open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 639/10786/14-к

1-кс/639/1008/14

УХВАЛА

іменем України

5 листопада 2014 рокум. Харків

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Харкова ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши внесене в кримінальному провадженні № 32014220000000190 від 24.10.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, слідчим СВ Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенантом міліції ОСОБА_4 та погоджене зі старшим прокурором прокуратури Жовтневого району молодшим радником юстиції ОСОБА_3 , клопотання про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання слідчого СВ Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області ОСОБА_4 про проведення обшуку.

В клопотанні вказано, що СВ Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32014220000000190 від 24.10.2014 за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.358 КК України.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що невстановлені особи завідомо знаючи про те, що засновник та службова особа ПФ «Каскад ТСВ» (код ЄДР 25609699) ОСОБА_5 , ніякого відношення до діяльності даного підприємства фактично не має, з метою приховування злочинного наміру, спрямованого на одержання не контрольованого державою доходу здійснили підробку офіційного документу, а саме податкової декларації з податку на додану вартість за серпень 2014 року ПФ «Каскад ТСВ», маючи умисел, направлений на внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційний документ, з метою використання завідомо неправдивих відомостей, щодо фінансово-господарської діяльності ПФ «Каскад ТСВ», після чого, для надання даному документу офіційного характеру 23.09.14 надали його до Західної ОДПІ м. Харкова (Жовтневий район).

Так, 23.09.2014 до Західної ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області кур`єрською поштою надійшла податкова декларація з ПДВ за серпень 2014 року ПФ «Каскад ТСВ» в графі «Керівник» зазначено ОСОБА_5 з відповідним підписом. У відповідності до отриманих від відділу протидії корупції Білгородської митниці Федеративної митної служби Росії заяви ОСОБА_5 , що є засновником, головним бухгалтером та директором ПФ «Каскад ТСВ» повідомив, що відношення до реєстрації та фінансово-господарської діяльності підприємства він не має.

Таким чином невстановлені слідством особи здійснили підроблення податкової декларації з податку на додану вартість за серпень 2014 року №1400016150 та подали її до Західної ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області (вх№1144/10 від 23.09.2014), чим здійснили дії відповідальність за які, передбачена ч. 1 ст. 358 КК України.

Під час досудового розслідування по даному кримінальному провадженню допитано свідка який показав, що вказана банківська установа активно приймає участь у легалізації грошових коштів, з використанням підробних документів. Депозитні скриньки зазначеної банківської установи, розташованої на першому поверсі за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, 197 використовуються для зберігання та передачи підробних документів та готівкових коштів одержаних злочинним шляхом.

У зв`язку з викладеним, слідчий вважає, що в ході проведення тимчасового вилучення документи, речі, предмети, комп`ютерна техніка засоби зв`язку та інші докази, які свідчать про реальні операції по незаконній «конвертації» грошових коштів, не облікованих валютно-обмінних операцій, добровільно видані не будуть у зв`язку з тим, що вони свідчать про злочинний умисел направлений на внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційний документ, а при оголошенні постанови про проведення тимчасового вилучення можливо будуть знищені.

На підставі вищевикладеного, приймаючи до уваги достатні підстави вважати, що документи, предмети, комп`ютери, чорнові записи, невраховані залишки готівкових грошових коштів, печатки, штампи, бланки ПФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та інших суб`єктів господарської діяльності з ознаками «фіктивності», підтверджуючі факт підроблення офіційних документів, знаходяться за місцем знаходження відділення ПАТ «КБ Аксіома»: м. Харків, вул. Клочківська, 197, що є підставою для проведення обшуку за вказаною адресою.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно №27723797, власником за адресою м. Харків, вул. Клочківська, 197 нежитлових приміщень 1-го поверху №50-54, 59, 60, 6-11, 11а, 12-20 в літ. «А-9» є ПФ «Стелла+» (код 31439318), №22,23,25,25а,26,27а,27,28,28а в літ. «А-9» є ОСОБА_6 , №39-45, 48, 48а, 49, 55, 56, 56а, 57, 58 в літ. «А-9» є ПФ «ВІГ» (код ЄДР 30752108).

Суд, заслухавши пояснення прокурора та слідчого, що підтримали клопотання, перевіривши матеріали справи, приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

Відповідно до ст. ст. 234-235 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання. Клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора. Слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз. Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про: 1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали; 2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук; 3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала; 4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; 5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук. Виготовляються дві копії ухвали, які чітко позначаються як копії.

З наданих до клопотання матеріалів вбачається обґрунтованість подання та необхідність його задоволення, оскільки органом досудового слідства доведено про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст.358 КК України, відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування справи, їх наявність у зазначеному в клопотанні місці може слугувати в якості доказів під час судового розгляду справи, крім того, є підстави вважати про наявність вказаних речей та документів саме за зазначеною в клопотанні адресою.

Керуючись ст. 234-236 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Надати слідчому СВ Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області лейтенанту міліції ОСОБА_4 дозвіл на проведення обшуку у приміщеннях банківської установи ПАТ «КБ Аксіома» (МФО 307305), розташованих на 1-му поверсі за адресою: м. Харків, вул. Клочківська, 197, з метою відшукання і вилучення:

- бухгалтерських, банківських, інших документів ПФ «Каскад ТСВ» (код ЄДР 25609699) та інших підприємств в тому числі: договорів, контрактів, додаткових угод, накладних, податкових та товарно-транспортних накладних, актів виконаних робіт, актів прийому-передачі, актів звірок, вантажно-митних декларацій, інвойсів, специфікацій, векселів, довіреностей, кошторисів рахунків, виписок банку, листування, документів, що свідчать про фактичні обсяги «проконвертованих» грошових коштів та валютно-обмінних операцій, які не відповідають задекларованим показникам у бухгалтерській та податковій звітності та мають доказове значення щодо розміру фактично отриманих доходів, обіг грошових коштів, проведення розрахунків, чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів, засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в злочинній схемі з підробки документів, документів по валюто-обмінним операціям, чорнових записів, зошитів, блокнотів, електронних носіїв інформації (у тому числі комп`ютерної техніки, оргтехніки техніки, системних блоків, серверних блоків, флеш-карток, CD-дисків, жорстких дисків, відео-записуючих пристроїв, тощо), не врахованих залишків грошових коштів, в тому числі в іноземній валюті, незаконно ввезених на територію України товарно-матеріальних цінностей, печаток, штампів, бланків, будь-яких документів фірм з ознаками «фіктивності», речей та предметів, вилучених з цивільного обігу, інших документів, речей та предметів, індивідуальні ознаки яких невідомі на час проведення обшуку, але які підтверджують вчинення протиправної діяльності та причетність осіб до його вчинення, тобто мають суттєве значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 46445799
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку