open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2а-2370/10/0770

Рядок статзвіту –2.6.1

код - 10

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження в адміністративній справі

24 червня 2010 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого –судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання –Боднар Т.А.

за участю сторін:

представник позивача –не з’явився;

представник відповідача –не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову в адміністративній справі за позовною заявою ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області до підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області про визнання незаконними дій державного виконавця та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження, –

в с т а н о в и в:

ОСОБА _1 Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Закарпатській області якою просить:

1. Визнати дії державного виконавця по винесенню постанови від 02.06.2010 року про відкриття виконавчого провадження по виконавчому листу № 2а-411 від 26.05.2010 року неправомірними;

2. Скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження по виконавчому листу № 2а-411 від 26.05.2010 року.

Ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду від 22.06.2010 року відкрито провадження у даній адміністративній справі.

23.06.2010 року на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду надійшла заява позивача ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову у даній адміністративній справі, якою позивач просить зупинити дію постанови про відкриття виконавчого провадження по виконавчому листу № 2а-5479 від 30.12.2009 року на користь ОСОБА_2 та заборонити вчинення будь-яких виконавчих дій по виконавчому листу № 2а-5479 від 08.06.2010 року на користь ОСОБА_2.

Відповідно до статті 117 КАС України суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидним є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень.

Вищевказаною нормою закону передбачено два способи забезпечення адміністративного позову, а саме:

1) зупинення дії рішення суб’єкта владних повноважень чи його окремих положень, що оскаржуються;

2) забороною вчинити певні дії.

Як вбачається зі змісту позовної заяви та з доданих матеріалів справи, а також зі змісту заяви позивача про вжиття заходів забезпечення позову, останній просить забезпечити позов шляхом зупинення дії іншої постанови про відкриття виконавчого провадження та заборони вчиняти дії в межах іншого виконавчого провадження ніж ті, що ним оскаржуються, а відтак, у задоволенні заяви позивача щодо забезпечення адміністративного позову слід відмовити.

На підставі наведеного та керуючись статтями 117, 118, 160,165 КАС України, суд –

у х в а л и в:

Відмовити ОСОБА_1 Пенсійного фонду України в Ужгородському районі Закарпатської області у задоволенні заяви про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії ухвали. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Суддя Луцович М.М.

Джерело: ЄДРСР 50608050
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку