open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 265/546/16-к

Провадження № 1-кс/265/181/16

У Х В А Л А

про дозвіл на обшук

02 лютого 2016 року місто Маріуполь

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя Донецької області Міхєєва І.М. при секретарі Федоровій А.С. за участю слідчого СВ Орджонікідзевського ВП Маріупольського ВП ГУІІП в Донецькій області Максимової А.Ю., розглянувши клопотання слідчого про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Орджонікідзевського ВП Маріупольського ВП ГУІІП в Донецькій області Максимова А.Ю., звернулася до Орджонікідзевського районного суду міста Маріуполя з клопотанням про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилалась, що в провадженні СВ Орджонікідзевського ВП Маріупольського ВП ГУІІП в Донецькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12016050790000103 від 13.01.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості відповідно до яких, 12.01.2016 року до ЧЧ Орджонікідзевського ВП надійшов рапорт від співробітників Департаменту протидії наркозлочинності про те, що хлопець на ім`я ОСОБА_3, що мешкає в Орджонікідзевському районі міста Маріуполя вживає та зберігає наркотичну речовини для паління, що містить психотропну речовину «JWH» за місцем свого мешканя.

Наявність обґрунтованої підозри підтверджена доданими до клопотання матеріалами, зокрема протоколами допиту свідків.

Співробітниками Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України були встановлені повні анкетні дані громадянина на ім`я ОСОБА_3: ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1, та мешкає за тією ж адресою. Місце реєстрації підтверджено належними доказами.

Враховуючи викладене, з метою відшукання знаряддя вчинення злочину, а саме наркотичних засобів, речей та приладь для їх виготовлення, та приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що вони знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі, у слідства виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, у житловому приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1.

Згідно інформаційної довідки з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об'єкта нерухомого майна - у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно: будинок АДРЕСА_1 на праві власності належить ОСОБА_4.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити з підстав у ньому наведених.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 та 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Так, клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку за своїм змістом відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Крім того, до клопотання додані матеріали, якими слідчий обґрунтовує необхідність проведення обшуку вищевказаного житлового приміщення, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження за № 12016050790000103 від 13.01.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 309 КК України,в рамках якого планується проведення обшуку.

Таким чином, при зверненні до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку слідчим було доведено, що відшукувані речі та знаряддя вчинення злочину мають значення для досудового розслідування, а також можливість знаходження цих речей та документів за місцем проживання ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 у житловому приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_1, яке на праві приватної власності належить ОСОБА_4.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СВ Орджонікідзевського ВП Маріупольського ВП ГУІІП в Донецькій області Максимової Анастасії Юріївни, про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 - задовольнити.

Надати слідчому СВ Орджонікідзевського ВП Маріупольського ВП ГУІІП в Донецькій області Максимовій Анастасії Юріївні, дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1, а також гаражу та будівель, що знаходяться на території вище зазначеного будинку, з метою відшукання та вилучення наркотичних засобів, психотропних речовин, речей та приладь для їх виготовлення.

Строк дії ухвали - з 02 лютого 2016 року по 29 лютого 2016 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя І.М. Міхєєва

Ухвала мені оголошена, вручена її копія «______»______________________2016 року.

Джерело: ЄДРСР 55388112
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку