open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ЧЕРКАСИ

Справа № 712/1818/16-к

Провадження № 1кп/712/169/16

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 березня 2016 року Соснівський районний суд м. Черкаси у складі:

головуючого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю:

прокурора - ОСОБА_3 ,

захисника - ОСОБА_4 ,

представника потерпілого - ОСОБА_5 ,

представника служби у справах дітей - ОСОБА_6 ,

представника кримінальної міліції - ОСОБА_7 ,

обвинуваченого - ОСОБА_8 ,

законного представника обвинуваченого - ОСОБА_9 ,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Черкаси кримінальне провадження № 12016251010000153 відносно:

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Черкаси, громадянина України, з середньою освітою, студента Черкаського політехнічного технікуму (група ЕС 2-1), не одруженого, проживаючого за адресою АДРЕСА_1 , раніше не судимого,-

за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_8 , 07.01.2016 близько 20 год. 15 хв., маючи умисел на таємне викрадення чужого майна, перебуваючи в магазині ТОВ «Пул Енд Беа Україна», що знаходиться в приміщенні ТРЦ «Любава» за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 208/1, намагався таємно, умисно, з корисливих мотивів викрасти чуже майно, що належить ТОВ «Пул Енд Беа Україна» джинсові штани вартістю 799 грн. (згідно даних торгівельного закладу).

Вказане виразилося в тому, що він знаходячись в приміщенні магазину ТОВ «Пул Енд Беа Україна», скориставшись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, намагався таємно, умисно, з корисливих мотивів викрасти чуже майно, що належить ТОВ «Пул Енд Беа Україна», а саме джинсові штани. Після цього одягнув їх на себе (під низ свого одягу) та намагався покинути приміщення магазину. Однак, внаслідок спрацювання антикрадіжної сигналізації, під час виходу за межі торгівельного залу, ОСОБА_8 не зміг реалізувати свій злочинний умисел до кінця з причин, які не залежали від його волі, хоча виконав всі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, так як був зупинений охоронцем магазину.

Згідно висновку судово-товарознавчої експертизи № 4/78 від 28.01.2016 середньозважена ринкова вартість нових джинсових штанів марки „Пул Енд Беа станом на 07.01.2016 могла складати 530 грн.

19.02.2016 року між представником потерпілого ТОВ «Пул Енд Беа Україна» - ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_8 в порядку, передбаченому ст. ст. 468, 469, 471 КПК України, укладена угода про примирення між потерпілим та обвинуваченим.

Згідно вказаної угоди представник потерпілого та обвинувачений дійшли згоди щодо формулювання підозри, всіх істотних, для даного кримінального провадження, обставин та правової кваліфікації дій ОСОБА_8 за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Обвинувачений ОСОБА_8 у повному обсязі сформульованої підозри визнав свою винуватість у вчиненні даного кримінального правопорушення.

Сторонами узгоджено, що при затвердженні угод обвинуваченому ОСОБА_8 буде призначене покарання за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України у вигляді штрафу в розмірі п*ятидесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

В угоді передбачені наслідки їх укладення, затвердження та невиконання, які роз`яснені обвинуваченому.

Відповідно до правил ст. ст. 468, 469 КПК Україниу кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості та у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення, може бути укладена угода про примирення між потерпілим та обвинуваченим.

В судовому засіданні прокурор вважаючи, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правилаКПК УкраїнитаКК України, просив цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому узгоджену в угоді міру покарання та інші передбачені угодою заходи.

Обвинувачений ОСОБА_8 , законний представник обвинуваченого ОСОБА_9 , захисник ОСОБА_4 , представник потерпілого ОСОБА_5 , представник служби у справах дітей Черкаської міської ради, представник кримінальної міліції в судовому засіданні просили угоду затвердити і призначити узгоджену в ній міру покарання. Обвинувачений визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, в обсязі підозри, дав згоду на застосування узгодженого виду покарання, заявивши, що здатний реально виконати взяті на себе відповідно до угод зобов`язання.

Суд шляхом проведення опитування сторін кримінального провадження переконався, що укладення угод сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений повністю усвідомлює зміст укладеної угоди про примирення між потерпілим та обвинуваченим, характер обвинувачення, щодо яких обвинувачений визнає себе винуватим, цілком розуміє свої права, визначені п.1 ч. 5ст. 474 КПК України, а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, передбачені ч. 1ст. 473 КПК України, та наслідки їх не виконання, передбаченіст. 476 КПК України.

Дії ОСОБА_8 суд кваліфікує за:

- за ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України закінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

Витрати на залучення експертів та спеціалістів під час здійснення досудового розслідування підлягають стягненню з законного представника обвинуваченого.

Цивільний позов не заявлений.

Долю речових доказів необхідно вирішити в порядку ст. 100 КПК України, а саме, в зв*язку з тим, що законний представник обвинуваченого ОСОБА_8 ОСОБА_9 виплатила ТОВ «Пул Енд Беа Україна» кошти за джинсові штани в сумі 799 грн., суд вважає за необхідне передати джинсові штани в користування обвинуваченому ОСОБА_8 . Представник потерпілого ТОВ «Пул Енд Беа Україна» - ОСОБА_5 в судовому засіданні не заперечував проти передачі джинсових штанів обвинуваченому ОСОБА_8 в зв*язку з тим, що законний представник виплатила повну вартість джинсових штанів.

Враховуючи викладене, оскільки умови угоди про примирення між представником потерпілого та обвинуваченим відповідають вимогамКПК Українита КК України, суд, врахувавши заслухані доводисторін кримінального провадження, дійшов висновку про наявність всіх правових підстав для затвердження цих угод.

Керуючись ст. ст. 368-370, 374, 376, 474, 475 КПК України,

З А С У Д И В :

Затвердити угоду про примирення між потерпілим та обвинуваченим укладену 19.02.2016 року між представником потерпілого ТОВ «Пул Енд Беа Україна» - ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_8 .

Визнати ОСОБА_8 винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 185 КК України та призначити покарання за ч. 2 ст. 15, ст. 185 ч. 1 КК України у вигляді штрафу в розмірі п*ятидесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.

Речові докази:

- джинсові штани «PULL&BEAR», вилучені в ході огляду місця події від 07.01.2016 в приміщенні магазину ТОВ «Пул Енд Беа Україна», що знаходиться в приміщенні ТРЦ «Любава» за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 208/1, передані в камеру схову Черкаського відділу поліції ГУ Національної поліції в Черкаській області передати ОСОБА_8 ;

- диск з записом відео, з камер спостереження від 07.01.2016 розміщених в магазині ТОВ «Пул Енд Беа Україна», в приміщенні ТРЦ «Любава» за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 208/1, знаходиться при матеріалах кримінального провадження залишити при матеріалах провадження.

Стягнути з ОСОБА_9 витрати на залучення експертів під час здійснення досудового розслідування в сумі 245,52 грн., кошти перерахувати: Рахунок 31116115700002, отримувач - УДКСУ у м. Черкассах, ЄДРПОУ отримувача 38031150, банк отримувача - ГУ ДКСУ у Черкаській області, МФО 854018, ККДБ (код класифікації доходів бюджету) 24060300.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України протягом 30 діб до апеляційного суду Черкаської області.

Копію вироку негайно вручити учасникам судового провадження.

Головуючий:

Джерело: ЄДРСР 56498043
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку