open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 544/2244/14-к

№ пров. 1-кс/544/213/2014

Номер рядка звіту 39

У Х В А Л А

Іменем України

24 жовтня 2014 року слідчий суддя Пирятинського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 ,

за участі секретаря ОСОБА_2 ,

прокурора прокуратури Гребінківського району Полтавської області ОСОБА_3 ,

слідчого СВ Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду м. Пирятин клопотання слідчого СВ Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_4 погодженого старшим прокурором прокуратури Гребінківського району Полтавської області ОСОБА_5 , про проведення обшуку,

у с т а н о в и л а :

Слідчий СВ Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_4 за погодженням з старшим прокурором прокуратури Гребінківського району Полтавської області ОСОБА_5 , звернувся до суду в рамках кримінального провадження № 12014170150000109 від 15.03.2014, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, з клопотанням про проведення обшуку за місцем реєстрації та проживання ОСОБА_6 , народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого по АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання, слідчий посилається на те, що 15.03.2014 до чергової частини Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області надійшов рапорт о/у ВБНОН Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області, лейтенанта міліції ОСОБА_7 про те, що у ході оперативно розшукових заходів стало відомо, що громадянин ОСОБА_8 , який мешкає у с. Рудка, Гребінківського району, Полтавської області займається збутом особливо небезпечного наркотичного засобу канабіс на території Гребінківського району.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження № 12014170150000109 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що громадянином ОСОБА_8 є ОСОБА_6 , народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований проживапє за адресою: АДРЕСА_1 , який раніше неодноразово судимий за вчинення злочинів пов`язаних з назаконним обігом наркотичних засобів.

Подальшому під час проведення досудового розслідування надійшов рапорт о/у ВБНОН Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області, лейтенанта міліції ОСОБА_7 про те громадянин ОСОБА_6 припинив займатися збутом наркотичних засобіа, але продовжує їх зберігати для власних потреб.

Допитанй у якості свідка ОСОБА_9 показав, що серед кола своїх знайомих він має друзів, які періодично вживають наркотичні засоби. Одного разу він повертався додому і зустрів знайомого, якому розповів, що у с. Рудка Гребінківського району Полтавської області мешкає громадянин ОСОБА_10 на прізвисько « ОСОБА_11 », який раніше займався збутом наркотичних засобів канабіс. У ході розмови було встановлено, що на даний час ОСОБА_12 припинив розповсюджувати наркотичні засоби, але продовжує їх зберігати за місцем свого проживання.

У зв`язку із вищезазначеним дії ОСОБА_6 були перекваліфіковані з ч. 2 ст. 307 КК України на ч. 1 ст. 309 КК України.

Прокурор клопотання слідчого у судовому засіданні підтримав і просив його задовольнити.

Заслухавши прокурора, вивчивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, приходжу до висновку про необхідність задоволення даного клопотання виходячи з наступного.

Відповідно до частини 1 статті 234 Кримінально-процесуального кодексу України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук житла чи іншого володіння особи проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості, перелік яких визначений п.п.1-7 ч. 3 ст.234 КПК України, при цьому до клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Частиною 5 статті 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Відповідно облікової картки об`єкта господарського обліку на 2011 2015 роки виданої Рудківською сільською радою Гребінківського району Полтавської області головою домогосподарства розташованого по АДРЕСА_1 є ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , де разом з ним проживає його син ОСОБА_10 , народження ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У відповідності до Інформації з Державного реєстру прав на нерухоме право власності на будинок АДРЕСА_1 не зареєстровано.

Виходячи з наведеного, суд вважає, оскільки виявлення та вилучення наркотичних речовин неможливе в інший спосіб, ніж як шляхом проведення обшуку фактичного місця проживання ОСОБА_6 вказані наркотичні речовини можуть бути доказами під час судового розгляду, а тому суд приходить до висновку, що клопотання обґрунтоване і підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и л а :

Клопотання слідчого СВ Гребінківського РВ УМВС України в Полтавській області ОСОБА_4 погодженого старшим прокурором прокуратури Гребінківського району Полтавської області ОСОБА_5 , про проведення обшуку задовольнити.

Дозволити провести обшук житла та прилеглих будівель за місцем проживання ОСОБА_6 , народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованих по АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали до 24 листопада 2014 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Джерело: ЄДРСР 46381615
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку