open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 314/4919/14-к Провадження № 1-кс/314/257/2014

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2014 року м. Вільнянськ

Слідчий суддя Вільнянського районного суду Запорізької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання начальника Кам`янської виправної колонії УДПтСУ в Запорізькій області (№101) по факту вилучення забороненого предмету мобільного телефону, -

ВСТАНОВИВ:

09.04.2014 15 голині 10 хвилин, у відділені № 10 на дільниці «ФЕМ», було виявлено та вилучено мобільний телефон: Нокія 1616-2 чорного кольору.

За фактом виявлення та вилучення мобільного телефону: Нокія 1616-2 чорного кольору, проведено перевірку в результаті якої встановити особу, яка здійснювала перекид на територію охороняємого об`єкту і для кого не вдалося.

Вилучений мобільний телефон, був переданий на тимчасове зберігання на склад установи, до прийняття по ньому рішення на підставі ст. 59 ч.4 Кримінально - виконавчого кодексу України.

У клопотанні ставиться питання про знищення вилученого мобільного телефону.

Представник Камянської виправної колонії УДПтСУ в Запорізькій області (№101) та прокурор до суду не з`явилися, про час та місце слухання справи були повідомлені належним чином, причину неявки до суду не повідомили, в зв`язку з чим, суд вважає можливим розглянути справу за їх відсутності.

Слідчим суддею встановлено, що згідно протоколу про вилучення заборонених предметів №29 від 09.04.2014 було вилучено заборонений предмет, мобільний телефон, а саме: Нокіа 1616-2 ІМЕІ: затертий, чорного кольору.

В ході проведеної перевірки встановити осіб, які могли скоїти даний перекид забороненого предмету, а також встановити належність даного мобільного телефону, до засуджених, або інших осіб не довилося можливим.

Відповідно до ч. 2 ст. 51 КВК України на засуджених до арешту поширюються обмеження, встановлені кримінально-виконавчим законодавством для осіб, які відбувають покарання у виді позбавлення волі.

Частина 7 ст. 102 КВК України передбачає, що зберігання засудженими при собі грошей, цінних паперів і речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені в засуджених гроші, цінності та інші речі за рішенням суду можуть бути передані в дохід держави. Про вилучення грошей, цінних паперів та речей посадовою особою колонії складається протокол.

Відповідно до п. 26 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, затверджених наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань № 275 від 25.12.2003 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України за № 1277/8598 від 31.12.2003, речі, вироби та речовини, зберігання яких засудженим заборонено, у них вилучаються. Додаток 9 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань передбачає перелік предметів, виробів і речовин, зберігання яких засудженими заборонено. Відповідно до ч. 9 вищевказаного додатку, мобільні телефони є забороненими предметами, а отже мобільні телефони вилучені правомірно.

Вилучений мобільний телефон, був переданий на тимчасове зберігання на склад установи, до прийняття по ним рішення на підставі ст. 59 ч.4 Кримінально - виконавчого кодексу України.

Слідчий суддя вивчивши надані матеріали, приходить до висновку про необхідність конфіскувати виявлений та вилучений заборонений для користування засудженими предмет - мобільний телефон, в дохід держави, а у разі неможливості їх реалізації знищити.

На підставі викладеного, керуючись ч. 2 ст. 51, ч. 7 ст. 102 Кримінально-виконавчого кодексу України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника Кам`янської виправної колонії УДПтСУ в Запорізькій області (№101) по факту вилучення забороненого предмету мобільного телефону задовольнити.

Вилучений мобільний телефон, а саме: Нокіа 1616-2 ІМЕІ: затертий, чорного кольору - конфіскувати в дохід держави, а у разі неможливості їх реалізації знищити.

Строк дії ухвали три місяці з дня винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

05.08.2014 м.Вільнянськ

05.08.2014

Джерело: ЄДРСР 64135093
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку