open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

УХВАЛА

03 липня 2012 р. 2а/0470/6905/12

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Бондар М.В. , перевіривши матеріали позовної заяви прокурора Магдалинівського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Магдалинівському районі Дніпропетровської області до ФОП ОСОБА_1 про стягнення заборгованості , -

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Магдалинівського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Магдалинівському районі Дніпропетровської області звернувся до суду з позовом фізичної особи –підприємця ОСОБА_1, в якому просить стягнути з фізичної особи –підприємця ОСОБА_1 на користь Управління Пенсійного фонду України в Магдалинівському районі Дніпропетровської області недоїмки по єдиному внеску в сумі 4010,30 грн.

Позовна заява подана до суду з недодержанням вимог, встановлених ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі –КАС України) і підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Частиною 3 статті 106 КАС України встановлено, що до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Абзацом 27 пункту 2 Правил надання послуг поштового зв’язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 року N 270, визначено, що документом, який підтверджує надання послуг поштового зв’язку, є розрахунковий документ встановленої відповідно до Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція тощо).

Вміст поштового відправлення містить бланк опису вкладення, який згідно з пунктом 61 Правил надання послуг поштового зв’язку заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв’язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові.

З огляду на викладене та з урахуванням вимог ст. 106 КАС України належним доказом надіслання суб’єктом владних повноважень відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів є оригінал опису вкладення разом із розрахунковим документом.

Така правова позиція викладена в Інформаційному листі Вищого адміністративного суду України від 16.11.2011 року № 2091/11/13-11.

До позовної заяви позивачем не надано розрахункового документу та опису вкладення у цінний лист про направлення копії позову та доданих до нього документів відповідачу.

Недоліки позовної заяви мають бути усунені шляхом надання оригіналу розрахункового документу про направлення копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідачу, форми та змісту, встановлених Законом України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” та оригіналу опису вкладення в цінний лист з поштовим штампом.

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС України позовна заява, яка подана без додержання вимог, встановлених ст. 106 КАС України, залишається без руху, про що суд повідомляє позивача.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 108, ст. 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву прокурора Магдалинівського району Дніпропетровської області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Магдалинівському районі Дніпропетровської області до ФОП ОСОБА_1 про стягнення заборгованості залишити без руху.

Встановити позивачу строк до 17 липня 2012 р. для усунення недоліків.

Надати прокурору Магдалинівського району Дніпропетровської області строк для усунення недоліків, зазначених в цій ухвалі –до 17 липня 2012 року.

Роз’яснити прокурору Магдалинівського району Дніпропетровської області, що відповідно до п.1 ч.3 ст. 108 КАС України позовна заява повертається позивачу, якщо він не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Копію ухвали надіслати прокурору.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд в порядку та строки, зазначені в ст. 186 КАС України та набирає законної сили відповідно до ст. 254 КАС України.

Суддя

ОСОБА_2

Джерело: ЄДРСР 48881057
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку