open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

У Х В А Л А

16.09.2015 Справа №607/15443/15-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором прокуратури міста Тернополя ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, в рамках кримінального провадження № 12015210010002487 від 08 вересня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.190 КК України, звернувся слідчий СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 за погодженням прокурора прокуратури міста Тернополя ОСОБА_4 .

В судовому засіданні слідчий СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 клопотання підтримав та просить його задовольнити, надати дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка знаходиться в оператора телекомунікацій ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Заслухавши доводи слідчого, вивчивши клопотання та надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, в період часу з 17.30 год. по 18.30 год. 07 вересня 2015 року невідома особа шляхом шахрайства, під приводом допомоги у звільненні сина з міліції, заволоділа грошовими коштами ОСОБА_5 на загальну суму 5000 гривень, чим спричинила останній матеріальну шкоду на вищезазначену суму.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, передбачена ч. 1 ст. 190 КК України.

За даним фактом «08» вересня 2015 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12015210010002487 та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України.

В ході досудового розслідування кримінального провадження допитана як потерпіла ОСОБА_6 повідомила, що 07 вересня 2015 року близько 17.30 год. до неї на мобільний телефон НОМЕР_1 з невідомого номера зателефонувала невідомо особа, яка представилася її сином ОСОБА_7 та повідомила, що збила людину та із нею поговорить слідчий. Інший чоловік повідомив, що її син збив людину, на даний час перебуває знаходиться в ізоляторі та є можливість його звільнити, заплативши заставу шляхом перерахування грошових коштів в сумі 5000 гривень на три різні мобільні номери телефонів.

Повіривши останньому, ОСОБА_5 перерахувала грошові кошти в сумі 5000 гривень на мобільні номери: о 18.12 год. в сумі 2500 гривень на номер НОМЕР_2 ; о 18.28 год. в сумі 1500 гривень на номер НОМЕР_3 ; о 18.31 год. в сумі 1500 гривень на номер НОМЕР_4 . Проте, зв`язавшись в подальшому із своїм сином ОСОБА_7 , останній повідомив ОСОБА_5 , що із ним все добре та у дорожньо-транспортну пригоду він не потрапляв.

Відповідно до п.п. 1,2 ч.5, ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

У відповідності до ч.2 ст.9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

З врахуванням того, що інформація, яка знаходиться в оператора телекомунікаційних послуг ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, отримання доказів, зокрема для встановлення осіб, які вчинили даний злочин, та приймаючи до уваги неможливість отримати відомості в інший спосіб, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 9, 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 , погодженого прокурором прокуратури міста Тернополя ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Тернопільського МВ УМВС України в Тернопільській області ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до інформації, з можливістю її вилучення, скопіювавши на електронний носій за період з 00 год. 00 хв. 01 вересня 2015 року по 24 год. 00 хв. 09 вересня 2015 року, яка знаходиться в оператора телекомунікацій ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , за сім-карткою НОМЕР_2 , а саме:

1. адреса розташування базової станції;

2. тип з`єднання (вхідні, вихідні дзвінки, SMS, MMS, GPRS, переадресація);

3. дата, час та тривалість з`єднання;

4.ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента А) (абонентський, серійний, ІМSІ номери сім-картки, ІМЕІ);

5.ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості;

6. за наявності контрактної угоди надати відомості про абонентаСтрок дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 50430972
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку