open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 453/1236/16-ц

№ провадження 2/453/503/16

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03.11.2016 року Сколівський районний суд Львівської області у складі :

головуючого - судді Ясінського Ю.Є.

при секретарі - Гринюк Л.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Сколе Львівської області в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів,

в с т а н о в и в:

Позивачка ОСОБА_1, звернулась до суду з позовною заявою уточнено в ході судового розгляду, в якій просить стягувати з відповідача на її користь аліменти на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 у твердій грошовій сумі 600 гривень щомісячно, починаючи від дня пред'явлення позову до суду і до досягнення сином повноліття. Свої вимоги мотивує тим, що заочним рішенням Сколівського районного суду Львівської області від 17.08.2016 року було розірвано шлюб між нею та відповідачем, який був 14.01.2014 року зареєстрований Крушельницькою сільською радою Сколівського районного суду Львівської області, актовий запис № 1. Від даного шлюбу у них народився син ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1. Дитина проживає разом з нею та перебуває на її повному утриманні. Відповідач, будучи батьком дитини, не піклується про нього, не цікавиться його життям, здоров'ям та вихованням, не надає жодної матеріальної допомоги на його утримання. На даний час відповідач ніде офіційно не працює, проте часто підзаробляє за межами України. Відтак, син ОСОБА_3, в силу свого віку потребує матеріальної допомоги для підтримки нормальної життєдіяльності і належного навчання, а тому позивач змушена звернутися в суд з даним позовом.

Позивачка ОСОБА_1 до початку судового засідання подала заяву за вх. № 4343 від 03.11.2016 року, в якій просить уточнену позовну заяву задоволити, а справу слухати у її відсутності.

Відповідач ОСОБА_2 до початку судового засідання, подав заяву, за вх. № 4342 від 03.11.2016 року в якій просить розгляд справи проводити без його участі, згідний сплачувати аліменти на утримання дитини у твердій грошовій сумі в розмірі 600 грн. щомісячно до досягнення сином повноліття.

Таким чином у судове засідання не з'явилися всі учасники процесу.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відтак, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу у даній цивільній справі на здійснювалося.

Суд, вивчивши матеріали справи, вважає, що уточнений позов слід задоволити з наступних підстав.

Відповідно до ст.180 Сімейного кодексу України батьки зобов'язані утримувати дітей до досягнення ними повноліття.

Частинами 1, 2 ст.184 Сімейного кодексу України передбачено що, якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі. Розмір аліментів визначений у твердій грошовій сумі, підлягає індексації відповідно до закону.

При визначенні розміру аліментів, суд враховує стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів, наявність у нього інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки чи сина, а також інші обставини, які мають істотне значення.

Будь-які докази на підтвердження поганого стану здоров'я відповідача, його низького матеріального становища чи наявності у нього на утриманні інших дітей чи непрацездатних членів сім'ї у матеріалах справи відсутні.

Виходячи з вищенаведеного, враховуючи те, що відповідач не виконує передбачений законом обов'язок по утриманню дитини, суд вважає позов обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню, а тому з відповідача слід стягувати на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, аліменти на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 600 гривень щомісячно, починаючи з 15.09.2016 року і до досягнення дитиною повноліття.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 367 ЦПК України суд допускає негайне виконання рішення у справі про стягнення аліментів - у межах суми платежу за один місяць.

Керуючись ст. ст. 10-12, 60, 88, 197, 213, 215, 218 ЦПК України, ч. 1 п. 1 ст. 367 ЦПК України, ст. ст. 180, 182, 184 Сімейного кодексу України суд,-

в и р і ш и в :

Позов задоволити.

Стягувати з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3, жителя с. Крушельниця, Сколівського району Львівської області на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_2, аліменти на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 у розмірі 600 (шістсот) гривень щомісячно, починаючи з 15 вересня 2016 року і до досягнення дитиною повноліття.

Стягнути з ОСОБА_2 судовий збір в дохід держави у розмірі 551 (п'ятсот п'ятдесят одна) гривень 20 копійок.

Стягнути з ОСОБА_2 у користь ОСОБА_1 судові витрати у розмірі 500 (п'ятсот) гривень.

Рішення суду у частині стягнення платежу за один місяць допустити до негайного виконання.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку шляхом подання до апеляційного суду Львівської області через Сколівський районний суд Львівської області апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення або десяти днів з дня отримання копії цього рішення особами, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Сколівського районного

суду Львівської області Ю.Є. Ясінський

Джерело: ЄДРСР 62536223
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку