open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

26.10.2015

Справа№ 522/15945/14-ц

Провадження № 2/522/8088/14

У Х В А Л А

26 жовтня 2015 року Приморський районний суд міста Одеси в складі:

головуючого - судді Свяченої Ю.Б.

при секретарі - Шеян І.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Одесі подання Другого Приморського ВДВС ОМУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1, -

В С Т А Н О В И В:

До Приморського районного суду м. Одеси з поданням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1 звернувся Другий Приморський ВДВС ОМУЮ, зазначаючи, що на примусовому виконанні у Відділі знаходиться виконавчий лист №522/15945/14-ц виданий Приморським районним судом м. Одеси 19 січня 2015 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Прогрес Плюс» грошових коштів у розмірі 66205, 50 грн.

31 січня 2015 року державним виконавцем Другого Приморського ВДВС ОМУЮ винесено постанову про відкриття виконавчого провадження за вищевказаним виконавчим листом, яка була надіслана на адресу боржника.

Проте ОСОБА_1 заборгованість перед ТОВ «Прогрес Плюс» не погашає, від виконання рішення Приморського районного суду м. Одеси від 25 листопада 2014 року ухиляється.

Посилаючись на ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України», заявник просить суд встановити тимчасове обмеження у праві виїзду боржнику ОСОБА_1 для погашення ним заборгованості у вищевказаній сумі по виконанню виконавчого листа №522/15945/14-ц виданого Приморським районним судом м. Одеси 19 січня 2015 року.

Державний виконавець у судове засідання не з`явився, просив розглядати подання за його відсутності.

Згідно ст. 377-1 ЦПК України питання про тимчасове обмеження боржника-фізичної особи або керівника боржника-юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби. Суд негайно розглядає подання, зазначене в частині першій цієї статті, без виклику чи повідомлення сторін та інших заінтересованих осіб за участю державного виконавця.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає подання Другого Приморського ВДВС ОМУЮ обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що на примусовому виконанні в Другому Приморському ВДВС ОМУЮ перебуває виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа №522/15945/14-ц виданого Приморським районним судом м. Одеси 19 січня 2015 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Прогрес Плюс» грошових коштів у розмірі 66205, 50 грн.

Державним виконавцем Другого Приморського ВДВС ОМУЮ на підставі ст.ст. 17, 18, 19, 20, 25 Закону України «Про виконавче провадження» 31 січня 2015 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження по виконанню вищевказаного виконавчого листа.

За адресою, зазначеною в виконавчому листі №522/15945/14-ц ОСОБА_1 не проживає.

Суд вважає, що державним виконавцем приймались всі можливі заходи щодо добровільного виконання боржником своїх зобовязань згідно виконавчого листа №522/15945/14-ц виданого Приморським районним судом м. Одеси 19 січня 2015 року.

Всупереч цьому, ОСОБА_1 заборгованість перед ТОВ «Прогрес Плюс» не погашає, від виконання рішення Приморського районного суду м. Одеси від 25 листопада 2014 року ухиляється.

Тому, виконавчий лист №522/15945/14-ц виданий Приморським районним судом м. Одеси 19 січня 2015 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ «Прогрес Плюс» вищевказаних коштів досі не виконаний.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і вїзду в Україну громадян України» підставою для тимчасового обмеження у праві виїзду громадян України за кордон є дія неврегульованих зобовязань.

Враховуючи значний термін невиконання ОСОБА_1 зобов'язань та законних вимог головного державного виконавця є достатні підстави вважати, що він ухиляється від виконання виконавчого листа.

П. 8 ст. 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України» передбачено, що на Державну прикордонну службу України покладається також запобігання та недопущення виїзду з України осіб, яким згідно із законодавством тимчасово обмежено у праві виїзду з України.

Таким чином, розглядаючи подання, суд приходить до висновку про те, що діючим законодавством України передбачено обмеження у тимчасовому виїзді громадян України за кордон у разі ухилення такою особою від виконання зобов'язань, покладених на нього судовим рішенням.

Також передбачена законодавча можливість тимчасового обмеження прав громадянина на виїзд з території України до виконання зобов'язання, здійснення такого обмеження покладено на Державну прикордонну Службу України.

Тому, в суду є всі підстави для задоволення подання Другого Приморського ВІДВС ОМУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1 до погашення ним заборгованості по виконанню виконавчого листа №522/15945/14-ц виданого Приморським районним судом м. Одеси 19 січня 2015 року.

На підставі наведеного, керуючись ст. 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в'їзду в Україну громадян України» від 21.01.1994 року № 3857-ХІІ, п. 8 ст. 19 Закону України «Про Державну прикордонну службу України», ст. ст. 8, 208-210, 3771 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Подання Другого Приморського ВДВС ОМУЮ про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника ОСОБА_1, - задовольнити.

Встановити тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, (ІПН НОМЕР_1) - до погашення ним заборгованості по виконанню виконавчого листа №522/15945/14-ц виданого Приморським районним судом м. Одеси 19 січня 2015 року.

Виконання ухвали суду покласти та направити для подальшого виконання до Державної прикордонної служби України (м. Київ, вул. Володимирська, 26).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Одеської області шляхом подачі апеляційної скарги через Приморський районний суд м. Одеси протягом пяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Ю.Б.Свячена

Джерело: ЄДРСР 53391581
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку