open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 2a-0770/3982/11

рядок статзвітності № 3.3

код - 10

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 грудня 2011 року м. Ужгород

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Луцович М.М.

при секретарі судового засідання Гирич М.В.

за участі сторін:

представника позивача – ОСОБА_1,

відповідача –ОСОБА_2 ОСОБА_3 (ОСОБА_4),

з участю перекладача – ОСОБА_5 Саїд

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Закарпатського окружного адміністративного суду адміністративну справу за позовною заявою Мукачівського прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України до громадянина ОСОБА_6 ОСОБА_3 (ОСОБА_4) ІНФОРМАЦІЯ_1 про примусове видворення, -

ВСТАНОВИВ:

Мукачівський прикордонний загін Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до громадянина ОСОБА_6 ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1, про примусове видворення.

09.12.2011 р. до канцелярії суду подано заяву за вх. № 20976 разом з додатками, в тому числі постанову про уточнення анкетних даних відповідача, згідно якої 05.12.2011р. на адресу позивача надійшов НОМЕР_1 для виїзду за кордон на громадянина ОСОБА_6, ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2, який при затриманні назвався ОСОБА_2 ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 Оригінал паспорту оглянуто в судовому засіданні та встановлено, що вірним є ім’я відповідача ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2

Свої вимоги позивач мотивує тим, що 16 листопада 2011 року о 21 годині 30 хвилин, відповідач в складі групи осіб був виявлений складом групи реагування від відділу прикордонної служби «Лужанка»на відстані близько 1000 метрів від лінії державного кордону на напрямку 185 прикордонного знаку в контрольованому прикордонному районі на околиці села Астей, без документів що посвідчують особу, під час спроби незаконного поза пунктом пропуску перетину державного кордону із України в Угорську Республіку та в подальшому був затриманий. 18.11.2011р. позивач звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом про затримання відповідача з метою забезпечення можливості його подальшого видворення на термін до дванадцяти місяців. Під час слухання справи відповідач, пояснив що він не намагався перетнути державний кордон України, однак визнав, що перебував на території України без документів і вони у нього відсутні. Родичі та житло на території України відсутні. Крім того, пояснив суду, що хоче повернутися до ОСОБА_6. 18.11.2011р. постановою Закарпатського окружного адміністративного суду відповідач був затриманий на термін до 12 місяців з метою забезпечення можливості подальшого його видворення. Після затримання відповідач різними діями чинить опір для свого повернення до країни походження. Враховуючи вищезазначене позивач просить суд примусово видворити відповідача за межі території України.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з мотивів наведених у позовній заяві.

Відповідач в судовому засіданні позов визнав, просив суд винести рішення про його примусове видворення до країни походження.

Розглянувши подані сторонами документи та матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та відповідача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що 16 листопада 2011 року о 21 годині 30 хвилин, відповідач в складі групи осіб, разом зі своєю дружиною ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_3 та сином ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_4 був виявлений складом групи реагування від відділу прикордонної служби «Лужанка»на відстані близько 1000 метрів від лінії державного кордону на напрямку 185 прикордонного знаку в контрольованому прикордонному районі на околиці села Астей, без документів що посвідчують особу, під час спроби незаконного поза пунктом пропуску перетину державного кордону із України в Угорську Республіку та в подальшому був затриманий.

Вказані обставини крім іншого підтверджуються поясненням відповідача від 05.12.2011 року.

Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду від 18.11.2011р. по справі №2а-0770/3965/11 відповідача було затримано з метою забезпечення його подальшого видворення на термін до дванадцяти місяців з можливістю його розміщення в пункті тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні. Постанову суду звернено до негайного виконання.

Згідно п.п.7-10 ст. 32 Закону України “Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства” органи внутрішніх справ, органи охорони державного кордону або Служби безпеки України можуть лише на підставі винесеної за їх зверненням постанови адміністративного суду затримати і примусово видворити з України іноземця та особу без громадянства, якщо є обґрунтовані підстави вважати, що іноземець та особа без громадянства будуть ухилятися від виїзду, крім випадків затримання іноземця або особи без громадянства за незаконне перетинання державного кордону України поза пунктами пропуску через державний кордон України та їх передачі органами охорони державного кордону до суміжної держави.

Така постанова приймається судом за зверненням органу охорони державного кордону або Служби безпеки України, якщо є обґрунтовані підстави вважати, що іноземець та особа без громадянства будуть ухилятися від виїзду.

Судом встановлено, що після затримання відповідач надав працівникам Мукачівського прикордонного загону недостатньо повні та неправдиві дані стосовно себе, які потребують додаткової перевірки, що ускладнює видачу документів на його повернення до країни походження. Враховуючи це суд приходить до висновку, що відповідач ускладнює своє видворення до країни походження. Крім того, в судовому засіданні відповідач позов визнав.

Згідно п. 9 ч. 1 статті 256 КАС України, негайно виконуються лише постанови суду про примусове видворення іноземця чи особи без громадянства в частині затримання, а тому позовні вимоги щодо звернення постанови до негайного виконання задоволенню не підлягають.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 11, 70, 71, 86, 94, 104-107, 160-163, 183-5, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Мукачівського прикордонного загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України до громадянина ОСОБА_9 ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2, який при затриманні назвався ОСОБА_2 ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 про примусове видворення - задовольнити частково.

2. Примусово видворити громадянина ОСОБА_9 ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2, який при затриманні назвався ОСОБА_2 ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2 за межі території України.

3. У задоволенні решти позовних вимог - відмовити.

4.Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд протягом п'ятиденного строку з дня її проголошення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Головуючий-суддя Луцович М.М.

Джерело: ЄДРСР 48881579
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку