open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ЄУН193/934/16-к

Провадження № 1-в/193/622/16

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

У Х В А Л А

24 травня 2016 року сел. Софіївка

Софіївський районний суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого-судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2 за участю прокурора: ОСОБА_3

представника Софіївської ВК № 45: ОСОБА_4

адвоката: ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні сел. Софіївка в режимі відеоконференції клопотання засудженого ОСОБА_6 , 1953 року народження, про умовно-дострокове звільнення,-

У С Т А Н О В И В:

26 квітня 2016 року до Софіївського районного суду Дніпропетровської області надійшло клопотання засудженого ОСОБА_6 про умовно-дострокове звільнення, своє клопотання обґрунтовує тим, що на даний час він відбуває покарання в Софіївській ВК №45, а в зв`язку з чим просить звільнити умовно-достроково.

Засуджений ОСОБА_6 в судовому засіданні підтримав клопотання, просить його задовільнити.

Прокурор в судовому засіданні не заперечує проти задоволення клопотання засудженого, вважає його обґрунтованим.

Представник Софіївської ВК №45 в судовому засіданні просить вирішити питання на розсуд суду.

Розглянувши матеріали клопотання та особової справи, вислухавши думку учасників процесу, суд вважає за необхідне задовільнити клопотання засудженого, із наступних підстав:

частиною 1 статті 539 КПК України передбачено, що питання, які виникають під час та після виконання вироку вирішуються судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ч.2, ч.3 ст.81 КК України умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване, якщо засуджений сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення.

Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання може бути застосоване після відбуття засудженим 3/4 частини строку покарання, призначеного судом за особливо тяжкий злочин.

Матеріалами справи встановлено, що вироком Кіровського районного суду м. Кіровограда від 20 січня 2011 року ОСОБА_6 засуджений по ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України до 8 років позбавлення волі. Станом на25 червня 2015 року відбув 3/4 частини покарання.

Засуджений ОСОБА_6 на даний час відбуває покарання в Софіївській ВК № 45, характеризується позитивно, за весь період відбування покарання мав три заохочення, стягнень не мав.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що засуджений ОСОБА_6 став на шлях виправлення і заслуговує умовно-дострокового звільнення з місць позбавлення волі на невідбутий термін, як особа, яка довела своє виправлення.

На підставі ст.81 КК України, керуючись ст.ст.537, 539 КПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання засудженого ОСОБА_6 , 1953 року народження про умовно-дострокове звільнення - задовільнити.

2.Засудженого ОСОБА_6 , 1953 року народження, звільнити з місць позбавлення волі умовно - достроково на невідбутий термін 1 рік 24 дні.

3.На ухвалу може бути подана апеляція до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Софіївський районний суд Дніпропетровської області в семидобовий строк з часу її оголошення, засудженим, з моменту вручення йому копії ухвали.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 57884325
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку