open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Номер провадження 1-кп/754/157/14

Справа № 754/3578/14-к

У Х В А Л А

Іменем України

18.03.2014 року Деснянський районний суд м. Києва в складі:

Головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

провівши підготовче судове засідання по кримінальному провадженню відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Києва, українця, громадянина України, зареєстрованого в АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною першою та другою статті 185 КК України,

за участю сторін судового провадження:

прокурора ОСОБА_4 ,

потерпілого ОСОБА_5

обвинуваченого ОСОБА_3 ,

Встановив:

Кримінальне провадження за № 12013110030014155 за обвинуваченням ОСОБА_3 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою та другою статті 185 КК України надійшло до суду 4 березня 2014 року з прокуратури Деснянського району м. Києва.

Обвинувачений у підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про направлення зазначеного кримінального провадження до Дніпровського районного суду м. Києва, для об`єднання з кримінальним провадженням відносно ОСОБА_3 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою та другою статті 185 КК України. Прокурор вважала за необхідне клопотання обвинуваченого задовольнити, оскільки відповідно до копії обвинувального акту, складеного прокурором прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_6 , обвинувачений ОСОБА_3 вчинив ряд крадіжок в м. Києві, проте останнє за часом кримінальне правопорушення, а саме 16 січня 2014 року, у межах територіальної юрисдикції Дніпровського районного суду м. Києва. Потерпілий не заперечував проти задоволення клопотання

Суд, заслухавши думку учасників судового провадження, дослідивши матеріали провадження, приходить до висновку, що обвинувальний акт підлягає направленню до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності, виходячи з наступного.

Відповідно до частини першої статті 32 КПК України кримінальне провадження здійснює суд, межах територіальної юрисдикції якого вчинено кримінальне правопорушення. У разі якщо було вчинено кілька кримінальних правопорушень, кримінальне провадження здійснює суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено більш тяжке правопорушення, а якщо вони були однаковими за тяжкістю, - суд, у межах територіальної юрисдикції якого вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення.

Згідно з частини другої статті 34 КПК України, питання направлення кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції одного суду апеляційної станції вирішується колегією суддів відповідного суду апеляційної інстанції за поданням місцевого суду.

З обвинувального акту вбачається, що ОСОБА_3 обвинувачується у вчиненні шістнадцяти кримінальних правопорушень за частинами першою та другою статті 185 КК України, останне мало місце 5 січня 2013 року.

При цьому, судом у підготовчому судовому засіданні встановлено, що у провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває на розгляді кримінальне провадження №12013110040019035 за обвинуваченням ОСОБА_3 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою та другою статті 185 КК України, по дев`яти епізодах кримінальних правопорушень, що мали місце в тому числі після 5 січня 2014 року.

За таких обставин, з урахуванням викладено, суд, виходячи з положень статей 2, 34 КПК України, вважає за необхідне направити обвинувальний акт до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності даного кримінального провадження Дніпровському районному суду м. Києва, оскільки останнє за часом кримінальне правопорушення обвинуваченим вчинено у межах територіальної юрисдикції даного суду першої інстанції.

Керуючись статтями 32, 34, 314 КПК України, -

Ухвалив:

Обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за № 12013110030014155 за обвинуваченням ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною першою та другою статті 185 КК України направити до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності Дніпровському районному суду м. Києва.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 47433114
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку