною третьою статті 189 КАС України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу, у відповідності до яких апеляційна скарга підлягає поверненню скаржнику.

З урахуванням вказаного, керуючись ч. 1, 3 ст. 108, ст. 187, ч. 3 ст. 189 КАС України,

У Х В А Л И В :

1. Відмовити в задоволенні клопотання Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги.

2. Апеляційну скаргу Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області на постанову Старокостянтинівського районного суду Хмельницької області від 28 листопада 2016 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Старокостянтинівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Хмельницької області про визнання дій незаконними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії на пільгових умовах повернути особі, яка її подала.

3. Копію ухвали про повернення апеляційної скарги із доданими до скарги матеріалами (крім апеляційної скарги) направити особі, яка подала апеляційну скаргу. Іншим особам, які беруть участь у справі, надіслати копію ухвали.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та може бути оскаржена в касаційному порядку відповідно до ст. 212 КАС України.

Суддя-доповідач ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 64151728
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку