open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2-а-1522-4346/11

У Х В А Л А

06 липня 2011 року суддя Приморського районного суду м.Одеси Суворова О.В., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Приморському районі м. Одеси про визнання відмови нарахувати та виплатити щомісячну державну соціальну допомогу “дітям війни”безпідставною та зобов’язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

05.07.2011 року ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Управління Пенсійного Фонду України в Приморському районі м. Одеси про визнання відмови нарахувати та виплатити щомісячну державну соціальну допомогу “дітям війни”безпідставною та зобов"язання вчинити дії за період з 01 січня 2006 року до дати набрання сили постановою суду.

Дана позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Позовна заява відповідає вимогам ст.106 КАС України. Судовий збір сплачено правильно.

Даний позов належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, позов підсудний даному суду.

Згідно п.2 ч.1 ст. 183-2 КАС України до даної категорії справ застосовується скорочене провадження.

Разом з тим, згідно ч.2 ст.99 КАС України, для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Відповідно ч.1 п.5 ст. 107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи: подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо подано заяву про поновлення цього строку, то чи є підстави для її задоволення);

Згідно ч.2 ст.107 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Як вбачається з ч.1 ст. 102 КАС України пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

Позивач просить поновити строк звернення до суду з даним адміністративним позовом, не обґрунтовуючи своє клопотання ніякими обставинами.

Згідно ч.1 ст. 100 КАС України адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Підстав для поновлення позивачу строку звернення до суду з даним адміністративним позовом в частині вимог про визнання відмови нарахувати та виплатити щомісячну державну соціальну допомогу “дітям війни”безпідставною та зобов’язання вчинити дії за період з 01 січня 2006 року по 05 січня 2011 року не знайдено.

Таким чином, адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Приморському районі м. Одеси в частині вимог про визнання відмови нарахувати та виплатити щомісячну державну соціальну допомогу “дітям війни”безпідставною та зобов"язання вчинити дії за період з 01 січня 2006 року по 05 січня 2011 року підлягає залишенню без розгляду, як поданий після закінчення строків, установлених законом.

На підставі викладеного, керуючись ч.1 ст. 100, 183-2 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Приморському районі м. Одеси в частині вимог про визнання відмови нарахувати та виплатити щомісячну державну соціальну допомогу “дітям війни”безпідставною та зобов’язання вчинити дії за період з 01 січня 2006 року по 05 січня 2011 року - залишити без розгляду.

Відкрити скорочене провадження по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного Фонду України в Приморському районі м. Одеси про визнання відмови нарахувати та виплатити щомісячну державну соціальну допомогу “дітям війни”безпідставною та зобов"язання вчинити дії за період з 06 січня 2011 року.

Відповідач у десятиденний строк з дня одержання ухвали та копій документів може подати заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову. Оскільки справа розглядається судом за місцезнаходженням відповідача, то заперечення проти позову чи заява про визнання позову мають бути подані безпосередньо до канцелярії суду.

У разі якщо протягом семи днів з дня закінчення десятиденного строку до суду не надійде заперечення відповідача, справа в порядку скороченого провадження буде розглянута протягом трьох днів на підставі матеріалів наданих позивачем.

Справа розглядатиметься суддею одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині залишення без розгляду частини вимог може бути подана протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Суворова О.В.

06.07.2011

Джерело: ЄДРСР 60190513
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку