open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 705/5404/13-к

1-кс/705/779/13

У Х В А Л А

17 вересня 2013 року Уманський міськрайонний суд

Черкаської області

в складі: головуючого - слідчого судді Гончарука В.М.

при секретарі Тетянко О.В.

з участю слідчого

СВ Уманського РВ УМВС України

в Черкаській області ОСОБА_1

розглянувши матеріали кримінального провадження винесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013250100000516 від 23.07.2013 року слідчим СВ Уманського РВ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_1 погоджене прокурором прокуратури Уманського району ОСОБА_2 про проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_3, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України ,-

ВСТАНОВИВ:

17.09.2013 рокуслідчий СВ Уманського РВ УМВС України в Черкаській області ОСОБА_1 звернувся до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку житла та інших володіннях, які належать ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, які розташовані за адресою: вул. Черняховського, 77 А, с. Максимівка, Уманського району Черкаської області.

В ході проведення досудового розслідування по кримінальному провадженні було встановлено, що на присадибній ділянці буд. № 77 А, по вул. Черняховського, с. Максимівка, Уманського району Черкаської області не встановлена особа жіночої статі на ім’я ОСОБА_3 займається незаконним вирощуванням конопель.

За даним фактом 23.07.2013 року було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесенні до ЄРДР за № 12013250100000516 від 23.07.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 310 КК України.

В ході проведення досудового розслідування по кримінальному провадженні було встановлено, що на присадибній ділянці по вул. Черняховського , 77А, с. Максимівка, Уманського району Черкаської області ростуть рослини коноплі в кількості від 10 до 20 рослин. Будинок та присадибна ділянка за вказаною адресою належать ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, де вона проживає одиноко, присадибну ділянку, на якій ростуть рослини коноплі, остання особисто обробляє. Вищевикладене підтверджується показами свідків та відповідними офіційними довідками, що дає достатні підстави вважати, що вказане кримінальне правопорушення вчиняє ОСОБА_3

Підставами для проведення обшуку є те, що ОСОБА_3 вчиняє незаконне вирощування конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ст. 310 ч. 1 КК України. При цьому ОСОБА_3 здійснює свою протиправну діяльність, пов’язану з незаконним обігом наркотичних засобів, конспіративно, а тому іншим шляхом, крім проведення обшуку за місцем її проживання, неможливо виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення вказаного кримінального правопорушення. При цьому є можливість припинення злочинної діяльності ОСОБА_3 на ранніх стадіях її вчинення, тому виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання ОСОБА_3, за адресою: Черкаська область Уманський район с. Максимівка, вул. Черняховського, 77 А.

Згідно наявних в матеріалах кримінального провадження довідок з сільської ради с. Максимівка, Уманського району Черкаської області будинок та присадибна ділянка за адресою: Черкаська область Уманський район с. Максимівка, вул. Черняховського, 77 А, тобто за місцем проживання ОСОБА_3 належать останній, де вона проживає одиноко.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив задоволити.

Заслухавши пояснення, слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Згідно ч.1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.5 ст.236 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснення особами тієї ж статі.

Керуючись ст.ст.110, 234, 236, 309 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Провести обшук за місцем проживання ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, на території належного їй будинковолодіння, господарських споруд та присадибної ділянки, які знаходяться за адресою: вул. Черняховського, 77 А, с. Максимівка, Уманського району Черкаської області.

Строк дії цієї ухвали 10 діб з дня її винесення.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя

Джерело: ЄДРСР 46389105
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку