open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31553/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 жовтня 2014 року Слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України радник юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України радник юстиції ОСОБА_3 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42014000000000900 від 04.09.2014, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України, звернувся до слідчого судді із вищезазначеним клопотанням, погодженим прокурором, обґрунтовуючи його тим, що Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42014000000000900 від 04.09.2014 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 425 КК України.

З метою досягнення дієвості кримінального провадження у слідчого під час здійснення досудового розслідування виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до документів оператора стільникового зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » щодо комунікаційних послуг за допомогою абонентського номеру, а саме щодо тривалості з`єднань, змісту та маршруту передавання, прив`язки до місцевості у момент здійснення вхідних та вихідних викликів, повідомлень усіх видів тощо, за період з 10.08.2014 по 01.09.2014.

У документах, до яких планується отримати доступ, зафіксовано обставини організації ведення бойових дій в ході проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, тобто важливі обставини, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні. Отримані відомості дадуть можливість підтвердити чи спростувати показання свідків. У зв`язку з цим, відомості, які містяться у зазначених документах, можуть бути використані як докази.

Необхідність вилучення документів, до яких планується отримати доступ, обумовлена потребою у їх подальшому дослідженні та використанні при проведенні слідчих дій.

Особа, у володінні якої знаходяться документи , на розгляд клопотання не викликалась.

Вислухавши обґрунтування сторони кримінального провадження, дослідивши додані до клопотання документи, слід дійти наступного висновку.

Відповідно до ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до рей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Аналізуючи обґрунтування слідчого з фабулою кримінального правопорушення і наданими матеріалами, видно, що документи, доступ до яких слідчий просить надати дійсно перебуває у володінні вказаної ним особи , в сукупності з іншими речами і документами має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні , інформація, доступ до якої просить надати слідчий , може бути використана як доказ , при цьому іншим способом в даний час довести обстави, які передбачається довести не вбачається можливим.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.160-166, 309 КПК України слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Надати слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , тимчасовий доступ(з можливістю вилучення інформації на паперовому та електронному носії), до документів щодо комунікаційних послуг наданих ОСОБА_4 , за допомогою абонентського номеру НОМЕР_1 , а саме щодо тривалості з`єднань, змісту та маршруту передавання, прив`язки до місцевості у момент здійснення вхідних та вихідних викликів, повідомлень усіх видів (без розкриття їх змісту), за період з 10.08.2014 по 01.09.2014, які перебувають у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що розташоване за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю двадцять робочих днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Підготовлено в 2 примірниках

Прим. 1 справа № 757/ 31553 /14-к

Прим. 2 слідчий ОСОБА_3

Копія ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 »

Виконавець: ОСОБА_1 30.10.2014р.

Джерело: ЄДРСР 54246036
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку