open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
У Х В А Л А

26 травня 2016 року м. Київ

Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України у складі:

судді-доповідача

Панталієнка П.В.,

суддів:

Самсіна І.Л., Терлецького О.О., −

розглянувши заяву представника ОСОБА_4 - ОСОБА_5 про перегляд Верховним Судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 7 квітня 2016 року у справі за позовом ОСОБА_4 до управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області, треті особи: Державна податкова інспекція у м. Лисичанську Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області, Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області, про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и л а:

Вищий адміністративний суд України ухвалою від 7 квітня 2016 року на підставі пункту 5 частини п'ятої статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України (далі − КАС) відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою ОСОБА_4 на ухвалу Донецького апеляційного адміністративного суду від 24 лютого 2016 року та постанову Лисичанського міського суду від 21 грудня 2015 року про відмову в задоволенні позовних вимог.

3 травня 2016 року, представник ОСОБА_4 - ОСОБА_5 звернувся до Верховного Суду України із заявою про перегляд зазначеної ухвали касаційного суду з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої статті 237 КАС.

Подана заява відповідає вимогам, встановленим статтями 239 та 239№ КАС.

На обґрунтування заяви додано ухвалу Вищого адміністративного суду України від 26 серпня 2015 року (справа № К/800/38672/15, № 233/1259/15-а), яка, на думку заявника підтверджує неоднакове застосування судом касаційної інстанції положень статті 13 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» та статей 163, 165 Податкового кодексу України, що спричинило ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

Перевіривши викладені у заяві доводи та вивчивши додані судові рішення, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України вважає, що заява представника ОСОБА_4 - ОСОБА_5 є необґрунтованою, а оскаржуване рішення суду касаційної інстанції ґрунтується на правильному застосування норм матеріального права.

За таких обставин колегія суддів не вбачає необхідності у відкритті провадження у цій справі для перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 7 квітня 2016 року.

Враховуючи викладене та керуючись статтею 240 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України

у х в а л и л а:

Відмовити у допуску до провадження справи за позовом ОСОБА_4 до управління Пенсійного фонду України в м. Лисичанську Луганської області, треті особи: Державна податкова інспекція у м. Лисичанську Головного управління Державної фіскальної служби у Луганській області, Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області, про визнання дій протиправними та зобов'язання вчинити певні дії, за заявою представника ОСОБА_4 - ОСОБА_5 про перегляд ухвали Вищого адміністративного суду України від 7 квітня 2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач

П.В. Панталієнко

Судді:

І.Л. Самсін

О.О. Терлецький

Джерело: ЄДРСР 58160767
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку