open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

10.2.4

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

12 січня 2017 року

Сєвєродонецьк

Справа № 812/1690/16

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., перевіривши матеріали за адміністративним позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Інститут підвищення кваліфікації, перепідготовки і підготовки кадрів" про стягнення невідшкодованих сум наукових пенсій за період з 01.09.2016 по 31.12.2016 у сумі 4115,72 грн,

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов вищевказаний адміністративний позов.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 03.01.2017 адміністративний позов було залишено без руху для усунення недоліків, шляхом надання до суду документа про сплату судового збору за подання до адміністративного суду суб'єктом владних повноважень адміністративного позову майнового характеру.

10 січня 2017 року від позивача на адресу суду надійшло клопотання, в обґрунтування якого останній зазначив, що відповідно до пункту 2 частини 35 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 06.12.2016 № 1774-19, що набрав чинності з 1 січня 2017 року, внесено зміни до Закону України «Про судовий збір» від 22.05.2015 № 484-VІІІ, зокрема, Пенсійний фонд України та його органи віднесено до осіб, які звільнені від сплати судового збору за подання позову.

Відповідно до п. 18 ч. 1 статті 5 Закону України «Про судовий збір», в редакції від 01.01.2017, від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняється Пенсійний фонд України та його органи, органи Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального страхування України.

Згідно зі статтею 58 Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом'якшують або скасовують відповідальність особи.

Таким чином, оскільки Законом України «Про судовий збір» в редакції від 01.01.2017 Пенсійний фонд України та його органи звільнено від сплати судового збору за подання позову, тому з урахуванням положень статті 58 Конституції України адміністративний позов відповідає вимогам, встановленимстаттею 104-106 Кодексу адміністративного судочинства України, вказаний адміністративний позов належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Адміністративний позов підсудний Луганському окружному адміністративному суду.

Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Керуючись статтями 106,107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до товариства з обмеженою відповідальністю "Інститут підвищення кваліфікації, перепідготовки і підготовки кадрів" про стягнення невідшкодованих сум наукових пенсій за період з 01.09.2016 по 31.12.2016 у сумі 4115,72 грн.

Призначити справу до розгляду в відкритому судовому засіданні на 31 січня 2017 року на 16 год. 40 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Позивачу - надати суду оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях - для огляду в судовому засіданні, картку особового рахунку платника станом на час розгляду справи.

Зобов'язати відповідача у разі невизнання адміністративного позову подати письмові заперечення проти позову та докази, якими вони обґрунтовуються, або заяву про визнання адміністративного позову.

Справа розглядатиметься суддею Смішливою Т.В. одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя

Т.В. Смішлива

Джерело: ЄДРСР 64005105
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку