open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 621/621/16-ц

Провадження № 2/621/528/16

РІШЕННЯ

іменем України

06 травня 2016 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області

в складі: головуючого судді – Бережної Н.М.,

за участю секретаря судового засідання – Кошевої А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Змієві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

30.03.2016 року ОСОБА_1 звернулася до суду із позовом до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, зареєстрованого 18.11.1989 року Таранівською сільською радою Зміївського (раніше – Готвальдівського) району Харківської області, актовий запис № 54, посилаючись на те, що спільне життя з відповідачем не склалося, шлюбні відносини припинені з 2010 року, сторони мешкають окремо, спільне господарство не ведеться, спору про розподіл майна немає. Подружжя має доньку – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка є повнолітньою і мешкає окремо від батьків. На підставі викладеного, враховуючи, що подальше сумісне життя і збереження сім’ї є неможливим, ОСОБА_1 просила розірвати шлюб, укладений між нею та ОСОБА_2

Позивач ОСОБА_1 у судове засідання не з’явилася, до суду надала заяву, в якій позовні вимоги підтримала, справу просила розглядати за її відсутності, після розірвання шлюбу залишити їй прізвище – «Журавель».

Відповідач ОСОБА_2 у судове засідання не з’явився, надав заяву, в якій вказав, що позов визнає в повному обсязі, справу просив розглядати за його відсутності.

У зв’язку з неявкою осіб, які беруть участь у справі, відповідно до положень ч. 2 ст. 197 ЦПК України, суд розглянув цивільну справу без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального запису.

Суд, дослідивши та оцінивши докази, що містяться в матеріалах справи, дійшов висновку, що позов обґрунтований та підлягає задоволенню з наступних підстав:

Як вбачається зі Свідоцтва про укладення шлюбу, серія ІІІ-ВЛ № 320476, 18.11.1989 року між ОСОБА_2 (до шлюбу – Виниченко) ОСОБА_4 та ОСОБА_2 Таранівською сільською радою Зміївського (раніше – Готвальдівського) району Харківської області було зареєстровано шлюб, актовий запис № 54 /а.с. 12/.

Сторони мають дитину – ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, копія Свідоцтва про народження, серія V-ВЛ № 261944, актовий запис № 21, яка є повнолітньою /а.с. 4/.

Відповідно до ч. 2 ст. 112 СК України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо приходить до висновку, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б їх інтересам, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

Згідно ч. 4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Судом встановлено, що шлюб фактично розпався, сторони не згодні на примирення, проживають окремо, подальше існування подружжя разом та збереження шлюбу не цікаве для позивача та відповідача. Спору про майно немає.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про можливість задоволення позовних вимог щодо розірвання шлюбу.

Керуючись ст. ст. 110, 111, 112 Сімейного Кодексу України, ст. ст. 10, 11, 60, 79, 88, 174, 197, 209, 212- 215 ЦПК України, суд –

ВИРІШИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу – задовольнити.

Шлюб між ОСОБА_1 та ОСОБА_2, зареєстрований 18 листопада 1989 року Таранівською сільською радою Зміївського (раніше – Готвальдівського) району Харківської області, актовий запис № 54, Свідоцтво про укладення шлюбу, серія ІІІ-ВЛ № 320476 – розірвати.

ОСОБА_1 після розірвання шлюбу залишити прізвище «Журавель».

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через Зміївський районний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня його проголошення.

Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Головуючий:

Джерело: ЄДРСР 57597302
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку