open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

м. Вінниця

02 жовтня 2015 р. Справа № 802/2434/15-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Комара Павла Анатолійовича, розглянувши у порядку письмового провадження матеріали справи

за позовом: Козятинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області

до: фізичної особи - підприємця ОСОБА_1

про: припинення підприємницької діяльності

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Козятинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області до фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 про припинення підприємницької діяльності.

У судове засідання позивач повноважного представника не направив та вимоги ухвали суду від 21.09.2015р. не виконав із невідомих для суду причин.

Відповідач у судове засідання також не з'явився.

В зв'язку із неявкою в судове засідання представників сторін, на підставі ч. 1 ст. 41 КАС України, розгляд справи здійснювався без технічної фіксації.

Так, в силу пункту 1 частини другої статті 110 КАС України, судом прийняте рішення про витребування у позивача інформації щодо адреси місця перебування фізичної особи - підприємця ОСОБА_1. Однак, станом на час розгляду адміністративної справи Козятинською ОДПІ не виконано вимоги суду та не направлено до суду повноважного представника.

Згідно з статтею 120 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про обов'язковість особистої участі сторін чи третіх осіб у судовому засіданні. Викликати сторону чи третю особу для особистих пояснень можна і тоді, коли у судовому розгляді беруть участь їхні представники.

Враховуючи зазначене, у зв'язку із неможливості розгляду справи без участі представника позивача та необхідністю отримання від нього усних пояснень по суті спору та додаткових документів, суд приходить до висновку про необхідність визнання явки представника Козятинської ОДПІ обов'язковою.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 128 КАС України суд відкладає розгляд справи в разі якщо суд визнав обов’язковою особисту участь особи, яка бере участь у справі, у судовому розгляді, а вона не прибула.

Керуючись ст.ст. 41, 120, 254 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

1. Явку представника Козятинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Вінницькій області у судовому розгляді справи вихзнати обов'язковою.

2. Зобов'язати позивача виконати вимоги ухвали Вінницького окружного адміністративного суду від 21.09.2015 року, зокрема, надати інформацію щодо адреси місця перебування фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, який знаходиться в місцях позбавлення волі.

3. Відкласти судовий розгляд справи на 12.10.2015р. о 10:30 год. у залі судового засідання №5 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: вул. Островського, 14, м. Вінниця.

4. Попередити позивача про те, що невиконання вимог ухвали суду щодо явки в судове засідання повноважного представника тягне за собою відповідальність, встановлену законом, та може бути підставою для реагування суду в порядку ст. 166 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Суддя Комар Павло Анатолійович

Джерело: ЄДРСР 51982710
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку