open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

29.05.2015 ЄУН №337/2852/15-к

Провадження №1-кс/337/309/2015

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 травня 2015 року м. Запоріжжя

Слідчий суддя Хортицького районного суду міста Запорожжя ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Запоріжжя клопотання слідчого СВ Хортицького РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до речей і документів за кримінальним провадженням №12015080070001592 від 15 травня 2015 року,

ВСТАНОВИВ:

28 травня 2015 року слідчий ОСОБА_4 звернулась до суду з клопотанням, про надання тимчасового доступу до речей і документів, які перебувають у володінні ОСОБА_5 , за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення, а саме: водонагрівач побутовий електричний Atlantic моделі VM50N4 об`ємом 50 літрів, білого кольору.

В клопотанні слідчий зазначив, що 13 травня 2015 року ОСОБА_6 , знаходячись за місцем свого мешкання: АДРЕСА_2 , таємно викрала майно свого батька ОСОБА_7 , а саме водонагрівач Атлантік, двері металеві та холодильник Кодри, чим спричинила збиток на загальну суму 2450 гривень.

За даним фактом розпочато досудове розслідування, відомості про яке 15 травня 2015 року внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015080070001592 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України таємне викрадення чужого майна (крадіжка).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в ході досудового розслідування потерпілий ОСОБА_7 , пояснив, що у викрадені майна він підозрює свою доньку ОСОБА_6 . Відповідно до пояснень опитаної ОСОБА_6 , вона дійсно викрала майно свого батька, а водонагрівач продала ОСОБА_5 . Свідки ОСОБА_8 та ОСОБА_5 підтвердили продаж належного ОСОБА_7 водонагрівача ОСОБА_5

Спираючись на вказані обставини, слідчий вважає, що для повного та об`єктивного дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення, з метою отримання речового доказу за даним кримінальним провадженням та часткового відшкодування матеріальних збитків потерпілому, виникла необхідність в отримані тимчасового доступу до речей, які знаходяться у володінні ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 з метою їх вилучення.

В судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, наполягав на його задоволенні та просив провести судовий розгляд без застосування засобів фіксації судового процесу.

Особа, у володінні якої знаходиться водонагрівач, задля забезпечення збереження майна, не викликалась у судове засіданні згідно ч.2 ст. 163 КПК України.

Заслухавши прокурора, дослідивши надані матеріали та клопотання, суд вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність підстав, передбачених ч.5 ст. 163 КПК України.

В клопотанні слідчого, відповідно до вимог ч.5 ст. 163 КПК України, зазначено, у володінні якої особи перебувають необхідні речі, а саме ОСОБА_5 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 ; обґрунтовано їх значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, зокрема: дослідження обставин вчинення кримінального правопорушення, встановлення місцезнаходження викраденого майна та часткового відшкодування матеріальних збитків потерпілому. Крім того речі та документи, про надання доступу до яких просить слідчий, не містять охоронюваної законом таємниці.

При цьому, клопотанням, відповідно до вимог ч.7 ст. 163 КПК України, обґрунтовано необхідність вилучення зазначеного водонагрівача, яка обумовлена метою отримання доступу до речей і документів, зокрема: окрім встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, використанням його як речового доказу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163, 164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчому СВ Хортицького РВ ЗМУ ГУМВС України в Запорізькій області ОСОБА_4 тимчасовий доступ можливість ознайомитись, а у разі необхідності вилучити: водонагрівач побутовий електричний Atlantic моделі VM50N4 об`ємом 50 літрів, білого кольору.

Строк дії ухвали встановити 10 днів до 08 червня 2015 року (включно).

У разі невиконання ухвали суду про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд в порядку ст. 166 КПК України вправі постановити ухвалу про дозвіл на проведення згідно з положеннями КПК України обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 51150161
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку