open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 755/11879/15-ц

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"19" червня 2015 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Катющенко В.П. перевіривши виконання вимог ст.ст. 119, 120 Цивільного процесуального кодексу України за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа: ІНФОРМАЦІЯ_1 про встановлення факту, що має юридичне значення,-

В С Т А Н О В И В :

15 червня 2015 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшла заява ОСОБА_1 , зацікавлена особа: ІНФОРМАЦІЯ_1 про встановлення факту, що має юридичне значення.

18 червня 2015 року вказану заяву було передано в провадження судді Катющенко В.П. в порядку визначеному ст. 11-1, ч.1 ст. 118 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 Цивільного процесуального кодексу України, заява суд розглядає справи про встановлення факту: родинних відносин між фізичними особами; перебування фізичної особи на утриманні; каліцтва, якщо це потрібно для призначення пенсії або одержання допомоги по загальнообов`язковому державному соціальному страхуванню; реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, усиновлення; проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу; належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті; народження особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту народження; смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті; смерті особи, яка пропала безвісти за обставин, що загрожували їй смертю або дають підстави вважати її загиблою від певного нещасного випадку внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Як вбачається із заявлених вимог, заявник просить суд: встановити факт його участі у виконанні бойових завдань під час перебування його як військовослужбовця військової частини № НОМЕР_1 Внутрішніх військ МВС СРСР по Українській РСР та РСР Молдова у відрядженнях в Азербайджанській РСР, Вірменській РСР, Грузинській РСР, Нахічеванській АРСР, РСР Молдова.

Відповідно до ч. 1 ст. 258 Цивільного процесуального кодексу України, у заяві повинно бути зазначено: який факт заявник просить встановити та з якою метою; причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; докази, що підтверджують факт.

Разом з тим, заявником в заяві про встановлення факту, що має юридичне значення не зазначено мети встановлення факту прийняття ним участі у виконанні бойових завдань під час перебування його як військовослужбовця військової частини № НОМЕР_1 Внутрішніх військ МВС СРСР по Українській РСР та РСР Молдова у відрядженнях в Азербайджанській РСР, Вірменській РСР, Грузинській РСР, Нахічеванській АРСР, РСР Молдова. Крім того, заявником також не зазначено періоду, за який необхідно встановити факт прийняття ним участі у виконанні бойових завдань під час перебування його як військовослужбовця військової частини № НОМЕР_1 Внутрішніх військ МВС СРСР по Українській РСР та РСР Молдова у відрядженнях в Азербайджанській РСР, Вірменській РСР, Грузинській РСР, Нахічеванській АРСР, РСР Молдова.

Відповідно до ч.1 ст. 121 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає тому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

За таких обставин, суд приходить до висновку, про необхідність залишення позовної заяви без руху та надати строк позивачу для усунення зазначених в ухвалі недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 121, 210, 256, 258 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , зацікавлена особа: ІНФОРМАЦІЯ_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, залишити без руху.

Надати можливість заявнику виправити недоліки в строк не більше ніж п`ятнадцять днів з дня отримання заявником ухвали, про що у вказаний термін надати суду документальні підтвердження.

Попередити, що у випадку не виконання вимог цієї ухвали, заява буде вважатися неподаною та підлягає поверненню.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 46493233
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку