open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

У Х В А Л А

"14" червня 2016 р. Справа153/1620/15-к

Код суду: 231

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря с/з ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Ямпіль

клопотання прокурора Могилів-Подільської міжрайонної прокуратури про заміну кримінального покарання у вигляді штрафу на громадські роботи ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителю АДРЕСА_1 , громадянину України, з неповною середньою освітою, непрацюючому, засудженого 26.11.2015 року Ямпільським районним судом Вінницької області за ч.1 ст.185 КК України до штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень,

В С Т А Н О В И В :

Прокурор Могилів-Подільської міжрайонної прокуратури звернувся до суду з клопотанням про заміну кримінального покарання у виді штрафу на громадські роботи ОСОБА_6 . Вказав, що вироком Ямпільського районного суду Вінницької області від 26.11.2015 року ОСОБА_6 визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн. Даний вирок набрав законної сили 26.12.2015 року. Засуджений ОСОБА_6 призначений судом штраф у визначений законом строк не сплатив. Перевіркою встановлено, що ОСОБА_6 з моменту набрання законної сили вироком суду з об`єктивних причин не має можливості сплатити штраф, поскільки не працює і перебуває у скрутному матеріальному становищі. З приводу розстрочки виплати штрафу ОСОБА_6 не звертався. У зв`язку з тим, що станом на 23.05.2016 року вирок суду щодо засудженого ОСОБА_6 залишається не виконаним, тому виникла необхідність в заміні йому покарання у виді штрафу на інший вид покарання, а саме: громадські роботи.

Відповідно до ч.1 ст.539 КПК України питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

В судовому засіданні прокурор в задоволенні клопотання про заміну кримінального покарання ОСОБА_6 просив відмовити, так як штраф засуджений ОСОБА_6 сплатив.

Засуджений ОСОБА_6 просив в задоволенні клопотання відмовити, так як він сплатив штраф, призначений за вироком суду.

В судовому засіданні встановлено, що засуджений ОСОБА_6 призначений судом штраф, відповідно до вироку Ямпільського районного суду Вінницької області від 26.11.2016 року, на даний час сплатив, що підтверджується квитанцією №17 від 14.06.2016 року.

Відповідно до ч.1 ст.26 Кримінально-виконавчого кодексу України засуджений зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це відповідний суд шляхом представлення документа про сплату штрафу.

Відповідно до ч.3 ст.26 Кримінально-виконавчого кодексу України у разі неможливості сплатити повний розмір штрафу суд може замінити несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських або виправних робіт відповідно до закону.

Відповідно до ч.5 ст.53 КК України у разі несплати штрафу в розмірі не більше трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та відсутності підстав для розстрочки його виплати суд замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку одна година громадських робіт за один установлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян.

Заслухавши думку прокурора, пояснення засудженого ОСОБА_6 , дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що клопотання задоволенню не підлягає, так як в судовому засіданні встановлено, що засуджений ОСОБА_6 сплатив штраф в розмірі 850 гривень, про що свідчить квитанція №17 від 14 червня 2016 року.

Керуючись ст.539 КПК України, ст.53 КК України, ст.26 Кримінально-виконавчого кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання прокурора Могилів-Подільської міжрайонної прокуратури про заміну кримінального покарання у вигляді штрафу на громадські роботи ОСОБА_5 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Вінницької області протягом семи діб з часу її проголошення.

ГОЛОВУЮЧИЙ ОСОБА_7

Джерело: ЄДРСР 58292834
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку