open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
Справа № 338/1401/14-ц
Моніторити
emblem
Справа № 338/1401/14-ц
Вирок /23.01.2018/ Верховний Суд Ухвала суду /03.01.2020/ Богородчанський районний суд Івано-Франківської областіБогородчанський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /21.12.2019/ Богородчанський районний суд Івано-Франківської областіБогородчанський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /15.10.2015/ Богородчанський районний суд Івано-Франківської областіБогородчанський районний суд Івано-Франківської області Рішення /15.10.2015/ Богородчанський районний суд Івано-Франківської областіБогородчанський районний суд Івано-Франківської області Рішення /23.10.2014/ Богородчанський районний суд Івано-Франківської областіБогородчанський районний суд Івано-Франківської області Ухвала суду /18.09.2014/ Богородчанський районний суд Івано-Франківської областіБогородчанський районний суд Івано-Франківської області

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа №338/1401/14-ц

15 жовтня 2015 року Богородчанський районний суд Івано-Франківської області в складі головуючого судді Битківського Л.М.,

з участю секретаря Дякун М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Богородчани, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів, -

встановив:

Позивачка звернулася в суд з позовом до відповідача про стягнення в її користь аліментів на утримання малолітньої дочки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1

Позовні вимоги позивачка у судовому засіданні мотивувала тим, що у шлюбі з відповідачем народила дочку ОСОБА_3. Сімейне життя не склалося і шлюб на даний час розірвано. Після розірвання шлюбу відповідач перестав утримувати дочку. В 2010 році вона зверталась до суду з позовом про стягнення аліментів, але через запевнення відповідача, що буде надавати кошти на утримання дитини добровільно, залишила позов без розгляду. З того часу лише один раз відповідач дав їй 100 грн. на утримання дитини. Дочка знаходиться на повному її матеріальному утриманні. Вона працює на половину ставки на посаді касира Луквицької сілської ради і отримує близько 700 грн. заробітної плати. Виїхати на сезонні роботи не має змоги, оскільки змушена здійснювати догляд за дитиною і батьками пенсіонерами. Відповідач має змогу утримувати дочку, матеріально забезпечений, працює і має заробітки. Дочка потребує нормального харчування, догляду, також потрібні чималі кошти коли дитина хворіє. Однак відповідач цим не переймається. Крім того, у дитини є здібності займатись у музичній школі, але через відсутність коштів вона не може забезпечити можливість розвитку дитини у цьому напрямку. Поставила питання про стягнення аліментів на утримання дочки у твердій грошовій сумі в розмірі 1200 грн. щомісячно.

Відповідач в судовому засіданні заявлений позов визнав частково. Пояснив, що не заперечує свого обовязку утримувати дитину, однак через непорозуміння з родичами позивачки не зустрічався до цього часу з дитиною. Надалі погодився сплачувати аліменти в сумі 350-500 грн. щомісячно. Стягнення більшої суми поставить його у скрутне матеріальне становище, оскільки він створив іншу сім"ю у якій у нього народилась дочка. Крім того, вирішується питання про усиновлення ним ще двох дітей дружини. Вказав, що працює без оформлення трудової угоди і розмір його середньомісячного заробітку складає близько 2500 грн.

Дослідивши письмові докази, які подані у розпорядження суду, з'ясувавши фактичні обставини справи, суд прийшов до висновку, що позов підлягає частковому задоволенню. Судом встановлено, що відповідач є батьком народженої в шлюбі з позивачкою дочки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 не бере жодної участі в утриманні дочки, тим самим не виконує свій прямий батьківський обов"язок.

Відповідно до ст. 180 СК України батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.

З пояснень відповідача встановлено, що він працює без укладення трудової угоди, отримує доходи, рівень яких при виконанні судового рішення з'ясувати буде складно, його дохід є мінливим. Тому, у відповідності до ст.184 СК України доцільно визначити йому аліменти в твердій грошовій сумі. Виходячи з наведених позивачкою доводів, величини прожиткового мінімуму встановленого законодавчо, розміру заявленого відповідачем заробітку, потреб дитини, враховуючи ту обставину, що відповідач має на утриманні дочку ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_2, народжену в другому шлюбі, суд вважає, що розмір аліментів, які підлягають стягненню з відповідача слід визначити в сумі 800 грн.

На підставі наведеного, ст. 84,180,181,182,184,191 СК України, керуючись ст.ст.214, 215 ЦПК України, суд, -

вирішив:

Позов задовольнити частково. Стягувати з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3 р.н.(пін НОМЕР_1) в користь ОСОБА_1 на утримання дочки ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 аліменти в розмірі по 800 грн. щомісячно до досягнення повноліття.

Стягнення аліментів розпочати з часу звернення позивачки до суду - з 15.09.2014 року.

Стягнути з ОСОБА_2 судові витрати в розмірі 487,20 грн. судового збору в користь держави.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до апеляційного суду Івано-Франківської області в десятиденний строк з часу його проголошення через суд першої інстанції.

Суддя Битківський Л.М.

Джерело: ЄДРСР 52354511
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку