open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 344/5507/16-к

Провадження № 1-кс/344/2144/16

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 квітня 2016 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Івано-Франківського ВП ГУ НП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 12016090010001243,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого посилався на те, що 05.01.2016р. близько 04год. 24хв., невідома особа шляхом пошкодження замка вхідних дверей, проникла до приміщення магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", що по АДРЕСА_1 , звідки таємно викрала ноутбук марки «Lenovo Pad-G-50-30», чорного кольору. Окрім цього, 28.02.2016р. до Івано-Франківського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області надійшла заява від ОСОБА_5 про те, що 28.02.2016р. близько 05год. 50хв., невідома особа шляхом віджиму металопластиковго вікна, проникла в офісне приміщення, що по АДРЕСА_2 , звідки таємно викрала ноутбук марки «HP», сіро-чорного кольору.

В ході досудового розслідування встановлено, що до вчинення вище вказаного злочину може бути причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_3 . В ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій, отримано інформацію що свідчить про те, що ОСОБА_6 може зберігати за вказаною адресою речі та предмети, здобуті шляхом злочинної діяльності.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

З матеріалів клопотання вбачається достатньо підстав вважати, що до вчинення зазначених вище кримінальних правопорушень може бути причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який фактично проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

Метою проведення обшуку слідчий зазначив виявлення та вилучення викраденого ноутбуку марки «Lenovo Pad-G-50-30», чорного кольору, а також речей та предметів, які свідчать про можливу злочинну діяльність чи мають значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно № 52806170 від 08.02.2016р. відомості про власника відсутні.

В той же час стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття вказаного вище кримінального правопорушення та встановлення осіб, які його вчинили, а також наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відтак, враховуючи доведеність стороною кримінального провадження обставин, необхідних для його задоволення, а також тяжкість вчиненого кримінального правопорушення, вважаю вказаний захід забезпечення доцільним, співмірним та таким, що відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку квартири та приналежних підсобних приміщень, за адресою: АДРЕСА_3 , за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та вилучення викраденого ноутбуку марки «Lenovo Pad-G-50-30», чорного кольору, серійний номер PF03E9NL.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 57442404
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку