open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Україна ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 червня 2009 р. справа № 7621/09/0570

14 год. 40 хв. вул. 50-ї Гвардійської Дивізії, 17 м. Донецьк

зал судового засідання № 6

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Кониченко О. М. при секретарі судового засідання Полякової К.М. розглянув у відкритому судовому засіданні Донецького окружного адміністративного суду справу

за позовом: Державної податкової інспекції у м. Харцизьку

до відповідача: Суб'єкта підприємницької діяльності -фізичної особи ОСОБА_1 м. Харцизьк

про припинення підприємницької діяльності -фізичної особи -підприємця

за участю

представників сторін:

від позивача: ОСОБА_2 -за довір.

від відповідача: не з'явився

СУТЬ СПРАВИ:

Позивач, Державна податкова інспекція у м. Харцизьку, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до Суб'єкта підприємницької діяльності -фізичної особи ОСОБА_1 м. Харцизьк про припинення підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця, обґрунтовуючи свої вимоги неподанням відповідачем до органів державної податкової служби податкової звітності більше року.

Відповідач до судового засідання не з'явився, заперечення до позовної зави не надав, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Суб'єкт підприємницької діяльності -фізична особа ОСОБА_1 м. Харцизьк, зареєстрований Виконавчим комітетом Харцизької міської ради Донецької області 10.07.2006 року за № 2472 та перебуває на обліку ДПІ в м. Харцизьку.

Відповідачем звітність не надається з 02.10.2007 року.

Згідно довідки позивача заборгованості перед бюджетом не має.

Згідно ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” (з змнами та доповненнями), субкт пдпримницько дяльност зобовязаний у встановлен чинним законодавством строки, подавати податков декларацї, бухгалтерську звтнсть державнй податковй нспекц, на яку покладен згдно з п. 3 ст.10 Закону Украни “Про державну податкову службу в Укран” функц по контролю за свочасним х представленням.

Відповідно до ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

За таких обставин суд вважає, що позов Державної податкової інспекції у м. Харцизьку до Суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи ОСОБА_1 м. Харцизьк про припинення підприємницької діяльності -фізичної особи -підприємця підлягає задоволенню.

На пдстав викладеного, керуючись п. 2 ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”; ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, ст. ст. 2-15, 17-18, 33-35, 45-46, 47-51, 56-59, 69-71, 79, 86, 87, 94, 99, 104-107, 110-111, 121, 122-143, 151-154, 158, 160, 162, 163, 167, 185-186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позов Державної податкової інспекції у м. Харцизьку до Суб'єкта підприємницької діяльності -фізичної особи ОСОБА_1 м. Харцизьк про припинення підприємницької діяльності - фізичної особи -підприємця - задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1).

Постанова постановлена у нарадчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 09 червня 2009 року в присутності представника позивача.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня складання постанови заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом двадцяти днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку частини 5 статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України.

У день набрання судового рішення законної сили направити його державному реєстратору за місцем реєстрації підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення.

Суддя Кониченко О.М.

Джерело: ЄДРСР 4748549
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку