open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

19.05.2016

Справа № 1-кп/489/253/16 р.

ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

міста МИКОЛАЄВА

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 травня 2016 року м. Миколаїв

Ленінський районний суд м. Миколаєва в складі:

головуючого по справі судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання - ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Миколаєві кримінальне провадження за № 1-кп/489/253/2016 р. відносно обвинуваченого ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Миколаєва, зареєстрованого в АДРЕСА_1 , фактично проживає: АДРЕСА_2 , громадянина України, українця, з професійно технічною освітою, не працюючого, не одруженого, раніше не судимого, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 ч. 1 КК України,

з участю сторін кримінального провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

В С Т А Н О В И В:

31 березня 2016 року, близько 07 год. 00 хв. ОСОБА_3 , знаходячись на зупинці громадського транспорту «Матеріальні ворота» по пр-ту Жовтневому в м. Миколаєві, знайшов на землі прозорий поліетиленовий пакет, в якому знаходились чотири полімерні згортки. Піднявши пакет із землі та розгорнувши один із згортків він побачив, що в середині знаходиться порошок білого кольору. Зрозумівши, що вміст згортків являється психотропною речовиною амфетаміном, ОСОБА_3 , помістив їх до футляра фотоапарата, який поклав до кишені своїх брюк, де зберігав з метою подальшого особистого вживання.

Після цього, прийшовши до місця своєї роботи, а саме до ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект», яке розташоване по пр-ту Жовтневому, 42 А в м. Миколаєві та перетнувши КП «Матеріальна прохідна», направився до роздягальні цеху № 30, де в особистій шафі залишив знайдені чотири полімерні згортки з порошком білого кольору, поклавши два згортки на верхню полицю, третій згорток до кишені робочих брюк, а четвертий залишив у футлярі для фотоапарата. О 16 год. 00 хв., після завершення робочого дня, ОСОБА_3 забрав з особистої шафи футляр для фотоапарату, в якому знаходився згорток з порошком білого кольору, залишивши знайдені ним останні три згортки в особистій шафі та вирушив на маршрутному таксі додому, а саме до с. Мішково Погорілове Жовтневого району Миколаївської області, постійно утримуючи в кишені брюк футляр для фотоапарату, в якому знаходився полімерний згорток з психотропною речовиною амфітаміном, тим самим здійснив зберігання і перевезення психотропних речовин, без мети збуту.

01 квітня 2016 року, близько 06 год. 30 хв. ОСОБА_3 , вирушив на громадському транспорті з с. М.Погорілове до місця своєї роботи, а саме до ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект», постійно утримуючи в кишені брюк футляр для фотоапарату, в якому знаходився полімерний згорток з психотропною речовиною амфітаміном.

Прибувши до ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» о 07 год. 20 хв. ОСОБА_3 пройшов КП «Матеріальна прохідна» та направився до табельного цех № 30, де о 07 год. 25 хв. був зупинений співробітниками відділу внутрішньої безпеки підприємства ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 за запізнення на роботу.

Далі, ОСОБА_3 був запрошений співробітниками ВВБ до кімнати майстрів, де в присутності майстра дільниці № 18 цеху №30 ОСОБА_8 , йому було запропоновано показати вміст кишень з метою перевірки наявності заборонених предметів. ОСОБА_3 самостійно дістав зі своєї кишені належні йому речі, а саме: два мобільних телефони, пачку сигарет та футляр для фотоапарату. ОСОБА_5 перевірив вміст футляру для фотоапарату, в якому виявив полімерний згорток в середині якого знаходився порошок білого кольору. Побачивши вміст полімерного згортку та зрозумівши, що це психотропні засоби, ОСОБА_5 запропонував пройти до особистої шафи ОСОБА_3 , яка знаходилась в роздягальні цеху № 30 з метою перевірки її вмісту на предмет знаходження заборонених «Положенням про внутрішньо об`єктовий та пропускний режим» предметів. На вказану пропозицію ОСОБА_3 добровільно погодився пройти та пройшовши до своєї шафи відчинив її. ОСОБА_5 в присутності ОСОБА_3 та ОСОБА_8 перевірив вміст шафи ОСОБА_3 , де на верхній полиці виявив два полімерні пакети з залишками порошку білого кольору, а в кишені брюк ще один полімерний згорток з порошком білого кольору. Після чого ОСОБА_3 був запрошений до чергової частини ВВБ підприємства.

Знаходячись в черговій частині ВВБ, діючи відповідно до своїх посадових обов`язків та «Інструкції про роботу відділу внутрішньої безпеки» підприємства, керуючись «Положенням про внутрішньо об`єктовий та пропускний режим», ОСОБА_5 був складений Акт виявлення та вилучення заборонених предметів, знайдених в речах ОСОБА_3 , після чого чотири полімерні згортки з психотропними речовинами були належним чином вилучені та упаковані.

Відповідно до висновку судово хімічної експертизи за № 340 від 14 квітня 2016 року надана на експертизу порошкоподібна речовина білого кольору у чотирьох полімерних згортках, вилучена у ОСОБА_3 містить у своєму складі психотропну речовину, обіг яких обмежено - амфетамін. Загальна маса амфетаміну у наданих на дослідження згортках становить 0,646 грама.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 вину в пред`явленому обвинуваченні визнав в повному об`ємі, суду показав, що знайшов чотири згортки з порошком білого кольору, зрозумівши, що це психотропна речовина, забрав їх та почав зберігати при собі, а саме один в кишені, один в футлярі від фотоапарата, а два в шафці для перевдягання на території ДП НВКГ «Зоря»-«Машпроект» - для особистого вживання. 01 квітня 2016 року охороною підприємства у нього було виявлено вказані згортки з психотропною речовиною.

Суд вважає, що вина ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 ч.1 КК України, крім його власного визнання, підтверджується письмовими доказами, а саме:

- Висновком судово хімічної експертизи за № 340 від 14 квітня 2016 року, відповідно до якого надана на експертизу порошкоподібна речовина білого кольору у фрагменті полімерного матеріалу переважно білого кольору та фрагменті полімерного матеріалу білого кольору у прозорому полімерному пакеті зі смужкою фіксатором, та нашарування на внутрішній поверхні прозорого безкольорового полімерного пакету зі смужкою фіксатором та прозорого полімерного пакета містять у своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено амфітамін. Загальна маса амфетаміну у наданих на дослідження згортках становить 0,646 грама. Встановити масу амфетаміну в складі нашарувань на внутрішній поверхні прозорого безкольорового полімерного пакета зі смужкою фіксатором та прозорого полімерного пакета не представилось можливості у зв`язку зі слідовою кількістю речовини;

А тому суд приходить до висновку, що дії ОСОБА_3 слід кваліфікувати за ст. 309 ч. 1 КК України, так як він незаконно зберігав та перевозив психотропні речовини без мети збуту, а тому за даною статтею він і повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності.

При призначенні обвинуваченій ОСОБА_3 покарання, суд враховує, що ним скоєно кримінальне правопорушення, яке відноситься до категорії злочинів середньої тяжкості, він характеризуються позитивно.

Обставиною, що обтяжує покарання ОСОБА_3 судом не встановлені.

Обставини, що пом`якшують покарання ОСОБА_3 щире розкаяння у вчиненому, активне сприяння розкриттю злочину, а тому суд вважає, що виправлення ОСОБА_3 можливе з застосуванням до нього покарання у виді штрафу.

Керуючись ст.ст. 374, 376 КПК України, суд

У Х В А Л И В:

ОСОБА_3 визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 309 ч. 1 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 59 неоподатковуваних доходів громадян, що становить 1003 /одна тисяча три/ гривні.

Амфетамін загальною масою 0,646 грама /після проведення дослідження 0,566 грама/, що зберігається в спеціальному пакеті НДНКЦ № 1581109 в камері зберігання ВСП ГУ НП в Миколаївській області знищити.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави, для зарахування надходжень до державного бюджету по КБК 24060300, банк одержувача ГУДКСУ у Миколаївській області, МФО банку 826013, рахунок 31118115700005 УК у м. Миколаєві/ Ленінський район 24060300, ЄДРПОУ одержувача - 37992781 529, 24 грн. - за проведення експертизи.

Вирок суду може бути оскаржено до апеляційного суду Миколаївської області через Ленінський районний суд м. Миколаєва протягом 30 днів з моменту його проголошення, засудженим в той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Головуючий по справі суддя: ОСОБА_9

Джерело: ЄДРСР 58453189
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку