open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 0903/966/2012

Номер провадження № 4/0903/18/2012

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 жовтня 2012 року селище Верховина

Верховинський районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючого судді Данилюк М.0.

секретаря Фурманюк В.М.

з участю прокурора Янцюка Н.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Верховина справу за поданням слідчого СВ Верховинського РВ УМВС України в Івано-Франківській області старшого лейтенанта міліції ОСОБА_1 погодженого з прокурором Верховинського району району про обрання міри запобіжного заходу у вигляді застави стосовно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, жителя селища Верховина, вул Довбуша, 39 Івано-Франківської області, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, непрацюючого, раніше не судимого, обвинуваченого у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 121 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Верховинського РВ УМВС України в Івано-Франківській області старший лейтенант міліції ОСОБА_1, звернувся до суду із поданням, погодженим із прокурором Верховинського району про обрання запобіжного заходу у вигляді застави стосовно ОСОБА_2.

Згідно матеріалів подання ОСОБА_2 підозрюється в тому, що 29.09.2012 року біля 01 год. 00 хв., на майдані Шевченка в селищі Верховина Івано-Франківської області навпроти приміщення районного відділення поштового зв’язку між ОСОБА_3 та ОСОБА_4 виникла бійка в яку втрутився брат останнього ОСОБА_2, який маючи при собі дерев’яну бейсбольну биту та відстоюючи інтереси свого родича, завдав нею ОСОБА_5 удару в область голови в результаті чого спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді: закритої черепно-мозкової травми, перелому кісток склепіння черепа та внутрішньо-черепної гематоми і набряку мозку, які мають явні ознаки тяжких тілесних ушкоджень, як таких, що є небезпечними для життя в момент їх спричинення.

29 вересня 2012 року о 15 год 30 хв. за підозрою у вчиненні вказаного злочину, було затримано ОСОБА_2 в порядку ст. 115 КПК України.

29.09.2012 р. порушено кримінальну справу стосовно ОСОБА_2 за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України.

01.10.2012 р. від мами підозрюваного ОСОБА_2 - ОСОБА_6 надійшло письмове клопотання про обрання стосовно її сина ОСОБА_2 запобіжний захід у вигляді застави, яка взяла на себе зобов’язання заставодавця. Подання погоджено прокурором Верховинського району та подано подання до Верховинського районного суду про обрання стосовно підозрюваного ОСОБА_2 запобіжного заходу у вигляді застави.

Вчинене підозрюваним ОСОБА_2 умисне спричинення потерпілому ОСОБА_5 тяжких тілесних ушкоджень небезпечних для життя в момент заподіяння підтверджується зібраними у справі доказами відповідно до ст. 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів і за нього передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

У зв’язку з тим, що ОСОБА_2 підозрюється у вчинені тяжкого злочину за який передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років, а тому з метою забезпечення його належної поведінки, явки за викликом до слідчого, прокурора, суду, а також виконання обов’язків відповідно до ст. 149-1 КПК України, з умовою звернення внесених коштів в якості застави у дохід держави в разі невиконання цих обов'язків, слідчий просить обрати відносно підозрюваного ОСОБА_2, запобіжний захід у вигляді застави.

Розглянувши подання, допитавши підозрюваного, заслухавши пояснення слідчого, прокурора, ОСОБА_6., перевіривши матеріали справи, суд вважає за доцільне задовольнити подання з наступних підстав.

Згідно зі ст.ст. 148 та 150 КПК України запобіжні заходи застосовуються до підозрюваного, обвинуваченого з метою запобігти спробам ухилитися від слідства та суду, перешкодити встановленню істини у кримінальній справі, або продовжити злочинну діяльність, при цьому необхідно враховувати також тяжкість злочину, у вчиненні якого обвинувачується особа, її вік, сімейний стан, стан здоров'я, вид діяльності, місце проживання та інші обставини, що її характеризують.

Відповідно до ч.ч. 1,2 ст. 154-1 КПК України застава полягає у внесенні коштів у національній грошовій одиниці на спеціальний рахунок, визначений у порядку затвердженому Кабінетом Міністрів України, з метою забезпечення належної поведінки особи, щодо якої застосовано запобіжний захід, її явки за викликом до органу дізнання, слідчого, прокурора або суду, а також виконання інших покладених на неї обов'язків, передбачених статтею 149-1 цього Кодексу, з умовою звернення внесених коштів у доход держави в разі невиконання цих обов'язків.

Застава може бути внесена як самим підозрюваним, обвинуваченим, підсудним, так і іншою фізичною чи юридичною особою (за винятком юридичних осіб державної або комунальної власності або тих, що фінансуються з місцевого, державного бюджету, бюджету Автономної Республіки Крим, або у статутному капіталі яких є частка державної, комунальної власності або яка належить державному, комунальному суб'єкту господарювання).

Відповідно до п. 2 ч. 3 зазначеної статті щодо особи, підозрюваної чи обвинуваченої у вчиненні тяжкого злочину, розмір застави визначається у розмірі від тисячі до чотирьох тисяч п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Встановлено, що ОСОБА_2 підозрюється в скоєнні тяжкого злочину за ч. 1 ст. 121 КК України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Зібраними по справі доказами підтверджується причетність ОСОБА_2 до інкримінованого йому злочину.

Враховуючи особу підозрюваного ОСОБА_2, що він раніше несудимий, даний злочин вчинив вперше, його молодий вік, його матеріальне становище,що виховується в багатодітній сім’ї, а також те, що він має постійне місце проживання в ІНФОРМАЦІЯ_4, суд вважає, що з метою забезпечення належної поведінки обвинуваченого, забезпечення його явки за викликом до слідчого, прокурора, суду, а також виконання обов’язків покладених згідно ст. 149-1 КПК України відносно нього слід обрати запобіжний захід у вигляді застави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, яка має бути внесена на депозитний рахунок ТУ ДСА в Івано-Франківській області.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 148, 149, 150, 154-1, 155, 165, 165-1,165-2, КПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Обрати відносно підозрюваного у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст. 121 КК України ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_5, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_6 та жителя селища Верховина, вул. Довбуша, 39 Верховинського району Івано-Франківської області запобіжний захід у вигляді застави у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 17 000 (сімнадцять тисяч) грн.

Покласти на ОСОБА_2 наступні обов’язки:

1) з'являтися на виклик до органу досудового слідства, прокурора або суду, а в разі неможливості з'явитися через поважні причини - завчасно повідомляти про це посадову особу або орган, що здійснив виклик;

2) не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований та проживає - селищі Верховина, вул. Довбуша, 39 Верховинського району Івано-Франківської області без дозволу слідчого або органу, у провадженні якого знаходиться кримінальна справа;

3) повідомляти службову особу або орган, у провадженні якого знаходиться кримінальна справа про зміну свого місця проживання;

Зобов’язати матір підозрюваного ОСОБА_6 до 18 год.00 хв. 02.10.2012 року сплатити суму застави в розмірі 17000(сімнадцять тисяч) грн. на депозитний розрахунковий рахунок 37316005000355, одержувач ТУ ДСА України в Івано-Франківській області, ОКПО 26289647 в ГУ ДКСУ у Івано-Франківській області, МФО 836014 (призначення платежу "внесення застави по кримінальній справі № 328084 за ОСОБА_2 від ОСОБА_6").

Роз’яснити підозрюваному ОСОБА_2 його обов’язки і наслідки їх невиконання, а заставодавцю ОСОБА_6, що в разі невиконання підозрюваним своїх обов’язків застава буде звернена в доход держави.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Івано-Франківської області протягом трьох діб.

Суддя : М.П.Данилюк

Джерело: ЄДРСР 51903818
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку