open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Єдиний унікальний номер 205/7189/15-к

Єдиний унікальний №205/7189/15-к

Провадження №1-кс/205/798/15

УХВАЛА

про проведення обшуку

30 вересня 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Ленінського районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянув клопотання слідчого СВ Ленінського РВ ДМУ ГУМВС України у Дніпропетровській області лейтенанта міліції ОСОБА_2 , погоджене з прокурором прокуратури Ленінського району м. Дніпропетровська ОСОБА_3 , у кримінальному провадженні № 12015040690003169, щодо отримання дозволу на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Досудовим розслідуванням встановлено, 07.09.2015 року до Ленінського PB ДМУ звернувся з заявою юридичний представник корпорації «Майкрософт» (США) на території України гр. ОСОБА_4 , адреса: м. Київ, вул. Пушкінська 20а, офіс 43, про те, що ТОВ « Виробничо-технічне підприємство «Агротехмаш» (код ЄДРПОУ 24242854), юридична адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Марата 3) використовує програмне забезпечення Microsoft без відповідних ліцензій на використання програмних продуктів Microsoft.

При проведенні досудового розслідування було встановлено, що гр. ОСОБА_4 діючи в інтересах юридичного представника компанії «Майкрософт» (США) на території України з питань захисту авторських прав корпорації на вироблені комп`ютерні програми, повідомив про те, що корпорація «Майкрософт» не володіє інформацією щодо придбання ТОВ «Виробниче- технічне підприємство «Агротехмаш» (ЄДРПОУ 24242854), юридична адреса: 49064, м. Дніпропетровськ, вул. Марата, буд. 3 відповідних ліцензій на використання програмних продуктів Microsoft, оскільки його немає в переліку суб`єктів господарювання, які використовують програмне забезпечення Microsoft за програмою корпоративного ліцензування.

Водночас ОСОБА_4 повідомив, що про наявність права на використання комп`ютерних програм «Microsoft» можуть свідчити:

при використанні «коробкових» примірників комп`ютерних програм, що розповсюджуються шляхом роздрібного продажу: сертифікат справжності (як правило, має бути наклеєний на упаковку); оригінальні носії програми - компакт-диски з голографічним захистом та чотиризначним СІД-кодом; інструкція з користування програмою; бухгалтерські документи, що відображають відповідну господарську операцію з купівлі примірників програми (або фіскальний чек у разі придбання готівкою);

при використанні попередньо встановлених примірників (OEM-версій) комп`ютерних програм, що розповсюджуються з новими комп`ютерами або з комплектуючими при модернізації комп`ютерної техніки: сертифікат справжності (як правило, має бути наклеєний на поверхню системного блоку комп`ютера); оригінальні носії програми - компакт-диски з голографічним захистом та чотиризначним СІД-кодом; інструкція з користування програмою; бухгалтерські документи, що відображають відповідну господарську операцію з купівлі примірників програми (або фіскальний чек у разі придбання готівкою), причому вартість примірників програми може бути включена в ціну комп`ютерів або комплектуючих.

За відсутності вказаних ознак, комп`ютерні програми «Microsoft» слід вважати неліцензійними, тобто такими, що виготовлені та (або) використовуються без згоди особи, що має авторське право на них, - корпорації «Microsoft».

Таким чином, на кожен примірник програми «Microsoft», що відтворюється на комп`ютерній техніці, вищезазначеним суб`єктом господарювання повинно бути надане відповідне підтвердження легальності його використання, при цьому версія програми, що відтворюється, має співпадати з версією, вказаною в сертифікаті справжності та/або інших підтверджуючих документах, в іншому випадку комп`ютерні програми «Microsoft» слід вважати такими, що виготовлені та (або) використовуються без згоди особи, що має авторське право на них - корпорації «Майкрософт». Таким чином, посадові особи та робітники ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «Агротехмаш» (код ЄДРПОУ 24242854), юридична адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Марата 3, використовують програмне забезпечення корпорації Microsoft без відповідних ліцензій на використання програмних продуктів Microsoft.

У своєму клопотанні слідчий посилається на необхідність проведення обшуку ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «Агротехмаш» (код ЄДРПОУ 24242854), юридична адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Марата 3, враховуючи те, що посадові особи та робітники вказаного підприємства використовують програмне забезпечення корпорації Microsoft без відповідних ліцензій на використання програмних продуктів Microsoft.

Слідчий суддя, вивчивши копії документів, які обґрунтовують доводи клопотання, підстави для обшуку, вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання, у зв`язку з відсутністю достатніх підстав, з огляду на наступне.

В матеріалах провадження відсутні офіційні документи які б підтверджували та доводили наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, а саме те, що посадові особи та робітники ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «Агротехмаш» (код ЄДРПОУ 24242854) використовують програмне забезпечення корпорації Microsoft без відповідних ліцензій на використання програмних продуктів Microsoft, а за таких обставин клопотання щодо отримання дозволу на проведення обшуку ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «Агротехмаш» (код ЄДРПОУ 24242854), юридична адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Марата 3, призводить до безпідставних порушень конституційних прав сторонніх осіб, отже слідчий суддя приходить до висновку про неможливість задоволення зазначеного клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.234-235 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

1. У задоволенні клопотання слідчого СВ Ленінського РВ ДМУ ГУМВС України у Дніпропетровській області лейтенанта міліції ОСОБА_2 про проведення обшуку ТОВ «Виробничо-комерційне підприємство «Агротехмаш» (код ЄДРПОУ 24242854), юридична адреса: м. Дніпропетровськ, вул. Марата 3, - відмовити.

2.Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Копія вірна: Суддя Секретар -

Джерело: ЄДРСР 52353405
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку