open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Номер провадження 2/2603/3138/12

Справа №2603/3698/12

РІШЕННЯ

Іменем України

(заочне)

12 липня 2012 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Таран Н.Г.

при секретарі судового засідання Величко Л.П.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, про стягнення боргу за договором позики, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з даним позовом до ОСОБА_2 посилаючись на те, що між ними 01.02.2011 року було укладено договір позики. Відповідно до умов даного Договору позивач передала у власність відповідачу позику грошові кошти 100000 гривень, які відповідач зобов’язався повернути до 01.02.2012 року за місцем реєстрації позикодавця – АДРЕСА_1. До цього часу відповідачем не повернута сума позики. Просить суд стягнути з відповідача на її користь суму боргу 100000 гривень та судові витрати по справі.

В судовому засіданні представник позивача позовні вимоги підтримала в повному обсязі з вищенаведених підстав. Суду пояснила, що відповідачем до цього часу не повернув суму боргу, але постійно обіцяє повернути, затягуючи час.

Представник відповідача на попередньому судовому засіданні позовні вимоги визнала в повному обсязі, але бажала уточнити суму.

В судове засідання відповідач та представник відповідача не з’явились, про розгляд справи повідомлені належним чином, заяв про відкладення розгляду справи або про розгляд справи у їх відсутність суду не надавали, представник позивача проти заочного вирішення справи не заперечує, а тому суд ухвалив провести заочний розгляд справи.

Суд, вислухавши пояснення осіб, які беруть участь у справі, дослідивши письмові докази, дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до вимог ст. 1046 ЦК України за договором позики одна сторона (позикодавець) передає у власність другій стороні (позичальникові) грошові кошти або інші речі, визначені родовими ознаками, а позичальник зобов’язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів (суму позики) або таку ж кількість речей того ж роду та такої ж якості. Договір позики є укладеним з моменту передання грошей або інших речей, визначених родовими ознаками.

Згідно ч.1 ст. 1047 ЦК України договір позики укладається в письмовій формі.

Згідно вимог ст. 1049 ЦК України позичальник зобов’язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій же сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій же кількості, такого ж роду та такої ж якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, встановлені договором.

З матеріалів справи досліджених в судовому засіданні вбачається наступне.

Згідно договору позики, укладеного між позивачем та відповідачем 02.02.2011 року, ОСОБА_1 передала у власність ОСОБА_2 100000 гривень, які він зобов’язався повернути протягом трьох календарних днів за адресою: АДРЕСА_1 (а.с.8).

У поданій позовній заяві та у поясненнях, які давала представник позивача, та що не заперечувалось на попередньому судовому засіданні представником відповідача, до цього часу борг не повернуто

Отже, суд дійшов обґрунтованого висновку про необхідність задоволення позовних вимог в повному обсязі.

Відповідно ст. 1046-1050 ЦК України, керуючись ст. 10, 11, 59, 60, 209, 224-228, 294, 296 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В:

Позовну заяву ОСОБА_1, про стягнення боргу за договором позики задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 грошові кошти 100000 (сто тисяч) грн., боргу за договором позики.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 1107,00 (одну тисячу сто сім) грн. суму сплаченого судового збору при подачі позову до суду.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд судового рішення може бути подано протягом десяти днів з дня отримання його копії.

Заочне рішення може бути оскаржене позивачем до Апеляційного суду міста Києва через Деснянський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня проголошення рішення.

Повний текст рішення виготовлено 17 липня 2012 року.

Суддя : Н.Г.Таран

Джерело: ЄДРСР 47433641
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку