open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

_______________________________________________________________________________

УХВАЛА

13 грудня 2016 р.

м. Херсон

Справа № 821/1656/16

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді – Кузьменко Н.А.

при секретарі – Рябчич А.М.

за участю:

представника позивача – ОСОБА_1

представника відповідача – ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про залучення, в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору – садівниче товариство «Водник» в справі за позовом ОСОБА_3 до Державної екологічної інспекції в Херсонській області про скасування припису №02-12/224 від 10.10.2016 року", -

встановив:

27 жовтня 2016 року до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_3 до Державної екологічної інспекції в Херсонській області про скасування припису №02-12/224 від 10.10.2016 року, а саме:

- скасувати Припис №02-12/224 від 10.10.2016 року відповідно до положень якого зобов’язано ОСОБА_3 земельну ділянку в прибережній захисній смузі р. Дніпро площею 71,98 кв.м., що розташована навпроти дачної ділянки №35 на території садівничого товариства “Водник” привести до придатного до придатного до використання стану.

В судовому засіданні представником позивача подано клопотання про залучення в якості третьої особи - садівниче товариство «Водник», оскільки саме голова товариства був ініціатором проведення перевірки стосовно позивача.

Представник відповідача в судовому засіданні не заперечувала проти залучення садівничого товариства “Водник” у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідно до вимог ч.2 та ч.3 ст. 53 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі.

Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на вищевикладене, суд вважає, що необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача – садівниче товариство «Водник» , оскільки, судове рішення може вплинути на права і обов'язки даної особи.

Керуючись ст.ст. 53, 133, 160, 165 КАС України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представника позивача про залучення, в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору – СТ «Водник» - задовольнити.

Залучити садівниче товариство «Водник», в якості третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору по справі за позовом ОСОБА_3 до Державної екологічної інспекції в Херсонській області про скасування припису №02-12/224 від 10.10.2016 року".

Копію ухвали надіслати садівничому товариству «Водник» разом з копією адміністративного позову.

Запропонувати садівничому товариству «Водник» надати суду письмові заперечення проти позову та докази, які у нього, що спростовують заявлені позовні вимоги.

Зобов’язати садівниче товариство «Водник» надати суду копію Статуту садівничого товариства та акту про право користування земельною ділянкою виділеною товариству в строк до 12 січня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути викладені в апеляційній скарзі на рішення суду.

Суддя Кузьменко Н.А.

Джерело: ЄДРСР 63402507
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку