open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Копія

Справа № 2270/9208/11

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

29 липня 2011 року

м. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Касап В.М., ознайомившись з позовною заявою Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької районної державної адміністрації до Підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Хмельницькій області про скасування постанови № 1923/4 від 18.07.2011 року,

В С Т А Н О В И В:

Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької районної державної адміністрації звернулось з позовом до підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Хмельницькій області про скасування постанови № 1923/4 від 18.07.2011 року.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 КАС України суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Частиною 7 статті 4 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" встановлено, що від сплати державного мита звільняються органи праці та соціального захисту населення - позивачі та відповідачі - за позовами до суду щодо призначення і виплати всіх видів державної соціальної допомоги, компенсацій, виплат та доплат, установлених законодавством.

Дослідивши подану позовну заяву з доданими документами суддя встановив, що позивачем до позовної заяви не додано доказу надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, а також документу про сплату судового збору.

Згідно ч. 5 ст. 106 КАС України якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Позовна заява підписана першим заступником начальника управління, однак в порушення ч.5 ст.106 КАС України позивачем не надано суду документ, який підтверджує повноваження посадової особи, що підписала позовну заяву.

Відповідно до ч.1 ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

Враховуючи викладене, позивачу необхідно додати доказ надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів, документ про сплату судового збору, та документ, який підтверджує повноваження посадової особи, що підписала позовну заяву.

Керуючись ст. 106, 108 КАС України, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької районної державної адміністрації до Підрозділу примусового виконання рішень відділу державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Хмельницькій області про скасування постанови № 1923/4 від 18.07.2011 року, залишити без руху.

Надати позивачеві строк для усунення недоліків позовної заяви до 10 серпня 2011 року.

У разі не усунення недоліків, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

/підпис/

"Згідно з оригіналом" Суддя

ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 46891892
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку