open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 161/12837/15-ц

Провадження № 2-н/161/1503/15

У Х В А Л А

28 вересня 2015 року місто Луцьк

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Ковтуненко В.В., вивчивши матеріали цивільної справи за заявою ЖКП № 7 про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 заборгованості за утримання будинку та прибудинкової території,

В С Т А Н О В И В:

ЖКП № 7 звернулося до суду із заявою про видачу судового наказу.

Заява ЖКП № 7 підлягає поверненню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 6 ст. 98 ЦПК України до неналежно оформленої заяви застосовуються положення статті 121 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 121 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 119 і 120 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Інакше заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Пред’явлена заява ЖКП № 7 ухвалою суду від 21 серпня 2015 року була залишена без руху, оскільки стягувачем до копії заяви не додано копії всіх документів, що додано до заяви про видачу судового наказу відповідно до кількості боржників.

Для усунення цих недоліків, судом був установлений строк, який не може перевищувати п’яти днів з дня отримання позивачем ухвали суду від 21 серпня 2015 року. Стягувачу за вихідним № 30138 від 04.09.2015 року надсилалась копія ухвали про залишення його заяви без руху.

Однак станом на 28 вересня 2015 року стягувачем не усунуто недоліки та не виконано вимоги ухвали суду від 21 серпня 2015 року.

При цьому судом не приймається до уваги заява стягувача від 15 вересня 2015 року про усунення недоліків з наступних підстав.

Як вбачається з заяви про усунення недоліків від 15 вересня 2015 року та доданих до неї письмових матеріалів, що стягувачем, всупереч вимогам ухвали суду від 21 серпня 2015 року, взагалі не додано копії рішення виконавчого комітету Луцької міської ради № 737 від 14.12.2014 року відповідно до кількості боржників, яке додано до заяви про видачу судового наказу. При цьому, на виконання ухвали суду від 21 серпня 2015 року, стягувачем подано копії документів, які взагалі не були подані суду при зверненні з заявою про видачу судового наказу. Крім того, вказані документи подані у кількості, що не відповідає кількості боржників.

Приймаючи до уваги викладене та враховуючи, що станом на 28 вересня 2015 року позивачем не усунуто недоліки та не виконано вимоги ухвали суду від 21 серпня 2015 року. А тому за таких обставин, заява підлягає визнанню неподаною та поверненню стягувачу.

Керуючись ст. 121 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Заяву ЖКП № 7 про видачу судового наказу за вимогою про стягнення з ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 заборгованості за утримання будинку та прибудинкової території – повернути стягувачу.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала суду в частині повернення судового збору оскарженню не підлягає, в іншій частині може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд Волинської області шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня її проголошення. Уразі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: В.В. Ковтуненко

Джерело: ЄДРСР 54526107
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку