open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Справа № 184/2043/15-ц

Номер провадження 2/184/734/15

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05.10.20105.10.2015

м. Орджонікідзе

Орджонікідзевський міський суд Дніпропетровської області в складі: головуючого – судді Томаш В.І., при секретарі – Михайлової Т.В., розглянувши у м. Орджонікідзе цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 «про стягнення аліментів на повнолітню дочку, яка продовжує навчання»,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з дійсним позовом і просить суд стягнути з відповідача, що є її рідним батьком на її користь аліменти на час навчання в розмірі ? частини зі всіх видів доходу відповідача на строк навчання.

В судове засідання позивач та відповідач не з’явилися, але надали до суду письмові заяви про розгляд справи в їх відсутність, відповідач не заперечує проти позовних вимог позивача.

У зв’язку з неявкою в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, відповідно до ч.2 ст. 197 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідив матеріали справи і оцінив їх в сукупності, дійшов до висновку, що заявлені вимоги обґрунтовані, знайшли своє підтвердження в ході розгляду і підлягають задоволенню в повному обсязі за наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач по справі – ОСОБА_2 має доньку – ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, що підтверджується копією свідоцтва про її народження, яка навчається на першому курсі Запорізького державного медичного університету денної форми навчання. Вказана обставина підтверджується довідкою учбового закладу № 75 від 09.09.2015 року.

Відповідно до ст. 199 Сімейного кодексу України якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв’язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов’язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.

При визначенні розміру аліментів суд відповідно до ст. 182 Сімейного кодексу України враховує стан здоров’я та матеріальне становище дитини, стан здоров’я та матеріальне становище платника аліментів, наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина, інші обставини, що мають істотне значення.

Судом встановлено, що відповідач має постійне місце роботи та стабільний заробіток, є працездатною людиною, має задовільний стан здоров’я, з його заробітку – доходу не здійснюється будь – які стягнення. Позивач навчається на денній формі навчання, стипендію не отримує, інших джерел доходу не має, батько позивача належної та достатньої матеріальної допомоги в добровільному порядку не надає. Суд вважає, що відповідач за рівнем свого матеріального становища може надавати позивачу матеріальну допомогу у вигляді аліментів в розмірі ? частини свого заробітку на час навчання своєї доньки – позивача по справі.

Керуючись ст. ст. 182, 191, 199, 200 і 201 Сімейного Кодексу України, ст. ст. 10, 11, 57, 60, 209 – 213, 367 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

ВИРІШИВ:

Стягнути з ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 (реєстраційний номер НОМЕР_1), працюючого МКП «Орджонікідзевське виробниче управління водопровідно – каналізаційного господарства», проживаючого ІНФОРМАЦІЯ_3 на користь ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 (реєстраційний номер НОМЕР_2) аліменти на її утримання на час навчання в розмірі ? частини зі всіх видів заробітку, починаючи з 18 вересня 2015 року до закінчення навчання щомісяця, але не більш ніж досягнення 23 років, а також судовий збір в дохід держави в розмірі 487 грн. 20 коп..

Рішення в частині стягнення аліментів за один місяць на утримання ОСОБА_1 підлягає негайному виконанню.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом 10 – днів з дня ухвалення до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Орджонікідзевський міський суд.

Суддя Орджонікідзевського міського суду

ОСОБА_3

Джерело: ЄДРСР 51898657
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку