open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 8-а/0817/335/2012

У Х В А Л А

08 лютого 2012 року смт. Новомиколаївка

Суддя Новомиколаївського районного суду Запорізької області Шиш А.Б. розглянувши заяву управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Новомиколаївського районного суду Запорізької області від 17 грудня 2010 року,

в с т а н о в и в:

Управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області звернулось до суду з заявою, в якій вказує, що постановою Новомиколаївського районного суду Запорізької області від 17 грудня 2010 року було задоволено позов ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області, зобов’язано управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області здійснити перерахунок та виплату підвищення, передбаченого ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" з 01 липня 2010 року по 01 грудня 2010 року з урахуванням пенсії за віком, передбаченої ст. 28 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування".

19 червня 2011 року набув чинності Закон України від 14 червня 2011 року № 3491 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік", яким передбачено, зокрема, що у 2011 році положення ст. 6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни" застосовуються у порядку та розмірах встановлених Кабінетом Міністрів України, виходячи із наявного фінансового ресурсу бюджету Пенсійного фонду України на 2011 рік. На виконання вимог вищезазначеного Закону Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову від 06 липня 2011 року № 745 "Про встановлення деяких розмірів виплат, що фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету", яка набрала чинності 23 липня 2011 року. За твердженням заявника, за прийнятим 26 грудня 2011 року рішенням Конституційного суду України № 20-рп/2011 у справі за конституційним поданням щодо відповідності Конституції України (конституційності) пункту 4 розділу VІІ "Прикінцеві положення" Закону України "Про Державний бюджет України на 2011 рік" вищезазначені норми визнані такими, що відповідають Конституції України (є конституційними).

На думку управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області, з прийняттям Конституційним судом України вказаного рішення виникли істотні для справи обставини, що не були і не могли бути відомі особі, яка звертається із заявою на час розгляду справи.

В заяві управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області просить суд скасувати вищевказану постанову Новомиколаївського районного суду Запорізької області за нововиявленими обставинами та винести нову постанову про відмову позивачу у задоволенні позову.

Відповідно до ч. 2, 3 ст. 250 КАСУ не пізніше наступного дня після надходження заяви до адміністративного суду суддя перевіряє її відповідність вимогам статті 248 цього Кодексу і вирішує питання про відкриття провадження за нововиявленими обставинами, до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 248 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу.

Згідно п. 4, 5 ст. 248 КАСУ у заяві про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами зазначаються обставини, що могли вплинути на судове рішення, але не були відомі та не могли бути відомі суду та особі, яка звертається із заявою, під час вирішення справи, обґрунтування з посиланням на докази, що підтверджують наявність нововиявлених обставин.

Управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області у заяві про перегляд постанови суду за нововиявленими обставинами, обставини, що могли вплинути на судове рішення, але не були відомі та не могли бути відомі суду та особі, яка звертається із заявою, під час вирішення справи не зазначив, обґрунтування з посиланням на докази, що підтверджують наявність нововиявлених обставин не навів.

Відповідно до ч. 1 ст. 108 КАСУ суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

Керуючись ч. 1 ст. 108, п. 4, 5 ст. 248, ч. 3 ст. 250 КАСУ,

у х в а л и в:

Заяву управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області про перегляд за нововиявленими обставинами постанови Новомиколаївського районного суду Запорізької області від 17 грудня 2010 року в справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області про відновлення пропущеного строку для звернення до суду, визнання дій неправомірними, зобов'язання перерахувати та виплатити підвищення до пенсії як дитині війни залишити без руху.

Повідомити управління Пенсійного фонду України в Новомиколаївському районі Запорізької області про необхідність усунути вищевказані недоліки в п'ятиденний строк з дня одержання даної ухвали, та роз'яснити, що в противному випадку заява буде йому повернута.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду протягом п'яти днів з дня її отримання.

СУДДЯ А.Б.ШИШ

Джерело: ЄДРСР 51142184
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку