open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

18 м. м. Первомайський Первомайський район Харківська область Україна 64107

Справа № 2030/2-а-2331/11

провадження № 2-а/2030/2940/11

08 квітня 2011 р.

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

08 квітня 2011 року суддя Первомайського міськрайонного суду Харківської області Босняк М.М., розглянув позовну заяву ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області про визнання дій неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату державної пенсії,-

ВСТАНОВИВ:

04.04.2011 року позивач звернувся до суду з позовом до Управління пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області про перерахунок пенсії у розмірах, встановлених ст.ст. 50, 54 Закону України про визнання дій неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату державної пенсії у розмірі 6 мінімальних пенсії за віком з 15.04.2007 року.

Відповідно до ч.2 ст. 99 КАС України - для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав.

З позовної заяви та доданих до неї матеріалів вбачається, що позивач знав про розмір своєї пенсії, оскільки отримував її щомісячно.

Відповідно до ст. 100 КАС України адміністративний позов, поданий після закінчення строків, установлених законом, залишається без розгляду, якщо суд за заявою особи, яка його подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Позивач в адміністративному позові заявляє клопотання про поновлення пропущеного строку звернення до суду, але поважних причин пропущення строку не надав, тому суд вважає у частині вимог з 15.04.2007 року по 03.10.2010 року позов підлягає залишенню без розгляду.

Адміністративний позов в частині вимог, що стосуються періоду з 04.10.2010 року належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Позов подано у строк, що встановлений законом. Підстави для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у даній справі, залишення позову без розгляду у частині вимог, що стосуються з 04.10.2010 року - відсутні.

Проведення попереднього судового засідання суд не вважає необхідним.

Керуючись ст.ст. 86, 99, 100, 102, 107, 186 КАС України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області про визнання дій неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату державної пенсії в частині вимог за період з 15.04.2007 року по 03.10.2010 року -затишити без розгляду.

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління пенсійного фонду України в Первомайському районі Харківської області про визнання дій неправомірними та зобов'язання здійснити перерахунок та виплату державної пенсії за період з 04.10.2010 року.

У зв'язку із тим, що проведення попереднього судового засідання суд не вважає необхідним то призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 900 годину 23 березня 2011 року, яке буде проводитись одноособово суддею, в приміщенні суду за адресою: м. Первомайський Харківська обл., вул. Леніна, 18.

Роз'яснити відповідачу, що він вправі надати письмові заперечення проти позову та докази, якими ці заперечення обґрунтовуються.

Про час і місце судового засідання повідомити сторони у справі.

Копію ухвали направити позивачу, відповідачу з інформацією про їхні процесуальні права і обов'язки. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів направити відповідачу.

Ухвал, в частині залишення позову без розгляду, може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Первомайський міськрайонний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали, в іншій частині- ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 49916218
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку