open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2-а-32043/08/0570 Суддя 1-ї інстанції Козаченко А.В.

Суддя - доповідач Сухарьок М.Г.

У К Р А Ї Н А

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 травня 2009 року м. Донецьк

Донецький апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Сухарька М.Г.

суддів Білак С.В.,

Гаврищук Т.Г.

при секретарі Крондрашовій Н.І.,

сторони в судове засідання не з*явилися,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Донецького апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Донецька на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 16 січня 2009 року по справі № 2-а-32043/08 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Донецька про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И Л А :

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом в якому просив визнати дій УПФУ неправомірними та зобов'язати здійснити перерахунок пенсії як дитині війни.

Постановою суду першої інстанції від 16 січня 2009 року позов задоволений частково.

Відповідач не погодився з рішенням суду і подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати постанову суду і прийняти нове рішення яким відмовити позивачу.

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача, перевіривши матеріали справи і обговоривши доводи апеляційної скарги, перевіривши юридичну оцінку обставин справи та повноту їх встановлення, дослідивши правильність застосування судом першої інстанції норм матеріального та процесуального права, вважає за необхідне в задоволенні вимог викладених в апеляційній скарзі відмовити, постанову залишити без змін.

Суд першої інстанції вірно визначився, що позивач відповідно до ст. 1 Закону України “Про соціальний захист дітей війни” (надалі Закону) віднесений до категорії дітей війни, знаходиться на обліку у відповідача та отримує пенсію за віком.

Згідно вимог ст. 6 Закону дітям війни пенсії або щомісячне довічне грошове утримання чи державна соціальна допомога, що виплачується замість пенсії , підвищується на 30 відсотків мінімальної пенсії за віком.

Виходячи з вимог спеціального законодавства, Законів України „Про державний бюджет України та відповідних рішень Конституційного Суду України, суд першої інстанції дійшов правильного висновку про зобов'язання відповідача донарахувати на користь позивача доплату до пенсії.

Суд першої інстанції дійшов вірного висновку щодо поважності причин пропуску строку звернення до суду та підстав для його поновлення.

Враховуючи вищевикладене, судова колегія прийшла до висновку, що рішення першої інстанції відповідає вимогам матеріального та процесуального права і не може бути скасовано чи змінено з підстав, що наведені в апеляційній скарзі, судом ретельно перевірено доводи сторін, дано їм вірну оцінку, постанова суду є законною і обґрунтованою, доводами апеляційної скарги висновки, викладені в судовому рішенні, не спростовуються, підстави для скасування постановленого по справі судового рішення відсутні.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 2, 11, 21, 70, 71, 159, 160, 184, 195, 196, 198 - 200, 205, 206, 211, 212, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія судів, -

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Донецька на постанову Донецького окружного адміністративного суду від 16 січня 2009 року по справі № 2-а-32043/08 за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Ленінському районі м. Донецька про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити певні дії - залишити без задоволення.

Постанову Донецького окружного адміністративного суду від 16 січня 2009 року по справі № 2-а-32043/08 - залишити без змін.

Ухвала постановлена, виготовлена у нарадчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 22 травня 2009 року.

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками перегляду набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Вищого адміністративного суду України протягом одного місяця після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції, а в разі складення постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення постанови в повному обсязі.

Головуючий: Сухарьок М.Г.

Судді: Білак С.В.

Гаврищук Т.Г.

Джерело: ЄДРСР 5033125
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку