open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №498/639/15-ц

Провадження №2/498/216/15

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 серпня 2015 року Великомихайлівський районний суд Одеської області в складі:

головуючої судді –Теренчук Н.С.,

при секретарі – Іванову І.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. В.Михайлівка цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,-

в с т а н о в и в:

10 червня 2015 року ОСОБА_1 звернулась до суду з позовною вимогою до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу, мотивуючи свої позовні вимоги тим, що з 24 листопада 1990 року вона Григораш ( дошлюбне прізвище Георгієнко) ОСОБА_3 уклала шлюб з ОСОБА_2, який вони зареєстрували у відділі реєстрації актів громадського стану Великомихайлівського райвиконкому Одеської області, актовий запис № 67. Від вказаного шлюбу вони мають неповнолітнього сина – ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1. Спільне життя з відповідачем не склалося, через різність поглядів на життя та координальну різність приципів будування сімейного побуту. Причиною розпаду сім’ї послужило те, що після реєстрації шлюбу чоловік не піклувався про створення нормальних сімейних стосунків, не дбав про матеріальне забезпечення, взаємоповагу один до одного. За час шлюбу виникало багато суперечок на побутовому рівні. Шлюбні відносини фактично припинились з 03 серпня 2000 року і однією сім’єю вони не проживають. На теперішній час вони спільного господарства не ведуть. Позивачка переконала, що подальше збереження шлюбу не можливе і суперечитиме її інтересам, які мають істотне значення, тому просить суд розірвати шлюб між нею та ОСОБА_2, зареєстрований 24 листопада 1990 року відділом реєстрації актів цивільного стану Великомихайлівського райвиконкому Одеської області, актовий запис № 67. Після розірвання шлюбу просить залишити шлюбне прізвище “ Григораш ”.

Позивачка в судове засідання не з’явилась, через канцелярію суду від неї надійшла заява в якій вона просить слухати справу в її відсутність, позовні вимоги підтримує в повному обсязі, на розірванні шлюбу наполягає. Після розірвання шлюбу бажає залишити шлюбне прізвище «Григораш». Проти винесення заочного рішення не заперечує.

Відповідач про час і місце судового засідання повідомлявся належним чином, шляхом відправлення судових повісток, які повертались до суду з відміткою « за зазначеною адресою не проживає» Також згідно довідки Великомихайлівського районного сектору ГУ ДМСУ в Одеській області, № 25/1126 від 03.07.2015 року, ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2 в Великомихайлівському районі не значиться. Відповідача було викликано через оголошення у газеті « Одеські вісті». Через канцелярію суду до Великомихайлівського районного суду Одеської області надійшла газета « Одеські вісті» від 01.08.2015 року № 66(4776) з розміщеним в ній оголошенням про виклик відповідача в судове засідання. Про причини своєї неявки до суду відповідач не повідомив. На підставі ч.2 ст. 224 ЦПК України суд, вважає за можливе розглянути справу на підставі наявних у ній доказів в заочному порядку.

Суд, вивчивши матеріали справи, прийшов до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Сторони перебувають в шлюбі, зареєстрованому 24 листопада 1990 року відділом реєстрації актів цивільного стану Великомихайлівського райвиконкому Одеської області, актовий запис № 67.

Від спільного життя мають неповнолітнього сина – ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_1

На підставі ч.2 ст.112 Сімейного кодексу України, суд постановляє рішення про розірвання шлюбу, якщо буде встановлено, що подальше спільне життя подружжя і збереження шлюбу суперечило б інтересам одного з них, інтересам їхніх дітей, що мають істотне значення.

В судовому засіданні встановлено, що сторони припинили подружні відносини і однією сім'єю не проживають з 03 серпня 2000 року, відновлювати подружні відносини позивачка не має наміру, у наданні строку для примирення з метою збереження родини не має потреби, оскільки вважає, що їхня сім'я розпалася остаточно.

При таких обставинах суд вважає, що сформовані в родині відносини виключають спільне проживання чоловіка й жінки й роблять їхнє спільне життя надалі неможливим, тому що, збереження родини суперечило б інтересам сторін.

Згідно ст.113 Сімейного кодексу України, особа, яка змінила своє прізвище у зв'язку з реєстрацією шлюбу, має право після розірвання шлюбу надалі іменуватися цим прізвищем або відновити своє дошлюбне прізвище.

Після розірвання шлюбу позивачка бажає надалі іменуватися прізвищем «Григораш», що підтверджується її письмовою заявою.

Спору по розділу майна немає.

На підставі ч.1,2 ст.160 Сімейного кодексу України, місце проживання дитини, яка не досягла десяти років, визначається за згодою батьків; місце проживання дитини, яка досягла десяти років, визначається за спільною згодою батьків та самої дитини.

Частина 3 ст.115 Сімейного кодексу України регламентує, що документом, що засвідчує факт розірвання шлюбу судом, є рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили.

В порядку ст.88 ЦПК України, суд вважає за необхідне стягнути з відповідача ОСОБА_2 судовий збір у розмірі 243,60 грн. на користь позивачки ОСОБА_1 .

На підставі ст. 105 ч.3,110,112,113,115,160 Сімейного кодексу України, керуючись ст.10, 11,209,212, 214,215, 224-226 ЦПК України ,суд,-

ВИРІШИВ:

Шлюб між ОСОБА_1 (дошлюбне прізвище – Георгієнко) та ОСОБА_2, зареєстрований 24 листопада 1990 року відділом реєстрації актів цивільного стану Великомихайлівського райвиконкому Одеської області, актовий запис № 67 , розірвати.

Після розірвання шлюбу ОСОБА_1 надалі іменувати прізвищем “ Григораш ”.

Стягнути з ОСОБА_2 судовий збір у розмірі 243,60 грн. на користь ОСОБА_1.

Рішення суду після набрання ним законної сили надіслати відділу ДРАЦС реєстраційної служби по Великомихайлівському району Великомихайлівського МУЮ в Одеській області для внесення відомостей до Державного реєстру актів цивільного стану громадян та проставляння відмітки в актовому записі про шлюб.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення 10-ти денного строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Заочне рішення може бути переглянуте Великомихайлівським районним судом за письмовою заявою відповідача, поданою протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Суддя Н.С.Теренчук

Джерело: ЄДРСР 49033403
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку