open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27.05.2015 Справа №607/8923/15-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту прокуратури Тернопільської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення перевірки, -

В С Т А Н О В И В :

Прокурор відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження № 12015210250000042 від 24 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України звернулася до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання дозволу на проведення перевірки з питань дотримання вимог земельного законодавства службовими особами (директором ОСОБА_4 ) ПП «Автомаксимум» при зведенні майданчика для стоянки автомобілів на земельній ділянці площею (0,047 га), що знаходиться поблизу колишнього приміщення кафе «Турист» (проспект С. Бандери, 2, м. Тернопіль), що належить ВП «Управління будівельно-монтажних робіт та цивільних споруд № 2» ДТГО «Львівська залізниця», проведення якої доручити спеціалістам Державної інспекції сільського господарства в Тернопільській області.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримала та просить його задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, вивчивши надані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.2 ст. 1 КПК України, Кримінальне процесуальне законодавство України складається з відповідних положень Конституції України, міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, цього Кодексу та інших законів України.

Згідно ч.1 ст.3 КПК України, слідчий суддя - суддя суду першої інстанції, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Кримінально-процесуальним кодексом передбачено, що лише з дозволу та на підставі ухвали слідчого судді проводяться процесуальні дії, під час яких має місце суттєве тимчасове обмеження прав та інтересів осіб. До переліку таких дій, крім негласних слідчих (розшукових), належать окремі слідчі (розшукові) дії, більшість заходів забезпечення кримінального провадження й інші процесуальні дії, а саме: привід (ч. 2 ст. 140 КПК); накладення грошового стягнення (ч. 2 ст. 144 КПК); тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом (ч. 2 ст. 148 КПК); відсторонення від посади (ч. 2 ст. 154 КПК); тимчасовий доступ до речей і документів (ч. 2 ст. 159 КПК); арешт майна (ч. 2 ст. 170 КПК); запобіжні заходи (ч. 4 ст. 176 КПК); знищення, передача для технологічної переробки або для реалізації речових доказів за відсутності згоди власника (ч. 6 ст. 100 КПК); обшук (ч. 2 ст. 234 КПК); огляд житла чи іншого володіння особи за відсутності добровільної згоди особи, яка ним володіє (ч. 2 ст. 237 КПК); слідчий експеримент, що проводиться в житлі чи іншому володінні особи, за відсутності добровільної згоди особи, яка ним володіє (ч. 5 ст. 240 КПК); примусове відібрання біологічних зразків для експертизи (ч. 3 ст. 245 КПК); примусове залучення особи для проведення медичної або психіатричної експертизи (ч. 3 ст. 242, ч. 2 ст. 509 КПК).

Відповідно до п.1,2 Постанови Кабінету Міністрів України «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» від 13 серпня 2014 р. № 408, надання дозволу Кабінету Міністрів України на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців державними інспекціями та іншими контролюючими органами за переліком згідно з додатком (за винятком перевірок стану підготовки до роботи енергетичних об`єктів суб`єктів електроенергетики та суб`єктів відносин у сфері теплопостачання) здійснюється шляхом прийняття відповідного розпорядження. Надання дозволу на проведення перевірок підприємств, установ, організацій, фізичних осіб - підприємців не потребується у разі, коли такі перевірки проводяться за рішенням суду, на вимогу службових осіб у випадках, передбачених Кримінальним процесуальним кодексом України.

За таких обставин, приймаючи до уваги те, що чинним КПК України, чи іншими законодавчими актами не передбачено повноваження слідчого судді щодо вирішення клопотання про надання дозволу на проведення перевірок органами Державної інспекції сільського господарства та не встановлено порядок вирішення даного питання, слідчий суддя приходить до переконання, що клопотання прокурора є необґрунтованим та безпідставним та до задоволення не підлягає.

Керуючись, постановою КМУ від 13 серпня 2014 року №408, КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання прокурора відділу нагляду у кримінальному провадженні у сфері транспорту прокуратури Тернопільської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення перевірки - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 50430427
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку