open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

36000, м. Полтава, вул.Зигіна, 1, тел. (0532) 610-421, факс (05322) 2-18-60, E-mail inbox@pl.arbitr.gov.ua

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.05.2016 р.Справа № 917/308/16

За позовом Полтавського обласного комунального виробничого підприємства теплового господарства "Полтаватеплоенерго" (вул.Комарова, буд.2а, м.Полтава, 36008)

до Командитного товариства "ОСОБА_1 та інші - фірма "Агропродукт" (пров. Шевченка, буд.3, м. Полтава, 36007)

про укладення договору

Суддя Безрук Т. М.

Представники:

від позивача: ОСОБА_2

від відповідача: не зявився

Розглядається позовна заява про визнання укладеним договору на відпуск теплової енергії у вигляді гарячої води № 4056"С" разом з додатком "Розрахунок обсягу теплової енергії" в редакції позивача, що направлений відповідачу з пропозицією за № 30.1-3060 від 23.11.2015р.

Відповідач відзив на позов не надав.

Ухвали суду від 01.03.2016р., від 24.03.2016р. від 12.04.2016р., надіслані відповідачу на адресу: пров. Шевченка, буд.3, м. Полтава, 36007, повернулися до суду з відміткою поштового відділення про закінчення терміну зберігання (а.с.24-26, 34-36, 45-47).

Згідно спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 23.03.2016р. відповідач Командитне товариство "ОСОБА_1 та інші - фірма "Агропродукт" зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с.19).

Відповідно до ст. 64 ГПК України у разі ненадання сторонами інформації щодо їх поштової адреси, ухвала про порушення провадження у справі надсилається за адресою місцезнаходження (місце проживання) сторін, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності сторін за такою адресою, вважається, що ухвала про порушення провадження у справі вручена їм належним чином.

Крім того, судом направлялися ухвали на адресу спірного об"єкта відповідача (пров.Рибальський, 22 (магазин), м. Полтава) та на адресу засновника товариства (АДРЕСА_1, 36009) також повернулися до суду з відміткою поштового відділення про закінчення терміну зберігання (а.с.21-22, 37-39, 48-50).

Отже, відповідач належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи.

Відповідно до абз. 1 п. 3.9.2 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 року № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" у випадку нез'явлення в засідання господарського суду представників обох сторін або однієї з них справа може бути розглянута без їх участі, якщо неявка таких представників не перешкоджає вирішенню спору.

Статтею 77 ГПК України передбачено, що господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні.

Відкладення розгляду справи є правом та прерогативою суду, основною умовою для якого є не відсутність у судовому засіданні представників сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні.

В даному випадку явка представників сторін обовязковою не визнавалася, відсутність відповідача не перешкоджає вирішенню спору. Позивачем надано до справи письмові пояснення по суті спору та додаткові докази. Отже, підстави для відкладення розгляду справи відсутні.

В судовому засіданні 16.05.2016р. судом оголошено вступну та резолютивну частини рішення згідно ст. 85 ГПК України.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за №58836703 від 11.05.2016р. нежитлове приміщення (продовольчий магазин), що знаходиться за адресою: провулок Рибальський, буд.22, м.Полтава, Полтавська область, з 18.09.2006 року належить на праві власності Командитному товариству "ОСОБА_1 та інші - фірма "Агропродукт" (відповідачу).

23.11.2015р. позивач за листом № 30.1-3060 направив відповідачу пропозицію про укладення договору на відпуск теплової енергії у вигляді гарячої води № 4056"С" разом з додатком "Розрахунок обсягу теплової енергії". Зазначене підтверджується поштовим описом вкладення у ційнний лист від 24.11.2015р. та копією фіскальногоч еку УДППЗ "Укрпошта" від 24.11.2015р. (а.с.11, 12).

Відповідач залишив пропозицію про укладання договору без відповіді та реагування.

11.01.2016р. позивач звернувся до КП ПОР Полтававодоканал про надання інформації щодо укладених договорів із власниками нежитлових приміщень по пров.Рибальський, буд.22 (а.с.13).

Листом за № 56 від 29.01.2016 року КП ПОР Полтававодоканал повідомило про наявність договору на надання послуг з водопостачання, укладеного з КТ ОСОБА_1 та інші - фірма Агропродукт (а.с.14).

Оскільки відповідач договір не підписав, позивач звернувся до господарського суду про визнання укладеним договору на відпуск теплової енергії у вигляді гарячої води № 4056"С" разом з додатком "Розрахунок обсягу теплової енергії" в редакції позивача, що направлений відповідачу з пропозицією за № 30.1-3060 від 23.11.2015р.

Відповідно до ч.3 ст. 184 Господарського кодексу України (далі - ГК України), укладення господарських договорів на основі примірних і типових договорів повинно здійснюватися з додержанням умов, передбачених статтею 179 цього Кодексу, не інакше як шляхом викладення договору у вигляді єдиного документа, оформленого згідно з вимогами статті 181 цього Кодексу та відповідно до правил, встановлених нормативно-правовими актами щодо застосування примірного або типового договору.

Відповідно до статті 275 Господарського кодексу України за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов'язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.

Відпуск енергії без оформлення договору енергопостачання не допускається, (ч. 2 ст. 275 ГК України).

В ст. 24 Закону України "Про теплопостачання" встановлено обов'язок відповідача щодо своєчасного укладання договору з теплопостачальною організацією на постачання теплової енергії, додержання вимог договору та нормативно правових актів.

Згідно ст. 20 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" споживач зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору.

Відповідно до ст. 19 Закону України "Про житлово-комунальні послуги" відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах.

Ухилення споживача від укладення договору суперечить положенням Закону України Про теплопостачання, Закону України Про житлово-комунальні послуги.

Відповідно до Закону України "Про державне регулювання у сфері комунальних послуг", органом державного регулювання у сфері комунальних послуг є національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

У відповідності до п. 2 ч.І ст. 5 Закону України Про державне регулювання у сфері комунальних послуг та згідно з абз. 7 ст. 16 Закону України Про теплопостачання Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг встановлює тарифи на теплову енергію суб'єктам природних монополій та суб'єктам господарювання на суміжних ринках у сфері теплопостачання.

Національною комісією регулювання ринку комунальних послуг прийнято постанову Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання для потреб бюджетних установ, релігійних організацій та інших споживачів (крім населення) і схвалення Інвестиційної програми ПОКВПТГ Полтаватеплоенерго, якою установлено тариф на теплову енергію для потреб інших споживачів (крім населення) - 1403,42 грн/Гкал (без ПДВ); тариф на теплову енергію для потреб інших споживачів (крім населення) з 01.11.2015 року -1354,31 грн/Гкал (без ПДВ).

Відповідно Правил користування тепловою енергією, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 1198 від 03.10.2007 року (надалі Правила) розрахунки за спожиту теплову енергію здійснюються на межі продажу, яка є межею балансової належності (відповідальності), відповідно до договору на підставі показів вузла обліку згідно з діючими тарифами (цінами), затвердженими в установленому порядку.

На підставі вищевикладеного, тарифи на послуги централізованого опалення та постачання гарячої води, що затведжені постановою Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України застосовуються для всіх споживачів, які знаходяться на території області і отримують послуги теплопостачання, що надаються ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго.

Судом встановлено, що відповідач фактично споживає теплову енергію у вигляді гарячої води з метою опалення нежитлового приміщення (продовольчий магазин), що знаходиться за адресою: провулок Рибальський, буд.22, м.Полтава, Полтавська область, проте безпідставно ухиляється від укладання договору на відпуск теплової енергії у вигляді гарячої води на умовах запропонованих теплопостачальною організацією.

Відповідно до ст.4-3, ст.33 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності; кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Доказів в спростування вищевикладеного, доказів укладення договору чи інших заперечень по суті спору відповідач суду не надав.

З огляду на вищевикладене, позовні вимоги про визнання укладеним договору є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 49 ГПК України судові витрати покладаються на відповідача.

В разі добровільного виконання рішення суду до відкриття виконавчого провадження відповідач не позбавлений права звернутися до суду з заявою про визнання наказу таким, що не підлягає виконанню повністю або частково, на підставі ст. 117 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 49, 82, 84, 85 Господарського процесуального кодексу України, суд

Вирішив:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Визнати укладеним договір №4056 "С"між ПОКВПТГ "Полтаватеплоенерго" та Командитним товариством "ОСОБА_1 та інші - фірма "Агропродукт" разом з Додатком "Розрахунок обсягу теплової енергії" в редакції позивача, що направлений відповідачу з пропозицією за №30.1-3060 від 23.11.2015.:

ДОГОВІР № 4056 «С»

на відпуск теплової енергії у вигляді гарячої води

м.Полтава " "______ 2015

Ми, що нижче підписалися, Полтавське обласне комунальне виробниче підприємство теплового господарства "Полтаватеплоенерго", що іменується в подальшому "Теплопостачальна організація", в особі заступника генерального директора ОСОБА_3, діючого на підставі довіреності №29-14/37 від 21.01.2015, з однієї сторони, та КОМАНДИТНЕ ТОВАРИСТВО «АВРАМЕНКО ТА ІНІШІ - ФІРМА "АГРОПРОДУКТ", що іменується в подальшому "Споживач", в особі ОСОБА_1, що діє на підставі ... з другої сторони (разом -Сторони), уклали цей договір про відпуск та споживання теплової енергії (далі - Договір).

При виконанні даного договору Сторони керуються Законом України "Про житлово-комунальні послуги", Законом України "Про теплопостачання", "Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення", "Правилами користування тепловою енергією".

Предмет договору

1. "Теплопостачальна організація" бере на себе зобов'язання постачати теплову енергію у вигляді гарячої води з метою забезпечення опалення приміщень "Споживача" до межі розподілу балансової належності теплової мережі будинку по пров. Рибальський, 22 - магазин «Продукти» та кафе «Суши-островок».

2. Відповідальність "Теплопостачальної організації" і "Споживача" за стан і обслуговування теплових установок і мереж визначається їх балансовою належністю.

Межею розподілу є: місце врізки в теплову мережу.

Якість послуг

3. Якість теплопостачання повинна відповідати вимогам, встановленим Правилами користування тепловою енергією, затвердженими Постановою КМУ № 1198 від 03.10.2007 та іншими нормами чинного законодавства України.

4. "Споживач" має право на перевірку якості постачання теплової енергії у вигляді гарячої води на опалення, що надається «Теплопостачальною організацією», з обовязковим складанням відповідного акту спільно з представником служби контролю за якістю теплопостачання (тел.51-04-81), з подальшим визначенням причин у разі відхилення від нормативних показань.

Права та обовязки «Теплопостачальної організації»

5. "Теплопостачальна організація" забезпечує безперебійне постачання теплої енергії "Споживачу".

6. "Теплопостачальна організація" на абонентських вводах будівель і споруд "Споживача" забезпечує:

а) необхідну кількість та якість води від мережі на опалення;

б) необхідний наявний напір теплоносія на вводі в будівлю;

в) контроль за використанням теплової енергії "Споживачем".

7."Теплопостачальна організація" має право, попередивши "Споживача", відключити повністю або частково подачу йому теплової енергії у випадках:

а) несплати рахунку за теплову енергію у визначені строки;

б) самовільного підключення до теплової мережі теплоприймальних установок;

в) порушення розрахункових розмірів шайб і конусів елеваторів;

г) крадіжки теплоносія, допущення його витікання або забруднення;

д) незадовільного стану теплоустановок, якими користується "Споживач";

є) недопущення представників "Теплопостачальної організації" в приміщення теплових установок, якими користується "Споживач", та до приладів обліку;

ж) утримання приміщень, вузлів керування і техпідпіль, в яких проходять трубопроводи "Теплопостачальної організації", в антисанітарному занехаяному стані;

з) аварійних ремонтів на магістральних трубопроводах, системах теплопостачання та планово-попереджувальних ремонтів в міжопалювальний сезон;

і) стихійних лих, обмеження в подачі газу, води, електроенергії

8. У разі виявлення самовільного підключення "Споживачем" інших приміщень або субспоживачів до теплових мереж, а також бездоговірного користування тепловою енергією в інших приміщеннях, в т.ч. за іншими адресами, "Теплопостачальна організація" проводить відключення вказаних обєктів від системи централізованого теплопостачання та нараховує штрафні санкції згідно умов Договору.

Права та обовязки «Споживача»

9. З метою забезпечення надійної і економічної експлуатації теплоустановок "Споживач" зобовязаний:

а) своєчасно проводити планово-попереджувальний ремонт тепловодів, запірної регулюючої арматури, підтримувати в належному стані ізоляцію;

б) сплачувати, у разі необхідності, фактичну вартість налагоджувальних робіт по регулюванню системи теплоспоживання;

в) в усіх випадках виявлення витікання теплоносія (гарячої води) негайно повідомляти в диспетчерську службу "Теплопостачальної організації" за тел. 510434, терміново вжити заходів по усуненню пошкоджень;

г) безперешкодно допускати до приміщення в будь-який час представників "Теплопостачальної організації" для перевірки і контролю за режимом теплоспоживання при наявності у них відповідного посвідчення;

д) забезпечити збереження обладнання і вузлів керування "Теплопостачальної організації", що знаходяться на території "Споживача";

є) направляти "Теплопостачальній організації" довідку про зміну площі, що опалюється.У випадку замовчування "Споживачем" факту збільшення площі, що підключається, її розміри визначаються "Теплопостачальною організацією" в односторонньому порядку, а "Споживач" несе матеріальну відповідальність у вигляді штрафних санкцій;

10. «Споживач" зобов'язаний повідомити "Теплопостачальну організацію" про наміри щодо відчуження об'єкту(-ів) або частини об'єкту, послуги теплопостачання якого(-их) надаються "Теплопостачальною організацією"; в разі відчуження об'єкту(-ів) надати "Теплопостачальній організації" документи, які підтверджують перехід права власності (користування) до іншої особи. "Споживач", який користується об'єктом, що опалюється, на підставі договору оренди (суборенди), при звільненні його зобов'язанні своєчасно, не пізніше 3 (трьох) днів з моменту підписання акту приймання-передачі, повідомити "Теплопостачальну організацію" відповідним підтвердженням, оформленим двома підписами: того, хто здає, і того, хто приймає, із зазначенням нових реквізитів.

11."Споживач" зобов'язаний повідомити "Теплопостачальну організацію" про початок процедури реорганізації чи ліквідації щодо нього, порушення справи про банкрутство щодо нього або про наявність інших підстав, що можуть вплинути на його платоспроможність, не пізніше 3 (трьох) днів з моменту винесення ухвали господарського суду або з моменту настання відповідної обставини. "Споживач" відшкодовує "Теплопостачальній організації" всі збитки, завдані невиконанням та/або неналежним виконанням зазначення обов'язків.

12."Споживач" зобов'язаний розглянути направлений йому "Теплопостачальною організацією" Акт приймання-передачі теплової енергії і при відсутності заперечень в 5-денний термін повернути його "Теплопостачальній організації", підписаним та скріпленим печаткою.

13."Споживач" має право на:

а) отримання вчасно та відповідної якості послуг згідно із законодавством та умовами договору;

б) отримання в установленому законодавством порядку інформації про перелік послуг, їх вартість, загальну суму місячного платежу, структуру тарифів, нормативів (норм) споживання, режиму надання послуг, їх споживчі властивості;

в) зменшення розміру плати в разі надання послуг не в повному обсязі, відхилення їх кількісних та/або якісних показників від затверджених нормативів (норм) споживання;

г) перевірку якості послуг, що надаються (температура у приміщенні, температура гарячої води), обсягу наданих послуг та їх вартості.

14. "Споживач" несе відповідальність за технічний стан і експлуатацію внутрішніх систем опалення, за зрив або пошкодження пломб і своєчасно здійснює:

а) регулювання тепла всередині будівлі, опалювальних стояків, нагрівальних приладів;

б) усунення витікання трубопроводах, приладах і арматурі;

в) промивання системи після закінчення опалювального сезону із складанням акта і підготовку до нового опалювального сезону;

г) утеплення віконних і дверних отворів.

Облік теплової енергії

15. Облік споживання теплової енергії на опалення житлового будинку по пров. Рибальський 22, де знаходиться нежитлове приміщення "Споживача", проводиться по загальнобудинковому вузлу обліку теплової енергії Supercal - 531 завод. № 07411283.

Показники вузла обліку теплової енергії приймаються лише після допуску вузла обліку до експлуатації, що здійснюється "Теплопостачальною організацією" у порядку, передбаченому діючим законодавством, зі складанням відповідного акту.

Вузол обліку теплової енергії повинен проходити державну метрологічну повірку відповідно до терміну, що зазначений в паспорті приладу.

16. Зняття показників вузла обліку теплової енергії проводиться в останню декаду кожного місяця в опалювальний період спільно представниками "Теплопостачальної організації" та власником (балансоутримувачем) житлового будинку.

17.Межа балансової та експлуатаційної відповідальності Сторін не може бути змінена в односторонньому порядку.

18. Кількість теплової енергії - Q, на опалення житлового будинку щомісячно визначається як різниця показників вузла обліку теплової енергії на дату їх зняття у звітному місяці N2 та показників минулого місяця N1:

Q= (N2 - N1) х К

де: К - коефіцієнт переводу теплової енергії в Г кал, К=0,239

19. При відсутності у "Споживача" індивідуального вузла обліку теплової енергії розрахунок за спожиту теплову енергію проводиться згідно обсягу, розрахованого за показниками загально будинкового вузла обліку теплової енергії за мінусом обсягів, визначених по індивідуальним вузлам обліку теплової енергії споживачів (при наявності) та витрат теплової енергії місць загального користування споживачів (при наявності), які мають індивідуальні (автономні) системи опалення.

На момент укладання договору:

-опалювальна площа житлового будинку по пров. Рибальський, 22 складає 6039 кв.м.

-площа нежитлового приміщення, яку займає «Споживач» в будинку за адресою пров. Рибальський, 22 становить 125 кв.м. Після надання технічного паспорту площа "Споживача" буде уточнена.

Сторони домовились, що у разі зміни опалювальної площі будинку кількість частки теплової енергії, що припадає на "Споживача", збільшується (зменшується) пропорційно зміні загальної опалювальної площі будинку. Розподіл загальної кількості теплової енергії, визначеної за показниками вузла обліку теплової енергії, в такому випадку змінюється відповідно до зміни частки "Споживача" без укладання додаткових угод.

20. Застосовуються до розрахунку показники виключно того вузла обліку теплової енергії, який має свідоцтво про проходження повірки або паспорт з відміткою про проходження повірки, термін дії якої не скінчився, та Акт про допуск до експлуатації комерційного вузла обліку, складеного в порядку, передбаченому діючим законодавством. Вихід із ладу хоча б однієї із частин вузла обліку теплової енергії, зазначених в Акті, позбавляє права на проведення розрахунків по показам цього вузлу обліку.

21.У разі неможливості зняття показників вузла обліку теплової енергії або при відсутності вузла обліку теплової енергії (проходження повірки або виході його з ладу) або зриві чи пошкодженні пломб кількість теплової енергії, що відпущена "Споживачу" визначається:

- при проходженні державної метрологічної повірки - протягом 1-го місяця по середньому споживанню теплової енергії за показниками вузла обліку теплової енергії за попередній опалювальний період, надалі - за розрахунковим тепловим навантаженням з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря за звітний період згідно Додатку № 1 «Розрахунок обсягу теплової енергії», який є невід'ємною частиною цього договору.

- при виході його з ладу, зриві або пошкодженні пломб, при відсутності можливості зняття показань - за розрахунковим тепловим навантаженням з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря за звітний період згідно Додатку № 1 «Розрахунок обсягу теплової енергії», який є невід'ємною частиною цього договору.

Розрахункове теплове навантаження на опалення приміщення "Споживача" - 0,006772 Гкал/год

22. У разі виникнення сумнівів з приводу правильності показників вузла обліку теплової енергії, Сторони мають право перевіряти правильність роботи вузла обліку теплової енергії, а також вимагати проведення позачергової державної повірки.

23. Якщо результати позачергової повірки вузла обліку теплової енергії негативні (виявлена у показниках вузла обліку теплової енергії помилка виходить за межі допустимої), "Теплопостачальна організація" виконує перерахунок плати з моменту надання попередніх показників комерційного вузла обліку в порядку, передбаченому пунктом 21 Договору.

При позитивних результатах позачергової повірки вузла обліку теплової енергії оплату за повірку проводить Сторона, яка вимагала проведення позачергової повірки.

Розрахунки за користування тепловою енергією

24. Розрахунки за відпущену теплову енергію проводяться відповідно до тарифів, встановлених уповноваженим органом та діючих на період постачання теплової енергії.

Тариф на теплову енергію для потреб інших споживачів (крім населення) -1403,42 грн/Гкал (без ПДВ). Тариф на теплову енергію для потреб інших споживачів (крім населення) з 01.11.2015 - 1354,31 грн/Гкал (без ПДВ).

25. Оплата за опалення проводиться за фактично використану кількість теплової енергії.

26. Всі розрахунки по цьому Договору проводяться на підставі рахунка, виписаного "Теплопостачальною організацією" "Споживачу" з обов'язковим застосуванням діючих тарифів.

27. Факт отримання "Споживачем" теплової енергії фіксується щомісячно Актом приймання-передачі теплової енергії, який складається Сторонами відповідно до вимог чинного законодавства і Договору.

У разі неповернення "Споживачем" Акту приймання-передачі теплової енергії в 5-денний термін, як це передбачено пунктом 12 Договору, він, підписаний "Теплопостачальною організацією" в односторонньому порядку, вважається оформленим відповідно до вимог чинного законодавства і підтверджує факт надання "Споживачу" теплової енергії.

28."Споживач" зобов'язується сплачувати за теплову енергію у строк до 10 числа місяця наступного за розрахунковим.

"Споживач" може проводити попередню оплату за місяць, наступний за розрахунковим. Якщо підстава платежу в платіжних документах не зазначена, «Теплопостачальна організація» зараховує кошти в погашення заборгованості за спожиту теплову енергію, отриману в минулі періоди. У разі відсутності у «Споживача» заборгованості «Теплопостачальна організація» зараховує кошти в рахунок оплати за місяць, в якому здійснена оплата.

29.У випадку несплати у вказані строки вводиться пеня в розмірі 1,0 % за кожний день прострочки платежу, але не більше 100% боргу згідно Закону України "Про відповідальність суб'єктів підприємницької діяльності за несвоєчасне внесення плати за спожиті комунальні послуги" Ш 686-ХІ від 20.05.99р., а також стягуються 3% річних, нарахованих на суму боргу та інфляційні втрати згідно з ст.625 ЦК України.

Матеріальна відповідальність сторін

30."Теплопостачальна організація" несе матеріальну відповідальність перед "Споживачем" у випадку недоподачі теплової енергії (з її вини) на потреби "Споживача".

31. "Теплопостачальна організація" не несе відповідальність за недовідпуск теплової енергії у випадках настання форс-мажорних обставин, обмеження або повного припиненняелектроенергії, води.

32. "Споживач" несе матеріальну відповідальність перед Теплопостачальною організацією" у випадках:

- несплати пред'явлених рахунків за теплову енергію у встановлені терміни;

- за споживання теплової енергії без дозволу «Теплопостачальної організації» "Споживач" сплачує п'ятикратну вартість, включаючи тарифну;

- при перевищенні "Споживачем" нормативного теплоспоживання, самовільному розборі теплоносія, витоках теплоносія "Споживач" сплачує пятикратну вартість, включаючи тарифну;

- за самовільне підключення "Споживачем" інших приміщень або субспоживачів теплових мереж та неповідомлення "Теплопостачальній організації» про збільшення опалюваної площа, а також бездоговірного користування тепловою енергією в інших приміщеннях в т.ч. за іншими адресами,"Споживач" сплачує п'ятикратну вартість, включаючи тарифну, за теплову енергію, що використана за опалення даної площі за весь період такого використання;

- за зрив, пошкодження пломб, установлених "Теплопостачальною організацією" - штраф у розмірі 25% вартості теплоенергії, спожитої в попередньому розрахунковому періоді.

- за перешкоджання або недопущення до систем теплопостачання працівників "Теплопостачальної організації" при виконанні ними службових обов'язків - штраф у розмірі 5% вартості теплової енергії спожитої в попередньому розрахунковому періоді.

33. Всі майнові спори по цьому Договору вирішуються у встановленому законом порядку. У разі недосягнення взаємних домовленостей спір має бути вирішено в суді за місцем знаходження "Теплопостачальної організації".

Термін дії договору

34. Договір набуває чинності з дати підписання уповноваженими представниками Сторін та скріплення їх підписів печатками Сторін, поширює дію на відносини, що фактично склалися між Сторонами з 01.10.2015 і діє в частині постачання теплової енергії по 31.12.2019, а в частині розрахунків - до їх повного здійснення.

35.Договір вважається продовженим на кожний наступний рік, якщо до закінчення строку його дії про припинення дії Договору не буде заявлено однією із Сторін. Але в будь-якому випадку, Договір вважається припиненим в разі досягнення Сторонами згоди та дотриманням вимог п. 39.

36. Договір складений у двох примірниках, один з яких знаходиться у "Теплопостачальної організації", інший - у "Споживача".

Інші умови

37. Підприємство "Полтаватеплоенерго" є платником податку на прибуток за основною ставкою та податку на додану вартість згідно Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI.

38.У випадку зміни тарифів "Теплопостачальна організація" повідомляє про це "Споживачу" в порядку, визначеному законодавством, і розрахунок проводиться з дня затвердження нових тарифів. Нові тарифи с обов'язковими до застосування і набувають чинності для Сторін без укладання додаткових угод.

39. Розірвання договору з ініціативи "Споживача" проводиться за узгодженням сторін і за наявності технічної можливості на вимогу "Споживача" за умови попередження "Теплопостачальної організації" за один місяць і проведення, із згоди "Теплопостачальної організації", заходів по відключенню систем.

40. Зміни та доповнення до цього Договору, за згодою Сторін, оформлюються додатковою угодою Сторін і є його невід'ємною частішою.

Юридичні адреси сторін та платіжні реквізити

"Теплопостачальна організація" "Споживач"

Полтавське обласне комунальне виробниче Командитне товариство «Авраменко»

теплового господарства "Полтаватеплоенерго" і інші - Фірма "АГРОПРОДУКТ"

36008 м. Полтава, вул. Комарова, 2-А Місцезнаходження юр.особи: 36007,

м.Полтава, пров. Шевченка, буд.З

Адреса для рахунків:

Р/р 26032302010972 філія- Р/р___________________________

Полтавське обласне управління AT "Ощадбанк" МФО________________________

МФО 331467

Код СДРПОУ 03338030 ЄДРПОУ 25163890

Тел.: керівника-510401 Тел. (0532)57 16 35

бухгалтерії-510462

служби реалізації теплової енергії - 510487 Ел. Адреса_______________________

Свід. ПДВ 23508651 Свід. ПДВ _______________________

ІПН№033380316016

Договір підписали

"Теплопостачальна організація» "Споживач"

______________Р.О.Кашин _____________І.М.Авраменко

М.П. М.П.

ДОДАТОК № 1

до Договору на відпуск теплової

енергії у вигляді гарячої води

№4056 від _______ 2015

Розрахунок обсягу теплової енергії

У споживачів, що не мають приладів комерційного обліку, обсяг фактично спожитої теплової енергії розраховується відповідно до теплового навантаження, визначеного у договорі, з урахуванням середньомісячної температури зовнішнього повітря та кількості годин роботи тепловикористовуючого обладнання в розрахунковому періоді.

Теплове навантаження на опалення вбудовано-прибудованих приміщень визначається згідно Державних будівельних норм України за формулою:

Qon = q0 А 0,86 10-6, Гкал/год

де, Qon - максимальне теплове навантаження на опалення вбудовано-прибудованих приміщень (при tзовн = -23°С для м. Полтави), Гкал/год;

q0 - питомий показник контрольного максимального теплового потоку опалювальних систем вбудовано-прибудованих приміщень на 1м2 опалювальної площі (згідно Державних будівельних норм України), Вт/м2,

q0 = 63 Вт/м2,

А- загальна опалювальна площа вбудовано-прибудованого приміщення, м2.

0,86 - коефіцієнт переводу теплового навантаження з Вт в ккал/год.

Адреса об'єкту теплоспоживанняНазва об'єкту теплоспоживанняСередня розрахункова температура внутрішнього повітря, °СТеплове навантаження, Гкал/годину, Qon.Площа, м2пров. Рибальський, 22кафе «Суши-островок»180,00335962 продуктовий магазин м-н «Продукти»120,00341363

3. Кількість теплової енергії на опалення визначається відповідно до значення нормативної середньомісячної температури зовнішнього повітря, визначеного згідно Державних будівельних норм України по кожному місяцю опалювального періоду:

МісяцьсіченьлютийберезеньквітеньжовтеньлистопадгруденьНазва об'єкту°С-5,6-4,70,39,07,71,3-3,4кафе «Суши-островок»Гкал1,438501,249741,078880,212350,303780,985091,30441продуктовий магазин м-н «Продукти» 1,276891,094340,848840,084250,150950,751251,11728

4. Кількість фактично спожитої теплової енергії за розрахунковий період визначається з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря за розрахунковий період згідно Державних будівельних норм України.

Qфакт.оп. =Qхвн - Тфакт.з.п.) х 24 х n

вн - Трозр.оп.)

де

- Qon. - максимальне теплове навантаження на опалення (Гкал/год);

- Твн. - середня розрахункова температура внутршнього повітря в приміщенні (оС);

- Тфакт.з.п. - фактична середня температура зовнішнього повітря за розрахунковий період за даними метеослужби (°С);

- Трозр.оп. - розрахункова температура зовнішнього повітря для опалення за розрахунковий період за даними метеослужби (°С);

- 24 -кількість годин у добі;

- n - кількість днів в розрахунковому періоді.

5.Розрахунок теплових навантажень може здійснюватися за рахунок Споживача проектними організаціями, які мають ліцензію, та узгоджується Теплопостачальною організацією. При відсутності такого розрахунку, нарахування за спожиту теплову енергію здійснюється згідно з розрахунком, зробленим Теплопостачальною організацією за затвердженими нормативними документами та наведеному в даному додатку.

"Теплопостачальна організація" "Споживач"

Полтавське обласне комунальне Командитне товариства «ОСОБА_1

виробниче підприємство та інші фірма «Агропродукт»

теплового господарства "Полтаватеплоенерго" Місцезнаходження юр.особи: 36007,

36008, Полтава, вул. Комарова, 2-А м. Полтава, пров. Шевченка, буд. 3

Заступник генерального директора

Р.О. ОСОБА_4 ОСОБА_1

М.ОСОБА_5."

Повний текст рішення складено та підписано: 19.05.2016р.

Суддя Безрук Т. М.

Джерело: ЄДРСР 57784484
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку