open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Код суду 233 № 233/4888/16-п

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.11.2016 року м. Костянтинівка

Суддя Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області Леміщенко О.О., розглянувши матеріали, які надійшли з Костянтинівського ВП Бахмутського ВП ГУНП в Донецькій області, про притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1, який народився 17.10.1981 року в м. Костянтинівка Донецької області, громадянина України, який не працює, зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, та проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2,

за скоєння правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

До Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області 21.11.2016 року надійшов протокол про адміністративне правопорушення серії ДО №009839 від 26.09.2016 року відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП.

З протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що 17.09.2016 року о 17 год. 00 хв. ОСОБА_1, знаходячись за місцем мешкання, вчинив насильство психологічного характеру відносно ОСОБА_2, а саме висловлювався в її бік нецензурною лайкою,за адресою: с. Яблунівка, вул. Центральна, 186, Костянтинівського району, чим вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.173-2 КУпАП.

Відповідно ст. 278 Кодексу України про адміністративні правопорушення під час підготовки до розгляду справи про адміністративне правопорушення суддя повинен перевірити чи правильно складений протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

Відповідно ст. 256 цього ж Кодексу у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: дата і місце його складення, посада, прізвище, ім'я, по батькові особи, яка склала протокол; відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності (у разі її виявлення); місце, час вчинення і суть адміністративного правопорушення; нормативний акт, який передбачає відповідальність за дане правопорушення; прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Диспозиція ч. 1 ст. 173-2 КУпАП передбачає адміністративну відповідальність за вчинення насильства в сім'ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого, а так само невиконання захисного припису особою, стосовно якої він винесений, непроходження корекційної програми особою, яка вчинила насильство в сім'ї.

Однак, при описанні суті правопорушення в протоколі не зазначено про ступінь сімейного зв’язку між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, що унеможливлює кваліфікацію дій ОСОБА_1, як насильство в сім’ї.

Крім того, при вивченні матеріалів, що надійшли, було встановлено, що відповідно до постанови Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 10.10.2016 року протокол серії ДО №009839 від 26.09.2016 року відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП з доданими матеріалами було повернуто для належного оформлення, а саме: зазначення повної адреси місця та часу скоєння адміністративного правопорушення ОСОБА_1

В порушення вимог п. 7 Розділу ІІ Інструкції з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції, затвердженої Наказом Міністерства внутрішніх справ України від 06.11.2015 року № 1376, протокол про адміністративне правопорушення містить внесення додаткових записів, а саме: у графі протоколу – «склад адміністративного правопорушення» дописано наступне: «в 17-00» та «за адресою: с. Яблунівка, вул. Центральна, 186, Костянтинівського району», що є недопустимим після того, як протокол був підписаний ОСОБА_1

Таким чином, протокол необхідно повернути до Костянтинівського відділення поліції Бахмутського відділу Головного управління Національної поліції в Донецькій області, для належного оформлення.

Керуючись ст.ст. 277, 278, 283, 284 КУпАП, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Протокол про адміністративне правопорушення серії ДО №009839 від 26.09.2016 року відносно ОСОБА_1 за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП з додатками повернути до Костянтинівського відділення поліції Бахмутського відділу Головного управління Національної поліції в Донецькій області, для належного оформлення.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 62832295
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку