open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.10.2016р. Справа№ 914/2208/16

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Автогараж», м. Львів,

до відповідача: Львівської міської ради, м. Львів,

про визнання укладеною додаткової угоди про поновлення договору оренди землі від 28.12.2005р.

Суддя Яворський Б.І.,

при секретарі Цяпка О.

Представники:

від позивача: ОСОБА_1,

від відповідача: ОСОБА_2

На розгляд господарського суду Товариством з обмеженою відповідальністю «Автогараж» подано позов до Львівської міської ради про визнання укладеною додаткової угоди про поновлення договору оренди землі від 28.12.2005р.

Ухвалою суду від 29.08.2016р. порушено провадження у справі, яку призначено до розгляду на 20.09.2016р. У судовому засіданні 20.09.2016 р. оголошувалася перерва до 11.10.2016р. Ухвалою суду від 11.10.2016р. розгляд справи відкладався на 24.10.2016р.

У судове засідання 24.10.2016р. представник позивача зявився, заявлені позовні вимоги підтримав. Позовні вимоги обґрунтовуються тим, що відповідач (ЛМР) незважаючи на неодноразові звернення (листи) позивача не прийняла рішення про поновлення договору оренди землі, одночасно не надіслала на адресу позивача лист про наявність заперечень щодо поновлення договору оренди землі на новий строк. Тому, позивач вважає, що в силу вимог ст.33 ЗУ «Про оренду землі» договір оренди землі мав бути продовженим без прийняття рішення уповноваженим органом виконавчої влади або місцевого самоврядування на той самий строк і на тих самих умовах. Оскільки позивача вважає, що ним було дотримано порядку поновлення договору (надіслав лист-повідомлення, сплачував і продовжує сплачувати орендну плату), відповідач приймав і продовжує приймати орендну плату, просить визнати укладеною додаткову угоду про поновлення договору оренди земельної ділянки від 28.12.2005р. на тих самих умовах і на той самий строк.

У судове засідання 24.10.2016р. представник відповідача зявився, у відзиві на позов заперечив повністю проти позовних вимог з наступних підстав: Львівська міська рада на пленарному засіданні (сесії) не приймала рішення щодо укладення додаткової угоди про поновлення терміну дії договору оренди землі, і таке продовження договору оренди можливе лише на підставі ухвали ЛМР; листом від 03.02.2016р. №2403-2вих-66 ОСОБА_3 природних ресурсів та регулювання земельних відносин повідомило позивача, що договір оренди не може бути поновлений без подання визначених орендодавцем документів. Враховуючи наведене, орендодавець не надавав згоди щодо поновлення договору, тому останній слід розцінювати як письмову відмову орендодавця від поновлення договору на умовах, запропонованих орендарем; обраний позивачем спосіб захисту свого права не відноситься до встановлених законом способів захисту права цивільного і зазначена позовна вимога є вимогою про встановлення юридичного факту; договір оренди не може бути поновлений на тих самих умовах, оскільки змінилася істотна умова договору, а саме обєкт оренди, адже ухвалою від 19.03.2015р. ЛМР надала дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки, а ухвалою від 19.06.2015р. рада надала дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представників позивача та відповідача, повно, всебічно і обєктивно зясувавши усі обставини справи в їх сукупності, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, судом встановлено таке.

Ухвалою ЛМР №2971 від 15.12.2005р. передано Обслуговуючому кооперативу «Автогаражний кооператив №14» земельну ділянку площею 0,9557га на вул. Пасічній, в оренду на 10 років для розміщення та обслуговування автогаражного кооперативу.

28.12.2005р. між Львівською міською радою (орендодавець) та Обслуговуючим кооперативом «Автогаражний кооператив №14» (орендар) було укладено договір оренди землі, згідно якого орендодавець на підставі ухвали Львівської міської ради №2971 від 15.12.2005р. надав, а орендар прийняв в строкове платне користування земельну ділянку, яка знаходиться у м. Львові на вул. Пасічній, для обслуговування авто гаражного кооперативу. Кадастровий номер ділянки №4610136800:02:005:0114, загальна площа 0,9557га, у тому числі інші 0,9557га. Нормативна грошова оцінка земельної ділянки становить 1 265 729,08грн. (п.5 договору).

У п.8 договору сторони визначили строк його дії до 15 грудня 2015р.

Орендодавцем було передано орендарю земельну ділянку, що підтверджується підписаним ОСОБА_1 приймання передачі обєкта оренди, копія якого знаходиться в матеріалах справи.

10.07.2009р. сторони вносили зміни до договору оренди землі.

Ухвалою ЛМР №4484 від 19.03.2015р. надано ТзОВ «Автогараж» дозвіл на зміну цільового призначення земельної ділянки на вул. Пасічній, у м. Львові.

Ухвалою ЛМР №4832 від 19.06.2015р. надано ТзОВ «Автогараж» дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки на вул.Пасічній, у м. Львові.

Листом №20 від 10.09.2015р. позивач звернувся до відповідача з проханням поновити договір оренди землі від 28.12.2005р. зі змінами до нього від 10.07.2009р. До листа позивач додав примірник ОСОБА_4 угоди про поновлення договору оренди землі з проханням його підписати.

Листом №2403-2вих-718 від 03.02.2016р. ОСОБА_3 природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР повідомило позивача про те, що позивачу необхідно надати такий перелік документів:

1. План земельної ділянки масштабу 1:500 із зазначеними межами ділянки, вирахуваною загальною її площею, нанесеними червоними лініями, виконаний ліцензованою землевпорядною організацією, погоджений з управлінням архітектури департаменту містобудування та копію плану земельної ділянки, на підставі якого земельна ділянка надавалась в оренду (засвідчена заявником).

2. Кадастровий план земельної ділянки з зазначенням загальної площі земельної ділянки, нанесеними червоними лініями, експлікацією земель, виконаний ліцензованою землевпорядною організацією

3. Висновок управління архітектури департаменту містобудування про наявність містобудівних обмежень щодо користування земельною ділянкою та копія висновку управління архітектури, на підставі якого земельна ділянка надавалась в оренду (засвідчена заявником) .

4. копії правовстановлюючих документів, що посвідчують право власності на нерухоме майно, реєстраційних посвідчень, витягів про реєстрацію права власності (засвідчені нотаріально у поточному році).

5. Засвідчену заявником копію технічного паспорта на обєкти нерухомого майна зразка 1995 року, виданого Обласним комунальним підприємством Львівської обласної ради "Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки".

6. Довідку про справляння плати за землю за 2 роки, що передують даті подання заяви на оформлення землекористування, з вказаними сумами сплати та заборгованості, видану Державною податковою інспекцією відповідного району м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області.

7. Копію договору оренди землі (засвідчена нотаріально).

8. Копію статуту підприємства (засвідчена заявником).

9. Витяг з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.

Листом №13 від 19.02.2016р. позивач звернулася до Львівського міського голови, з проханням підписати ОСОБА_4 угоду уповноваженим керівником ЛМР, яка була додана до цього листа.

При прийнятті рішення суд виходив з наступного.

Відповідно до частини 1 статті 11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

За приписом частини 1 статті 93 Земельного кодексу України, статті 1 Закону України "Про оренду землі" право оренди земельної ділянки - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та інших видів діяльності.

Відповідно до статті 13 Закону України "Про оренду землі" під договором оренди землі розуміється договір, за яким орендодавець зобов'язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов'язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

Згідно ст. 31 Закону України «Про оренду землі» договір оренди припиняється в разі, зокрема закінчення строку на який його було укладено.

Відповідно до ст.33 Закону України «Про оренду землі» по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обов'язки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк (поновлення договору оренди землі). Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі. До листа-повідомлення про поновлення договору оренди землі орендар додає проект додаткової угоди. При поновленні договору оренди землі його умови можуть бути змінені за згодою сторін. У разі недосягнення домовленості щодо орендної плати та інших істотних умов договору переважне право орендаря на укладення договору оренди землі припиняється. Орендодавець у місячний термін розглядає надісланий орендарем лист-повідомлення з проектом додаткової угоди, перевіряє його на відповідність вимогам закону, узгоджує з орендарем (за необхідності) істотні умови договору і, за відсутності заперечень, приймає рішення про поновлення договору оренди землі (щодо земель державної та комунальної власності), укладає з орендарем додаткову угоду про поновлення договору оренди землі. За наявності заперечень орендодавця щодо поновлення договору оренди землі орендарю направляється лист-повідомлення про прийняте орендодавцем рішення. У разі якщо орендар продовжує користуватися земельною ділянкою після закінчення строку договору оренди і за відсутності протягом одного місяця після закінчення строку договору листа-повідомлення орендодавця про заперечення у поновленні договору оренди землі такий договір вважається поновленим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором. У цьому випадку укладання додаткової угоди про поновлення договору оренди землі здійснюється із: власником земельної ділянки (щодо земель приватної власності); уповноваженим керівником органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування без прийняття рішення органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування про поновлення договору оренди землі (щодо земель державної або комунальної власності). Керівник органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, який уповноважений підписувати додаткову угоду до договору оренди землі щодо земельної ділянки державної або комунальної власності, визначається рішенням цього органу. ОСОБА_4 угода до договору оренди землі про його поновлення має бути укладена сторонами у місячний строк в обов'язковому порядку. Відмова, а також наявне зволікання в укладенні додаткової угоди до договору оренди землі може бути оскаржено в суді. У разі зміни межі або цільового призначення земельної ділянки поновлення договору оренди землі здійснюється у порядку одержання земельної ділянки на праві оренди.

У пункті 2.17 постанови від 17.05.2011р. №6 «Про деякі питання практики розгляду справ у спорах, що виникають із земельних відносин» Пленум Вищого господарського суду України звертає увагу, що у вирішенні спорів, пов'язаних з поновленням (пролонгацією) договорів оренди земельних ділянок, що перебувають у державній або комунальній власності, судам слід враховувати положення ст.33 Закону України "Про оренду землі" (в редакції Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності", який набрав чинності з 12.03.2011). Частиною шостою зазначеної статті передбачено, що договір вважається поновленим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором, у разі якщо орендар продовжує користуватися земельною ділянкою і за відсутності протягом місяця після закінчення строку договору листа-повідомлення орендодавця про заперечення у поновленні договору оренди землі. Відтак господарським судам у вирішенні відповідних спорів необхідно з'ясовувати, зокрема, чи повідомляв орендар орендодавця у встановленому порядку про намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк та чи заперечував орендодавець у строк, визначений законом, проти поновлення договору.

Верховний Суд України, висновки якого про застосування норм права згідно ст.111-28 ГПК України є обовязковими, у постанові 25.02.2015р. по справі № 6-219цс14 зазначає, що стаття 33 Закону України Про оренду землі фактично обєднує два випадки пролонгації договору оренди.

Так, у частинах першій пятій статті 33 цього Закону передбачено, що по закінченню строку, на який було укладено договір оренди землі, орендар, який належно виконував обовязки за умовами договору, має переважне право перед іншими особами на укладення договору оренди землі на новий строк. Орендар, який має намір скористатися переважним правом на укладення договору оренди землі на новий строк, зобов'язаний повідомити про це орендодавця до спливу строку договору оренди землі у строк, встановлений цим договором, але не пізніше ніж за місяць до спливу строку договору оренди землі. До листа-повідомлення про поновлення договору оренди землі орендар додає проект додаткової угоди. При поновленні договору оренди землі його умови можуть бути змінені за згодою сторін. У разі недосягнення домовленості щодо орендної плати та інших істотних умов договору переважне право орендаря на укладення договору оренди землі припиняється. Виходячи з приписів статей 319, 626 ЦК України слід дійти висновку про те, що реалізація переважного права на поновлення договору оренди, яка передбачена частиною першою статті 33 Закону України Про оренду землі, можлива лише за умови дотримання встановленої цією нормою процедури та наявності волевиявлення сторін. Таким чином, згідно із частинами першою пятою статті 33 Закону України Про оренду землі у разі поновлення договору оренди землі умови договору можуть бути змінені за згодою сторін з укладенням додаткової угоди. У разі недосягнення домовленості щодо орендної плати чи інших істотних умов договору, передбачених статтею 15 цього Закону, переважне право орендаря на укладення договору оренди землі припиняється. Отже, для застосування частини першої статті 33 Закону України "Про оренду землі" та визнання за орендарем переважного права на поновлення договору оренди необхідно встановити такі юридичні факти: орендар належно виконує свої обовязки за договором, орендар до закінчення строку дії договору повідомив орендодавця в установлені строки про свій намір скористатися переважним правом укладення договору на новий строк; до листа-повідомлення орендар додав проект додаткової угоди, орендодавець протягом місяця не повідомив орендаря про наявність заперечень та своє рішення.

Частиною шостою статті 33 Закону України Про оренду землі передбачена інша підстава поновлення договору оренди: у разі, якщо орендар продовжує користуватися земельною ділянкою після закінчення строку договору оренди і за відсутності протягом одного місяця після закінчення строку договору листа-повідомлення орендодавця про заперечення у поновленні договору оренди землі, такий договір вважається поновленим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Частинами восьмою, девятою статті 33 Закону України Про оренду землі передбачено, що додаткова угода до договору оренди землі про його поновлення має бути укладена сторонами у місячний строк в обов'язковому порядку; відмова, а також наявне зволікання в укладенні додаткової угоди до договору оренди землі може бути оскаржено в суді.

Таким чином, для поновлення договору оренди землі з підстав, які передбачені частиною шостою статті 33 Закону України Про оренду землі, необхідна наявність таких юридичних фактів: орендар продовжує користування виділеною земельною ділянкою; орендар належно виконує свої обовязки за договором, відсутнє письмове повідомлення орендодавця про відмову в поновленні договору оренди, сторони укладають додаткову угоду про поновлення договорів оренди.

Як встановлено судом, позивач скористався своїм переважним правом на поновлення договору оренди більш ніж за місяць до закінчення строку дії договору оренди направляв відповідачу лист про поновлення договору оренди землі разом із проектом відповідної додаткової угоди. Таким чином орендар належним чином виконав свій обовязок щодо повідомлення орендодавця не пізніше ніж за один місяць до закінчення строку дії договору, та в свою чергу орендодавець Львівська міська рада після отримання листа мала протягом місяця розглянути це повідомлення, прийняти рішення та укласти додаткову угоду або повідомити орендаря про відмову.

ОСОБА_3 природних ресурсів та регулювання земельних відносин повідомило позивача, що питання про продовження терміну оренди землі розглянуто, однак для його вирішення позивачу (ТзОВ «Автогараж») слід надати додатково ряд документів. Окрім того, Львівська міська рада протягом одного місяця після закінчення строку дії договору оренди земельної ділянки не повідомила орендаря ТзОВ «Автогараж» про заперечення у поновленні договору оренди землі, тому такий договір вважається поновленим на той самий строк і на тих самих умовах, які були передбачені договором, на підставі ст.33 Закону України "Про оренду землі". При цьому вимога ЛМР про надання додатково документів, перелік яких встановлено Рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради від 30.12.2011 №1106 "Про затвердження стандартів адміністративних послуг, які надає управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин департаменту містобудування через управління "Дозвільний офіс", не відповідає ст.33 ЗУ «Про оренду землі», оскільки у даній правовій нормі не передбачено обовязку орендаря надавати такі документи (такий висновок також зробив ВГСУ у постанові від 20.04.2016р. у справі №914/4451/14 та Львівьский апеляційний господарський суд у постанові від 30.08.2016р. у справі №914/308/16 ).

Щодо твердження відповідача про зміну обєкт оренди (поділ орендованої земельної ділянки на 3 частини), суд зазначає наступне. Дійсно, відповідно до вимог ст.15 ЗУ «Про оренду землі» об'єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки) є істотною умовою договору оренди. Проте, у даному випадку обєкт оренди не був змінений, адже в матеріалах справи відсутні докази поділу земельної ділянки загальною площею 0,9557га, кадастровий №4610136800:02:005:0114 на окремі земельні ділянки, технічна документація на інші земельні ділянки, про які йдеться в ухвалі ЛМР №4832 від 19.06.2015р., проекти землеустрою щодо відведення позивачу земельної ділянки іншою площею, ухвали ЛМР про затвердження технічних документацій таких земельних ділянок відсутні. Те, що земельна ділянка кадастровий №4610136800:02:005:0114 на сьогодні не поділена і юридично існує, підтвердила і представник відповідача у судовому засіданні. Тому таке заперечення відповідача суд не приймає до уваги.

Щодо невірного, на думку відповідача, обраного позивачем способу захисту свого права, то суд звертає увагу відповідача на те, що позивач звернувся до суду з позовною вимогою про визнання укладеною додаткової угоди про поновлення договору оренди землі, а не про визнання права на поновлення договору оренди землі чи визнання договору поновленим, а ст.20 ГК України передбачає, що права та законні інтереси субєктів господарювання захищаються, зокрема, шляхом установлення, зміною і припиненням господарських правовідносин.

Відповідно до ч.2 ст.4-3 та ст.33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і обєктивному розгляді всіх обставин справи. Ніякі докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили (ст.43 ГПК України).

У пункті 2.3 постанови Пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» №18 від 26.12.2011р. зазначається, що якщо стороною (або іншим учасником судового процесу) у вирішенні спору не подано суду в обґрунтування її вимог або заперечень належні і допустимі докази, в тому числі на вимогу суду, або якщо в разі неможливості самостійно надати докази нею не подавалося клопотання про витребування їх судом (частина перша статті 38 ГПК), то розгляд справи господарським судом може здійснюватися виключно за наявними у справі доказами, і в такму разі у суду вищої інстанції відсутні підстави для скасування судового рішення з мотивів неповного з'ясування місцевим господарським судом обставин справи.

Враховуючи наведене вище, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню.

У силу вимог ст.49 ГПК України судовий збір покладається на відповідача.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 3, 12, 33, 34, 44, 49, 82, 84, 85, 111-28 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Визнати укладеною ОСОБА_4 угоду про поновлення договору оренди землі від 28 грудня 2005 року, загальною площею 0, 9557 га на вул.Пасічній (кадастровий номер 4610136800:02:005:0114) для розміщення та обслуговування автогаражного кооперативу, укладеного між ТОВ «АВТОГАРАЖ» і Львівською міської радою, та зареєстрованого 30 грудня 2005 року у Львівському міському відділі Львівської регіональної філії Центру ДЗК за №04:05:438:02899 кн.04-6, у наступній редакції:

ДОДАТКОВА УГОДА

про поновлення договору оренди землі

до Договору оренди землі від 28 грудня 2005 року №С-443, зареєстрованого у Львівському

міському відділі Львівської регіональної філії Центру ДЗК 30 грудня 2005 року за №04:05:438:02899, викладений в новій редакції змінами до нього від 10 липня 2009 року,

зареєстрованих за номером С-1551 у Львівській міській раді та за номером 04:09:470:00068 від 25 листопада 2009 року у Львівському міському відділі Львівської

регіональної філії Центру ДЗК

мЛьвів« » 2016 року

Львівська міська рада (місцезнаходження: м. Львів, пл.Ринок,1) (надалі -

Орендодавець), в особі (вказується прізвище, ім'я, по батькові)

,

який діє на підставі

(вказується номер та дата рішення сесії Львівської міської ради на підставі якого діє керівник)

, з однієї сторони

та

Товариство з обмеженою відповідальністю «Автогараж» (ідентифікаційний код 20805314, місцезнаходження: м.Львів, вул.Героїв УПА, 72) (надалі - Орендар), в особі директора ОСОБА_5, який діє на підставі повноважень, передбачених Статутом Товариства з другої сторони,

уклали цю ОСОБА_4 угоду про поновлення договору оренди землі (надалі -ОСОБА_4 угода) до Договору оренди землі від 28 грудня 2005 року №С-443, зареєстрованого у Львівському міському відділі Львівської регіональної філії Центру ДЗК 30 грудня 2005 року за №04:05:438:02899, викладений в новій редакції змінами до нього від 10 липня 2009 року, зареєстрованих за номером С-1551 у Львівській міській раді та за номером 04:09:470:00068 від 25 листопада 2009 року у Львівському міському відділі Львівської регіональної філії Центру ДЗК (надалі - Договір оренди землі) про нижченаведене:

1.Сторони відповідно до положень ст. 33 Закону України «Про оренду землі», досягли

взаємної згоди щодо поновлення Договору оренди землі на той самий строк і на тих самих

умовах та вирішили поновити (продовжити) Договір оренди землі строком на 10 років.

2.Усі інші умови Договору оренди землі залишаються незмінними і Сторони підтверджують по ньому свої зобов'язання.

3.ОСОБА_4 угода набирає чинності з моменту її підписання Сторонами і є невід'ємною частиною Договору оренди землі. Право користування (оренди) земельною

ділянкою Орендаря підлягає державній реєстрації в державному реєстрі речових прав на

нерухоме майно.

4.ОСОБА_4 угода складена у трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу, один з яких знаходиться в Орендодавця, другий - в Орендаря, третій в органі, який провів

державну реєстрацію права користування (оренди) земельною ділянкою.

МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ І РЕКВІЗИТИ СТОРІН

ОРЕНДОДАВЕЦЬОРЕНДАР

Львівська міська радаТовариство з обмеженою відповідальністю «Автогараж»

ідентифікаційний код 04055896,ідентифікаційний код 20805314,

місцезнаходження: м.Львів, пл.Ринок, 1місцезнаходження: м.Львів, вул.Героїв УПА, 72

Директор ОСОБА_5

(вказується посада)М.П.

М.П.

3.Стягнути з Львівської міської ради (79006, м. Львів, пл. Ринок, 1, код ЄДРПОУ 04055896) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Автогараж» (79015, м. Львів, вул. Героїв УПА, буд.72, код ЄДРПОУ 20805314) 1 378,00 грн. судового збору.

У судовому засіданні 24.10.2016р. судом проголошено вступну та резолютивну частини рішення, повний текст складений та підписаний 28.10.2016 р.

Суддя Яворський Б.І.

Джерело: ЄДРСР 62315159
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку