open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 216/6174/15-ц

провадження № 2/216/2216/15

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2015 року

Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого судді - Бондарєвої О.І.

при секретарі – Городнічевій Т.О.

заочно розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, у місті ОСОБА_1, цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, про стягнення аліментних платежів на утримання дитини, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернулася до суду із зазначеним позовом, в якому вказала, що 05 грудня 2003 року вона з Відповідачем зареєстрували шлюб у Центрально-Міському районному управлінні юстиції м. Кривого Рогу, Дніпропетровської області, актовий запис №737, що підтверджується свідоцтвом про одруження серії 2-КИ №190620 від 05 грудня 2003 року. За час шлюбу у сторін народилась донька - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1. Сторони та їх дитина зареєстровані за адресою: 50000, м. Кривий Ріг, вул. Хасанська, буд.30, що підтверджується відміткою в її паспорті, довідкою з місця проживання. Донька проживає з позивачкою та знаходиться у неї на утриманні. На сьогоднішній день Позивачка офіційно не працевлаштована. Відповідач має можливість сплачувати кошти на утримання доньки, оскільки він працює в ДП "Придніпровська залізниця", має регулярний та стабільний заробіток. Відповідач зобов`язаний надавати матеріальну допомогу на утримання малолітньої дитини, але від свого обов'язку ухиляється, тому позивач просить суд стягнути з відповідача на свою користь аліменти на утримання дитини у розмірі 1/4 частини від всіх видів доходу відповідача, але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, щомісяця до досягнення донькою повноліття.

У судове засідання позивач не з'явилася, надала заяву, в якій просила суд розглядати справу без її участі, позовні вимоги підтримує в повному обсязі, не заперечує, щодо заочного розгляду справи.

Відповідач у судове засідання не з`явився, про причини неявки не повідомив, хоча про час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

На підставі наявних у справі доказів, та зі згоди позивача, суд вважає за можливе ухвалити рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст.224 ЦПК України.

Вивчивши матеріали цивільної справи, дослідивши надані докази, суд вважає задовольнити позов, з наступних підстав.

Судом встановлені такі факти і відповідні їм правовідносини.

Так, 05 грудня 2003 року сторони зареєстрували шлюб у Відділі реєстрації актів громадянського стану Центрально-міського районного управління юстиції м. м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, актовий запис №737 (а.с. 4). Від шлюбу сторони мають неповнолітню доньку - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, батьком якої є відповідач по справі, дана обставина підтверджується свідоцтвом про народження дитини (а.с.5).

На теперішній час дитина проживає разом з матір'ю та перебуває у неї на утриманні, що підтверджується довідкою Голови квартального комітету №27 від 01.07.2015 р.(а.с.6). Відповідач матеріальну допомогу на утримання доньки не надає, хоча має змогу надавати допомогу, оскільки є здоровою, працездатною особою, працює на ДП "Придніпровська залізниця", нікого на утриманні не має.

Згідно зі ст. 180 СК України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття, але відповідач ухиляється від виконання свого обов'язку, матеріальну допомогу на утримання малолітньої дитини позивачці не надає.

Крім того, оскільки позивач звільнена від сплати судового збору, то відповідно до ст. 88 ЦПК України, такий слід стягнути з відповідача в дохід держави.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 180, 181, 182, 183 СК України, ст. ст. 10, 11, 15, 88, 174, 209, 212-215, 218, 224-228 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позовні вимоги ОСОБА_2, - задовольнити у повному обсязі.

Стягувати щомісяця з ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2, працює слюсарем, ДП "Придніпровська залізниця", який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, ІПН НОМЕР_1, на користь матері дитини, ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_4, яка народилася у місті Братськ, Іркутської області, мешкає та зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3, аліменти на утримання неповнолітньої доньки - ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1, у розмірі 1/4 частина з усіх видів його заробітку (доходу) до повноліття дитини, але не менше, ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, починаючи стягнення з 13.08.2015 року.

На підставі п.1 ч.1 ст.367 ЦПК України допустити рішення до негайного виконання в межах суми платежу за один місяць.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави судовий збір в розмірі 487 (чотириста вісімдесят сім) гривень 20 коп.

Заочне рішення може бути переглянуте Центрально-Міським районним судом м. Кривого Рогу за письмовою заявою відповідача, оформленою згідно вимог ст.229 ЦПК України, протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Дніпропетровської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня його проголошення. Особи, які не були присутні під час проголошення рішення вправі скористуватися правом на оскарження протягом десяти днів з моменту отримання копії рішення.

Суддя Бондарєва О.І.

Джерело: ЄДРСР 54543629
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку