open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 589/1184/14-к р.

Провадження № 1-кс/589/73/14 р.

УХВАЛА

11.03.2014 р.

м.Шостка

Слідчий суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області ОСОБА_1 ,

з участю старшого слідчого СВ Шосткинського МВ УМВС України в Сумській області ОСОБА_2 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Шосткинського МВ УМВС України в Сумській області ОСОБА_2 , що погоджено прокурором Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

11 березня 2014 року до Шосткинського міськрайонного суду Сумської області з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у торгівельному місці №606 КП «Міський ринок міста Шостка», розташованого за адресою: Сумська область, місто Шостка, вулиця Прорізна, 4, де здійснює торгівельну діяльність фізична особа-підприємець ОСОБА_5 , з метою виявлення речей, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, майна, яке в послідуючому може бути реалізоване в рахунок відшкодування заборгованості, звернувся старший слідчий СВ Шосткинського МВ УМВС України в Сумській області ОСОБА_2 (далі Слідчий). Дане клопотання 11 березня 2014 року погоджено прокурором Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_4 .

Клопотання мотивується тим, що 24.01.2014 року до Шосткинського MB УМВС України в Сумській області надійшло подання з відділу Державної виконавчої служби Шосткинського міськрайонного управління юстиції про те, що ОСОБА_5 умисно ухиляється від повного та своєчасного виконання рішення Шосткинського міськрайонного суду Сумської області, а саме, сплати боргу на користь ОСОБА_6 в сумі 176722 гривні 66 копійок.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 з 28.03.1995 є фізичною особою-підприємцем та здійснює роздрібну торгівлю з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом та взуттям. Також встановлено, що ОСОБА_5 здійснює свою торгівельну діяльність на торгівельному місці №606 КП «Міський ринок міста Шостка» за адресою: Сумська область, м.Шостка, вул. Прорізна, 4.

Допитаний по даному кримінальному провадженню ОСОБА_7 дав свідчення про те, що він намагається сплачувати моральну та матеріальну шкоду завдану в наслідок кримінального правопорушення згідно рішення Шосткинського міськрайсуду та сплатив з 2012 року кошти в сумі 750 грн., так як у нього нестабільний заробіток.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, пославшись на доводи, викладені в клопотанні.

Із витягу з кримінального провадження №12014200110000127 від 25.01.2014 року вбачається, що:

- дата внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань 25.01.2014 року;

- правова кваліфікація (КК України 2001) ч.1 ст.382;

- фабула 24.01.2014 року до Шосткинського МВ надійшло повідомлення від державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Шосткинського міськрайонного управління юстиції ОСОБА_8 про те, що мешканець м.Шостка ОСОБА_5 умисно не виконує рішення Шосткинського міськрайонного суду на користь ОСОБА_6 (а.с.2).

Із витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від

04.03.2014 року вбачається, що:

- зареєстровано фізичну особу-підприємця ОСОБА_5 ;

- місце проживання АДРЕСА_1 ;

- види діяльності роздрібна торгівля з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям. (а.с.6, 7).

Із листа комунального закладу «Міський ринок міста Шостка» від 05.03.2014 року за №7 вбачається, що ОСОБА_5 торгує на торгівельному місці №606 і сплачує 30 (тридцять) гривень за обслуговування торгівельного місця за кожен торгівельний день. (а.с.7)

Відповідно до ч.1 ст.234 Кримінального процесуального кодексу України від 13 квітня 2012 року за №4651-VІ (далі КПК України) обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про:

1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер;

2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання;

3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність;

4) підстави для обшуку;

5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку;

6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Враховуючи вищезазначене, дослідивши матеріали додані до клопотання, суд, вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання, оскільки, слідчим не зазначено саме які речі він планує відшукати.

Крім того, відповідно до ч.1 ст.234 КПК України метою обшуку не може бути виявлення та фіксація майна, яке в подальшому може бути реалізовано в рахунок відшкодування заборгованості.

Керуючись ст.ст.234, 235, 236, 370, 372 КПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого СВ Шосткинського МВ УМВС України в Сумській області ОСОБА_2 , що погоджено прокурором Шосткинської міжрайонної прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку у торгівельному місці №606 комунального підприємства «Міський ринок міста Шостка», розташованого за адресою: Сумська область, місто Шостка, вулиця Прорізна, 4, де здійснює торгівельну діяльність фізична особа-підприємець ОСОБА_5 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 56540769
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку