open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 162/875/16-к

Провадження № 1-кс/162/124/2016

ЛЮБЕШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2016 року селище Любешів.

Слідчий суддя Любешівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

слідчого ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання начальника слідчого відділення Любешівського відділення поліції Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління поліції у Волинській області про надання дозволу на проведення позапланової ревізії у кримінальному провадженні № 12016030140000229, яке внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань 28 вересня 2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 191 Кримінального кодексу України,

встановив:

Клопотання умотивовано тим, що слідчими Любешівського відділення поліції здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами привласнення та розтрати державних коштів під час проведення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році головою Бихівської сільської виборчої комісії Любешівського району Волинської області ОСОБА_5 . Є необхідність у проведенні ревізії Державною фінансовою інспекцією у Волинській області фінансово-господарської діяльності виборчої комісії за період з 12 вересня по 13 листопада 2015 року. У зв`язку з цим начальником слідчого відділення Любешівського відділення поліції 30 вересня 2016 року винесено відповідну постанову. Оскільки законодавство передбачає проведення позапланових ревізій органами фінансового контролю лише з санкції суду, ініціатор клопотання просить надати дозвіл Державній фінансовій інспекції у Волинській області провести позапланову виїзну ревізію Бихівської сільської виборчої комісії Любешівського району Волинської області.

Прокурор, слідчий у судовому засіданні клопотання підтримали.

Проаналізувавши законодавство, вивчивши матеріали досудового розслідування, приходжу до наступного.

Згідно з частиною 2 статті 93 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК) сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до пункту 5 частини 5 статті 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю» (далі Закон № 2322-IV) у разі надходження доручення про проведення ревізій у підконтрольних установах зокрема від органів Національної поліції, в якому містяться факти, що свідчать про порушення підконтрольними установами законів України, органами державного фінансового контролю проводиться позапланова виїзна ревізія.

Згідно з частинами 6, 8, 11 статті 11 Закону № 2322-IV позапланова виїзна ревізія може здійснюватись лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду. Орган або посадова особа, що ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії, дати її початку та закінчення, документи, які свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії тощо. Тривалість позапланової ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

Положенням про Державну фінансову інспекцію України, затвердженого Указом Президента України від 23 квітня 2011 року № 499/2011, визначено, що завдання по здійсненню державного фінансового контролю покладено на Державну фінансову інспекцію України, її територіальні органи.

У матеріалах наявні документи, які підтверджують викладені у клопотанні обставини.

У рамках кримінального провадження № 12016030140000229 начальником слідчого відділення Любешівського відділення поліції Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління поліції у Волинській області ОСОБА_6 винесено постанову про призначення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності Бихівської сільської виборчої комісії Любешівського району Волинської області у період з 12 вересня по 13 листопада 2015 року.

Наведене вище вказує на обґрунтованість клопотання, а його задоволення сприятиме реалізації завдань кримінального провадження.

Керуючись статтею 93 КПК,

постановив:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції у Волинській області на проведення позапланової виїзної ревізії Бихівської сільської виборчої комісії Любешівського району Волинської області (код ЄДРПОУ 34147420, село Бихів Любешівського району Волинської області, вулиця Шкільна, 11) з окремих питань фінансово-господарської діяльності за період з 12 вересня по 13 листопада 2015 року відповідно до постанови начальника слідчого відділення Любешівського відділення поліції Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління поліції у Волинській області ОСОБА_6 у кримінальному провадженні № 12016030140000229.

Встановити тривалість проведення позапланової виїзної ревізії у термін 10 робочих днів: з 10 по 21 жовтня 2016 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Любешівського районного суду

Волинської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 61835276
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку